Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.05.2015.
16:16
Vestionline A

Bundesligaši "grme" na Bajern: Ne "prodajte" bodove "davljenicima"

Bavarski gigant srlja iz neuspeha u neuspeh. Bajern je u subotu doživeo peti poraz na poslednjih šest utakmica, što je posebno izbacilo iz takta klubove koji se bore za opstanak u Bundes ligi.

Reuters
"Davljenici" sumnjaju u Bajernovo poštenje

Frajburg je posle 0:1 na svom terenu uspeo da preokrene rezultat protiv Bavaraca i slavi pogotkom u 90. minutu, a taj rezultat je "davljenika" praktično promovisao u velikog pobednika, pošto se sada nalazi u odličnoj poziciji kada je u pitanju trka sa ostalima za goli život. Trijumf nad šampionom je totalno preokrenuo situaciju na dnu tabele u Bundes ligi.

Pojedini mediji u Nemačkoj takođe se pitaju da li Bavarce u poslednjih mesec dana, otkako su overili titulu, uopšte zanima šta će uraditi do kraja.

- Bajern je po pravilu dobijao sve redom veoma ubedljivo, a sada se odjednom nešto promenilo - javno je istupio menadžer Hanovera Dirk Dufner i dodao:

- Očigledno bismo mi i još nekoliko klubova trebalo da tražimo da porotiv njih igramo samo u završnici prvenstva.

Trener Paderborna Brajtenriter bio je čak besan kada su ga upitali za komentar rezultata iz Frajburga. Njegov tim od Bajerna je ove sezone gubio sa 4:0 i 6:0, ali tada su Gvardiolini momci i dalje gazili u želji da se što pre domognu titule.

- Razumem ja situaciju u Minhenu, ali Bajern mora da uradi sve kako bismo svi imali iste uslove u borbi za opstanak. Želim fer tretman - izjavio je šef struke sada poslednjeplasiranog Paderborna i pozvao Bavarce da igraju pošteno do kraja. 

Matijas Zamer, sportski direktor Bajerna ne vidi ništa sporno u tome što u Frajburgu nije igrao najjači tim, te što je njegova ekipa odigrala nešto opuštenije.

- Ne vidim ništa negativno u tome. Znamo da se radi o opstaku u ligi, ali mi smo igrali Ligu šampiona i morali smo da mislimo na to prethodnih nedelja. Naravno, uvek želimo da pobedimo. Nismo ni mi savršeni - rekao je Zamer.

Do kraja prvenstva ostalo je još samo jedno kolo, a Paderbornu, Štutgartu, Hamburgeru i Hanoveru "šteta" je već učinjena. Interesantno je možda pomenuti i rezultate pomenutih ekipa u duelima sa Bajernom. HSV je izgubio oba puta 3:1 i 8:0, Štutgart je poražen dva puta po 2:0, a Hanover 3:1 i 4:0.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online