Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.05.2015.
13:51
Vestionline A

FOTO: Džerard, Čelsi, Murinjo, aplauz, jeza...

Stiven Džerard je ostavio dubok trag u svetskom fudbalu. Pristalice Liverpula smatraju ga božanstvom, a navijači drugih klubova imaju poštovanje prema nekadašnjem kapitenu Engleske. Da je tako, najbolje svedoči situacija sa meča protiv Čelsija u nedelju, kada su navijači londonskog kluba ovacijama ispratili sa terena ikonu "crvenih". Čitav stadion ustao je da se pokloni Džerardu. Čak i trener Žoze Murinjo.

Tanjug/AP
Aplauzi: Stiven Džerard

Meč je završen remijem 1:1, a golove su postigli kapiteni, Džon Teri za domaćina i Stiven Džerard, junak priče, za Liverpul.

- Više sam bio zadovoljan i srećan ovacijama koje sam dobio od navijača mog tima. Navijači Čelsija su mi pokazali poštovanje jedan minut, ali su me prethodno "prozivali" celu utakmicu. Ne bih da se sada "uvlačim" navijačima Čelsija i da im želim sve najbolje. Ipak, bilo je lepo što su se u jednom trenutku sportski poneli - rekao je Džerard posle utakmice.

- Bio je to emotivan i lep trenutak. Ali, kad se samo prisetim kako su me godinama unazad "ubijali" što nisam želeo da pređem u Čelsi. Ono što mi je najvažnije jeste da sam svih ovih godina imao punu podršku navijača Liverpula.

Tanjug/AP
Legenda Liverpula dobila ovacije

Žoze Murinjo je bio jedan od onih koji je aplaudirao Džerardu.

- Srećan sam što su mu navijači Čelsija pružili ovacije. A one pesme koje su pevali protiv njega, ja to razumem kao neku vrstu poštovanja prema starom, dragom neprijatelju koji se svih godina unazad sportski borio protiv nas. A potom su došli aplauzi, ovacije. To je čudesno! On je to dobijao na svom "Enfildu" na svakoj utakmici, ali da tako nešto dobije na gostujućem terenu, od navijača drugog kluba, to govori mnogo - rekao je Portugalac.

Tanjug/AP
Navijači Čelsija su Džerarda prethodno kritikovali što nije prešao u njihov tabor

Zanimljivo, Čelsi je u nekoliko navrata želeo da dovede Džerarda. Odgovor je uvek bio isti - ne, ostajem u svom Liverpulu.

- Da, bilo je prilika kada me je Čelsi želeo. I priznajem da mi je to prolazilo kroz glavu, pre svega zbog Murinja. Prema njemu imam veliko poštovanje. On je najbolji trener na svetu. Da nisam veliki navijač Liverpula možda bih i potpisao za klub u kojem je on bio. Kažem vam, on je bio razlog zbog kojeg sam se razmišljao da li da napravim transfer, ali znao sam da to ne mogu da uradim. Ja najviše volim Liverpul. Taj klub znači mi sve - rekao je Džerard koji je u LIverpulu proveo 27 godina od svojih 34.

Tanjug/AP
Stivi Dži je ostavio dubok trag u svetskom fudbalu

Na ove reči Džerarda uzvratio je Murinjo:

- On je poseban fudbaler.

Džerard, koji će od naredne sezone igrati u američkoj ligi za Los Anđeles Galaksi, kaže da odlazi uzdignuta čela.

- Zaista sam ponosan na sve što sam uradio u karijeri. Naravno, bilo je i padova, ali to je deo karijere svakog fudbalera i ovog sporta. Odrastao sam u Liverpulu i sanjao sam da igram za Liverpul. To mi se ostvarilo. Uspeo sam mnogo više nego što sam se nadao. Voleo bih da se jednog dana vratim. Liverpul je u mom srcu - rekao je Džerard.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online