Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.10.2009.
17:28
Vestionline A

Dujković: Publika u Varaždinu sramota za Hrvatsku

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković nije želeo da traži alibi zbog lošeg izdanja "orlića" u Hrvatskoj (3:1), ali tvrdi da su srpski igrači podlegli pritisku sa tribina, pošto ih je varaždinska publika konstantno vređala povicima: "Srbe na vrbe", "Za dom spremni" i "Ubij Srbina"!

Iskusni strateg, koji je selekciju Gane predvodio na Mundijalu 2006, priznaje da nije očekivao ovako slab start "orlića" u kvalifikacijama za EP u Danskoj, ali da se nada da će ekipa smoći snage da se domogne bar baraža.

"Iskreno, nije me sramota zbog poraza u Hrvatskoj. Razumem da su naši dueli sa njima, posle onog nesrećnog rata, mnogo više od same igre, ali fudbal je sastavljen od pobeda i poraza. Najveća sramota treba da bude organizatore meča, koji su dozvolili da se na tribinama varaždinskog stadiona čuju slogani „Srbe na vrbe" i „Ubij Srbina". Neću da ih pravdam zbog igre, ali koliko god da ste jaka persona, takvi povici moraju da utiču na vas. Međutim, oni su na početku karijere, profesionalno igraju fudbal u inostranim timovima i moraju da shvate da je fudbal muška igra i da se odupru pritiscima" istakao je Dujković.

Selektor smatra da lično snosi najveću odgovornost zbog toga što je kompromitovan plasman u baraž za Evro 2011. godine.

"Našim igračima u poslednje dve utakmice nedostajalo je koncentracije, agresivnosti. To su navike koje oni donose iz svojih klubova i jako je teško da se za pet dana, koliko se okupimo na pripremama to promenimo. Ipak, moja odgovornost za sve ovo što nam se dogodilo u kvalifikacijama je velika, ako ne i najveća. Ako ne pobedimo Norvešku 15. novembra, podneću ostavku", rekao je srpski strateg.

Dujković tvrdi da je locirao problem u igri našeg mladog tima.

"Momci loše navike donose iz klubova. Igramo mnogo sporo, sa mnogo dodira. Onda dolazimo u situaciju da izgubimo loptu na našoj polovini i kapituliramo. A moj cilj je da igramo brzo i sa malo dodira", jasan je selektor "orlića".

On ističe da neprimereni potez veznog igrača Partizana Nemanje Tomića nije prošao neprimećen, i da namerava da s njim obavi poseban razgovor.

"Očigledno je da on ima određeni problem, tačnije da ne može da obuzda emocije. Nije mu prvi put da tako nešto radi. Sigurno je da ću mu skrenuti pažnju, ali juče nisam imao vremena za dijalog. Posle utakmice sa Hrvatskom odmah smo seli u autobus, a razgovor koji nameravam da obavim sa Tomićem nije za svačije uši", poručio je Dujković.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online