Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 05.08.2015.
19:30 >> 23:06h
Vestionline A

Crno-bela čarobna noć: Partizan obezbedio evropsku jesen

Čudesna crno-bela noć! Pala je Steaua, nekadašnji evrpopski šampion. U revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan je pred 30.000 gledalaca pobedio slavni klub iz Bukurešta 4:2 i obezbedio evropsku jesen. I ne samo to, izabranicima Zorana Milinkovića se smeši najjače klupsko takmičenje, pa će s nestrpljenjem navijači i igrači srpskog prvaka da iščekuju žreb u Nionu.

Tanjug
Ispit generacije položen: Abubakar Oumaru i Darko Brašanac zaustavili su Rumune

Na-na-na-na Liga šampiona, liga šampiona, pevao je ceo stadion kada je rezervista Nikola Trujić postigao pogodak za konačnih 4:2. Tada je bilo jasno da će se Partizan plasirati u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona i obezbediti minimum još osam utakmca u Evropi, ali i 5.400.000 evra klubu.

U čudesnom meču sa puno preokreta, crno-beli su igrali od sjaja do očaja, i opet do sjaja. Vodili su gosti 2:1 posle prvih 45 minuta, a onda na početku drugog poluvremena, Brašanac je pobegao odbrambenih fudbalerima Steaue, kapiten Varela ga je srušio, sudija je pokazao na penal, a reprezentativcu Zelenortskih ostrva crveni karton. Međutim, indisponirani Bugarin Božinov pogađa stativu sa "kreča". Činilo se da će crno-beli teško do preokreta, iako sa igračem više.

Međutim, malo sreće kod šuta Jevtovića u 60. minutu, doneo je crno-belima nadu, a fantastični Andrija Živković, u 69. minutu, je solo prodorom matirao golmana rumunskog šampiona i doneo veliku prednost Partizanu.

Rezervista Trujić je samo potvrdio pobedu u sudijskoj nadoknadi! BRAVO!!!

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+5. minut - Liga šampiona, liga šampiona - skandiraju navijači Partizana.

90+2. minut - GOOOL, Rezervista Nikola Trujić je rešio pitanje odlaska u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

90. minut - Igraće se još pet minuta.

89. minut - Gosti pokušavaju dugim loptama, ali bez uspeha.
87. minut - Popa je najopasniji po levoj strani terena. Gosti pritiskaju u finišu, igraju na sve ili ništa.
85. minut - Rumuni najopasniji iz kornera.
84. minut - Brašanac šutira iznad gola. Odlična igra Partizanovog veziste.
81. minut - Gosti prete iz kornera, ali odbrana crno-belih na visini zadatka. Živković raspoložen, Abubakar je bio u prilicu, ali gosti u poslednjem trenu izbacuju loptu u korner.
79. minut - Imao je Partizan šansu za 4:2, ali su Brašanac i Živković iskomplikovali dobru situaciju za gol.
76. minut - Partizan, zasad, lako čuva vođstvo.
72. minut - Gosti sve karte bacaju na napad, iako imaju igrača manje.

69. minut - GOOOL, Partizan vodi 3:2, strelac Andrija Živković. Sjajna solo akcija zlatnog "orlića"

68. minut - Sve žešći napadi Partizana.
64. minut - Nova prilika za goste, ali ostaje 2:2. Partizan se povukao, nema uraganskih napada.
63. minut - Tade je imao veliku priliku za goste, ali je šutirao pored gola.

60. minut - GOOOL, Jevtović izjednačuje šutem sa 25 metara. Lopta se odbila od jednog fudbalera gostiju i prevarila golmana Steaue. Saša Ilić umesto indisponiranog Božinova.

58. minut - Žuti karton je dobio i Giljerme. Slobodan udarac za Partizan sa 20 metara, prilika za Babovića. Solidan pokušaj, ali na mestu je bio čuvar mreže gostiju.
56. minut - Strelac drugog gola za goste Hamrun je dobio žuti karton. Partizan napada, ali nema opasnosti po gol Rumuna.
52. minut - Sada treba da se očekuje totalni bunker Rumuna. Ima li Partizan snage za preokret?

48. minut - Božinov će izvesti najstrožu kartu. Bugarin pogađa stativu. Šteta!!!

47. minut - Penal za Partizan i crveni karton kapitena Varele.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena. Vodi Steaua 2:1. Da li će na pauzi Milinković nešto da menja. Možda Šaponjić i Saša Ilić?
43. minut - Partizan napada, ali stihijski, bez prave organizacije. 
38. minut - Božinov postiže gol, ali je pioništen zbog ofsajda. Na ponovljenom snimku se videlo da je Bugarin bio u nedozvoljenoj poziciji.

33. minut - GOOOL, Hamrun postiže pogodak za Steauu. Odlična akcija Rumuna. Bolja igra Steaue, nije ni nalik onoj iz Bukurešta.

30. minut - Steaua bolji rival zasad, Varela je opet najviši u skoku, ali šutira iznad gola.
27. minut - Tade je pogodio prečku, sreća za Partizan.
26. minut - Čipčiju je pokuša iz slobodnog udarca sa 30 metara, ali je to bilo jako loše. S druge strane, Oumaru je dobro prošao po levoj strani, ali loš centaršut.
20. minut - Dobar pokušaj Babovića makazicama. Malo je falilo da kapiten postigne i drugi pogodak. Sjajan potez, ali...
18. minut - Oumaru je pokušao iz daljine, ali jako loše. Ostaje 1:1.

11. minut - GOOOL, Steaua je izjednačila, smušenost odbrane Partizana iskoristio je Muntari. Kreće se iz početka. Paklen fudbal na početku meča.

8. minut - GOOOL, Stefan Babović. Velika greška odbrane Rumuna, a šansu je sikoristio kapiten crno-belih kome nije bilo teško da ubacio loptu u praznu mrežu. Odličan početak Partizana.

7. minut - Odličan početak meča. Petrović je imao dobru šansu, ali je oklevao i loše centrirao.
5. minut - Babović je uputio prvi šut ka golu Rumuna, ali samo korner. Balažic je bio u dobroj prilici, ali golman gostiju je na pravom mestu.
3. minut - Šansa za Steauu, ali je Balažic izbacio loptu u korner. Varela je opet u prilici da zatrese mrežu Partizana, ali novi korner za Rumune. Gosti se ne šale.

1. minut - Sjajna koreografija "grobara". na južnoj tribini. Utakmica je počela.

Pre utakmice bilo je incidenata, nekoliko navijača je povređeno i uhapšeno zbog tuče.

Utakmica je počela minutom ćutanja za nastradale u zločinačkoj hrvatskoj akciji "Oluja".

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov.

STEAUA: Kožokaru, Alsenat, Varela, Pap, Toška, Breveld, Muniru, Čipčiju, Hamrun, Popa, Tade.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.08.2015. 23:17
Dok su neki na praznom stadionu kolektivnom terapijom palili baklje Partizan je vredno radio i večeras je zaradio 5,4 miliona evra . Malo li je ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online