Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.05.2015.
20:08 >> 22:47h
Vestionline A

LŠ: "Dama" omađijala "kralja"

Istorija krcata trofejima nalazi se u vitrinama Juventusa i Real Madrida, ali samo za jedan klub ima mesta u finalu Lige šampiona. "Stara dama" uspela je nadigra "kraljevski klub" i slavi 2:1 (1:1) u prvom polufinalnom meču evropske elite.

Reuters
Udarne igle Torineza: Alvaro Morata i Karlos Tevez

Autsajder je pokazao da ga je svet prerano otpisao pred aktuelnim šampionom Evrope, jer je italijanski prvak uspeo da pobedi Real u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Duel pre 41.000 navijača na "Juventus areni" u Torinu rešio je Karlos Teves iz penala u 58. minutu. Prethodno je Alvaro Morata, dete Reala, doveo domaćina u vođstvo već u osmom minutu, ali je Kristijano Ronaldo 19 minuta kasnije poravnao rezultat.

Trener Masimilijano Alegri je odradio valjan posao, jer su njegovi igrači u potpunosti uspeli da neutrališu udarne igre "kraljevića". Ronaldo jeste postigao gol, ali je u drugom poluvremenu bio zatvoren, bez dovoljno prostora da ponovo bude strelac, dok su se mnogi pitali da li je Geret Bejl uopšte bio u Torinu.

Italijani sa dobrim kapitalom dočekuju revanš u Madridu, koji je na programu 13. maja.

Ukupno su se Juventus i Real Madrid susreli 17 puta, a rezultat je potpuno izjednačen: svaki klub ima po osam pobeda i remi. Sve je počelo još 1962. u četvrtfinalu Kupa šampiona, kad je Real izbacio Juve u majstorici u Parizu. Najvažniji međusobni susret svakako je finale Lige šampiona 1998. u Amsterdamu, kad su Madriđani srušili Torineze golom Predraga Mijatovića.

Posljednji put žreb ih je spojio prošle sezone u grupnoj fazi, kad je Real kod kuće slavio 2:1, a u Torinu odigrao 2:2. Kristijano Ronaldo postigao je tri od četiri gola madridskog kluba.

JUVENTUS: Bufon, Lihtštajner, Bonući, Kjelini, Evra, Markizio, Pirlo, Sturaro, Vidal, Tevez, Morata.
REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Pepe, Varan, Marselo, Rodrígez, Ramos, Kros, Isko, Bejl, Ronaldo.

90+4. minut - Kraj utakmice.
90+2. minut - Ljorente je imao fenomenalnu priliku, ali nije reagovao. Prethodno je Pirlo izveo slobodnjak.
90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade.
87. minut - Umalo da Real bude surovo kažnjen posle greške Varana. Ljorente je oteo loptu, obišao Kasiljasa, ali pošto je otišao previše iskosa morao je da odigra povratnu. Lopta je išla ka Pereiri, no Krvahal je intervenisao ispred fudbalera "Stare dame" i spasao mrežu Madriđana.
86. minut - Poslednja izmena u domaćem timu, Roberto Pereira je na terenu, a Karlos Tevez se seli na klupu. Izmena i u Realu, druga, Hese je ušao umesto neprimetnog Bejla.
81. minut - Još desetak minuta ostalo je da se odigra. Real bolji u proteklih nekoliko minuta, ali bez prave šanse.
78. minut - Strelac vodećeg gola u meču, Alvaro Morata, mesto na terenu ustupa iskusnijem Fernandu Ljorenteu.
70. minut - Još 20 minuta ostalo je do kraja utakmice. Deluje kao da je Juventus krenuo po treći gol, ali ni Realovi napadi nisu bezopasni u ovim trenucima. Umor dolazi do izražaja i kod jednih i kod drugih, tako da ne treba isključiti moguće greške u finišu susreta.
63. minut - Igru je napustio Isko, a na terenu je Čičarito. To praktično znači da Real sada prelazi na formaciju 4-3-3. Izmenu je izvršio i Alegri, izveo je iz igre Sturara, a ušao je Barzalji, što znači da će domaćin u svoju prepoznatljivu 5-3-2 formaciju, ili 3-5-2.

57. minut - GOOOOL!!! Juventus vodi 2:1, strelac karlos Tevez sa bele tačke.

56. minut - Penal za Juve. Moratu je oborio marselo, ali je puštena prednost u kojoj je Tevez oboren u šesnaestercu.
46. minut - Počeo je drugi deo meča.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
41. minut - Prečka! Džejms Rodrigez je sa samo dva metra pogodio prečku posle idealnog centaršuta Iska. 
35. minut - Ponovo su defanzivci Reala ostavili dosta prostora domaćem igraču za šut sa distance. Ovaj put je pokušao Klaudio Markizio, ali je lopta otišla pored gola.

27. minut - GOOOOL!!! Real Madrid je izjednačio na 1:1, strelac Kristijano Ronaldo. Portugalac je odlični ispratio centaršut sa desne strane i sa dva metra zakucao glavom loptu iza leđa Bufona.

22. minut - Kristijano Ronaldo je stvorio šansu, prošao Kjelinija i šutirao pored gola Bufona.
12. minut - Nastavio je Juventus sa otvorenom igrom, dok je gost počeo da preti sa distance preko Iska i Tonija Krosa.

8. minut - GOOOOOL!!! Juventus vodi 1:0, strelac Alvaro Morata. Karlos Tevez je ušao u šesnaesterac, šutirao, Kasiljas je odbio loptu u stranu, gde je loptu dočekao mladi Morata, koji je čitavu karijeru proveo u dresu Madrđana, i smestio je u mrežu. Morata se nije radovao pogotku.

6. minut - Bonući je zaradio žuti karton posle prekršaja nad Bejlom. Ronaldo je probao iz slobodnjaka, iskosa sa desne strane, ali samo do živog zida. Odmah šansa na drugoj strani. Alvaro Morata je video da je Kasiljas istrčao i pokušao je da ga lobuje sa preko 30 metara, ali čuvar mreže se snašao i ukrotio udarac.
3. minut - Sturaro je oprobao udarac sa 20 metara, ali je Kasiljas bio dobro postavljen.
1. minut - Utakmica je počela. Već na startu prilika za domaćina. Arturo Vidal se ušetao u kazneni prostor rivala, oboren je, ali su arbitri ostali nemi. Olako je pao Čileanac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online