Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.10.2016.
13:50 >> 14:09h
P. Bajić - Vesti A

Srbija dobila novog selektora: Hvala Aco za sve, dobro došao Gorane!

Posle decenije uspeha, krunisanih četvrtim mestom na Evropskom prvenstvu u Beogradu prošle zime, legendarnog igrača i selektora Acu Kovačevića je nasledio Goran Ivančić, sa kojim je potpisan dvogodišnji ugovor.

P. Bajić - Vesti
Zamenik sportskog direktora FSS Perica Ognjenović i novi selektor Goran Ivančić na promociji

Posle igračke karijere, tokom koje je zabeležio i nastupe u dresu nacionalnog tima u futsalu, Ivančić je preuzeo ekipu Đave iz Novog Sada krajem prošlog veka, a najveće uspehe je postigao sa Nišom i Marbom, sa kojima je stigao i do sedmog mesta u Evropi. Takođe, u više navrata je bio trener u stručnom štabu reprezentacije.

- Teško je naslediti Acu, koji je učinio mnogo za futsal. Možda ne znaju svi da je on ključni čovek projekta organizacije EP u Beogradu i svega što se događalo oko toga. Na meni je da pokušam da opravdam ugled koji smo stekli svih ovih godina i da nastavimo da napredujemo. Naravno, prvi cilj je plasman na EP u Sloveniji 2018. godine - rekao je Ivančić.

Sledeće nedelje sa Holandijom: Izostaju Aksentijević, Momčilović i Kocić

Debi na klupi reprezentacije Srbije Goran Ivančić će imati u ponedeljak u rodnom Novom Sadu, u prijateljskoj utakmici protiv Holandije, sa kojom će se naš nacionalni tim sastati i u utorak u Zrenjaninu.

- Najveći problem imamo sa golmanima. Miodrag Aksentijević je operisao ruku i naredna tri meseca nećemo moći da računamo na njega, a povređen je i Nemanja Momčilović. Od igrača ne možemo da računamo na Mladena Kocića, koji ima obaveze u Rusiji, a Marko Perić će nam se priključiti malo kasnije - objasnio je Ivančić, koji danas okuplja nacionalni tim.

Na njegovom spisku se nalaze golmani Aleksa Antonić (Deus Sremska Mitrovica) i Stefan Filipović (FON Beograd), kao i sledeći igrači: Dragan Tomić (Deus Sremska Mitrovica), Jovan Lazarević (Euromotus Beograd), Andrija Stanković (FON Beograd), Nikola Matijević, Denis Ramić, Predrag Jovanović (Ekonomac Kragujevac), Bojan Filipović (Smederevo), Miloš Simić, Slobodan Rajčević, Stefan Rakić (Informatika, Rumunija), Nenad Rančić (Grand pro Varna, Bugarska) i Marko Perić (Kaos Italija).

Kvalifikacioni turnir Grupe 5 za plasman na EP 2018. godine biće održan u Poljskoj u periodu od 3. do 12. aprila sledeće godine. Rivali Srbije, pored domaćina, biće evropski prvak Španija i pobednik pretkvalifikacione Grupe B (turnir je između 23. januara i 1. februara) u kojoj su domaćin Vels, Grčka, Moldavija i San Marino.

Plasman na završni turnir, od 30. januara do 11. februara 2018. godine u dvorani "Stožice" u Ljubljani", obezbediće pobednici sedam kvalifikacionih grupa i pobednici četiri baraža, u kojem će se naći sedam drugoplasiranih reprezentacija i najbolji trećeplasirani nacionalni tim (prve utakmice biće odigrane između 10. i 13. septembra, a revanši između 24. i 27. septembra 2017. godine).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online