Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 21.08.2014.
20:01 >> 03:32h
Vestionline A

LE: Partizan do preokreta posle dva autogola Nefčija

Jesen u Evropi, posle svega viđenog u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope sa Nefčijem (3:2), bila bi premija za crno-bele. Brazilac Kruz doneo je gostima velikih 2:0 posle samo 17. minuta igre, ali autogolom vratio nadu domaćinu. Grbić je u 32. poravnao rezultat, a Junuzade smestio loptu u mrežu svog golmana za pobedu Partizana u 69. minutu.

Pozdravili publiku koja je skandirala ''Uprava napolje'': Fudbaleri Partizana

Baš kao i na meču sa Ludogorecom, Partizan je mlako ušao u meč i bio prinuđen da konstantno juri rezultat. Hladan tuš za crno-bele upriličio je Brazilac Kruz već u 11. minutu meča, kada je valorizovao terensku nadmoć gostiju. A, kada je u 17. udvostručio prednost, činilo se da su domaćinu potonule sve lađe. Na rezultatski minus nadovezalo se nezadovoljstvo publike, pa nije bilo lako u tim momentima nositi uniformu crno-belih. Sa tribina je grmelo "Uprava napolje!".

Golgeterski raspoloženi Kruz u 29. minutu se ponovo našao na pravom mestu, ali je ovog puta obradovao "grobare". Glavom je zakucao loptu u sopstvenu mrežu i ubrizgao rivalu ogromnu količinu samopouzdanja. Kidisali su Beograđani, ređali prilike i to im se isplatilo nekoliko minuta kasnije, kada je Petar Grbić iskoristio dubinsku loptu i lobovao istrčalog Stamenkovića. Oba tima su ispoljila velike slabosti tokom prvog poluvremena, naročito u odbrambenim zadacima. Ninković je imao dve kolosalne prilike, a da ih je realizovao crno-beli su mogli da ''nakrive kapu“.

Nikolić: Pobedili smo ovde, pobedićemo i tamo

Partizan je u nastavku pokazao drugo lice i pokazao da je mogao i do povoljnijeg rezultata. Inicijativa domaćih krunisana je novim autogolom gostiju. Junuzade je inespretno intervenisao i obezbedio trijumf crno-belima (3:2).

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+6. minut - Utakmica je završena.
90+4. minut - Saša Stamenković spasava siguran pogodak. Živković je uputio kvalitetan centaršut pravo na glavu Lazovića, ali se srpski golman u redovima azerbejdžanskog kluba istakao odličnom odbranom.
90+2. minut - Neoprezan start Fofane sankcionisan je žutim kartonom. Napadač domaćih je ujedno omogućio rivalu da odahne i krene u jedan od poslednjih napada.
86. minut - Kao da ponestaje snaga obema ekipama. Tempo drastično opada kako se bliži kraj susreta.
80. minut - Umesto Petra Škuletića, u igru je, na oduševljenje navijača, ušao Ismael Beko Fofana.
74. minut - Domaćin ne posustaje. Ekipa iz Humske ulice želi da ostvari što povoljniji rezultat pred revanš u Bakuu za sedam dana. Ovacije za Sašu Ilića pri svakom kontaktu sa loptom.

69. minut - GOOOOOOL!!!! Partizan dolazi do preokreta, ponovo autogol 3:2. Savršen centrašut Lazovića sa desne strane nije bio upotrebljiv za Grbića, koga je lopta preletela i pogodila nespretnog Elvina Junuzadea, posle čega je završila u mreži Stamenkovića.

61. minut - Nikola Ninković je napustio teren uz zvižduke, a u igru je ušao Andrija Živković.
58. minut - Velika šansa za crno-bele. Lazović je dobro skočio na centaršut iz kornera i glavom šutirao tik iznad prečke.
55. minut - Serija prilika za domaćina. Najpre Lazović nije uspeo da iskontroliše loptu, čime je uneo paniku u redove gostiju, kojima nije polazilo za nogom da otklone opasnost. Lopta je skakutala kao na fliperu, a na nju je natrčao Vulićević i bio neprecizan.
53. minut - Bertući je grubo startovao nad Grbićem i dobio žuti karton. Drinčić je izveo slobodnjak, lukavo dodao Lazoviću na 16 metara, ali je iskusni napadač šutirao preko gola.
52. minut - Gostima se ne žuri. Igrači Nefčija koriste svaku priliku da "ukradu" nekoliko sekundi.
49. minut - Iskusni Lazović izborio je korner, Drinčić je izveo prekid, a Stanković se spetljao.
46. minut - Meč je nastavljen. Nema izmena u sastavima.
45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme. Pristalice Partizana miljenike su na odmor ispratile zvižducima.
42. minut - Grbić nije želeo da bude sebičan, već da asistira Škuletiću, i potencijalna šansa za Beograđane je otišla u nepovrat.
40. minut - Vobaj je izuzetno raspoložen i unosi pometnju u defanzivnu liniju crno-belih.
35. minut - Rasplamsala se borba posle izjednačujućeg pogotka crno-belih. Meč obiluje beskompromisnim startovima. Domaći imaju inicijativu.

32. minut - GOOOOOOL!!! Grbić je izjednačio 2:2. Krenuo je Partizan silovito posle pogotka, ređao šanse i iskoristio kontrolu dešavanja na terenu. Crnogorski napadač je dobio loptu u prazan prostor i lucidnim lob udarcem poslao loptu iza leđa Stamenkovića.

29. minut - GOOOOOOL!!! Partizan je smanjio rezultat 1:2. Denis Kruz je večeras izuzetno raspoložen za golove. Posle centaršuta Drinčića Kruz je zahvatio loptu glavom i zakucao je u mrežu svog golmana.

25. minut - Odličan napad domaćih Nikola Ninković nije uspeo da sprovede u nebranjenu mrežu. Centaršut Petrovića izbacio je kompletnu odbranu rivala, ali je lopta posle šuta mladog ofanzivnog veziste završila preko prečke.
19. minut - Grbić je opravdano kažnjen žutim kartonom, pošto je pokušao da iscenira kontakt sa golmanom Stamenkovićem u kaznenom prostoru.

17. minut - GOOOOOOOL!!! Gosti vode 2:0. Nefči je preslikao situaciju kod prvog gola i udvostručio prednost. Strelac je ponovo Kruz.

15. minut - Vulićević nije klonuo duhom. Probija po desnoj strani, a zbog silne želje uspeo je da se nađe u ofsajdu.

11. minut -GOOOOOOL!!!! Nefči vodi 1:0. Za manje od dva minuta Milan Lukač je morao da interveniše dva puta. Ulsedila su dva vezana kornera, posle kojeg je Kruz ostao sam na petercu i lako matirao čuvara mreže crno-belih.

8. minut - Flavinjo rukama obara Vulićevića i dobija žuti karton. Partizan nije ozbiljnije zapretio iz slobodnog udarca.
4. minut - Već u sledećem napadu domaćin je uzvratio. Ninković je imao veliku šansu, ali je jedan od defanzivaca gostiju izbacio loptu sa gol-linije. Usledio je i pokušaj Lazovića.
3. minut - Nefči je postigao pogodak, ali je on poništen zbog evidentnog ofsajda. Kamerunac Nfor ranije je krenuo na centaršut sa leve strane.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, N. Petrović, Stanković, B. Ilić, Brašanac, Ninković, Grbić, Drinčić, Lazović, Škuletić.

NEFČI: Stamenković, Silva, Junusadze, Bertući, A. Abdulajev, Flavinjo, Vobaj, Ramos, Kaje, Seidov, Nfor.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.08.2014. 21:49
Ha ha ,ovi dadose 4gola ,a mi vodimo 3-2
Četvrtak 21.08.2014. 22:35
Opet ista prica i opet i opet...odbrane nema nigdeeee!Partizan kao da ne zna d aigra odbranu.Napad kako tako izvuce nesto ali nazad je uzas.Videcemo revans,mada nisam neki optimista.
Četvrtak 21.08.2014. 20:48
2-2 :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online