Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.01.2017.
08:17
Vestionline A

Krah godine: Bastijan Švajnštajger? Ali, koga briga za loptu, kad ima Anu

Na profesionalnom planu - potop, u privatnom životu - idila! Tako bi mogla da se opiše 2016. godina Bastijana Švajnštajgera.

Reuters
Zaljubljeni golupčići: Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović tokom završnog Mastersa u Londonu

Ne tako davno jedan od najboljih vezista sveta imao je toliko lošu godinu iza sebe, da nemački i britanski mediji pišu da je srpski zet blizu odluke da "okači kopačke o klin". Možda će uskoro nekadašnji kapiten Nemačke da krene stopama supruge Ane Ivanović, koja je pre nekoliko dana obelodanila da završava karijeru.

Švajnijev krah počeo je prelaskom u Mančester Junajted leta 2015. godine. Otišao je iz matičnog Bajerna na Ostrvo. Imao je u početku blistave trenutke, ali ga je povreda dugo odvojila od terena, pa je propustio više od šest meseci. Totalni krah Švajni je doživeo na EP u Francuskoj. Iako nije bio dovoljno spreman, tek oporavljen od povrede, bez lopte u nogama, selektor "pancera" Joakim Lev je u finišu šampionata ukazao poverenje iskusnom vezisti, koji je bio jedan od najzaslužnijih za svetsku titulu Nemačke u Brazilu 2014. godine.

Krajem prvog poluvremena polufinalnog meča sa Francuskom, Švajnštajger je neoprezno igrao rukom u svom šesnaestercu, skrivio je penal iz koga su "trikolori" poveli, a kasnije i slavili za prolazak u finale. Bastijan je bio na stubu srama nemačkih medija, koji su ga okrivili za poraz.

Pod pritiskom javnosti nedugo zatim, srpski zet je odlučio da kaže zbogom reprezentaciji, a organizovana je i oproštajna utakmica na kojoj je Bastijan lio suze.

Tu nije bio kraj njegovim nedaćama. Posle šampionata Starog kontinenta stigao je u Mančester, ali novi menadžer "đavola" Žoze Murinjo rekao mu je da ne računa na njega. Nemački as trenirao je sa rezervnim timom, a u ovoj sezoni odigrao je samo nekoliko minuta u meču FA kupa protiv Vest Hema, dobivši ovacije na "Teatru snova" kada je ulazio u igru. Junajted želi da ga se otarasi ove zime. Pominjali su se Čikago, Kina, povratak u Nemačku, ali zasad Švajni ne mrda sa "Old Traforda", a i zašto bi, kada zarađuje skoro devet miliona evra godišnje.

Ako je na profesionalnom planu bila loša godina za Bastijana, na privatnom je bila fenomenalna. Prošlog leta održano je venčanje godine u Veneciji. Lepa Srpkinja i Nemac izgovorili su sudbonosno "DA". Ljubav je pobedila, Ana i Švajni izgledaju toliko zaljubljeno i srećno, da su im karijere u drugom planu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online