Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.06.2014.
11:59
Beta A

Francuzi: Ljubav vlada u našem timu

Fudbaleri Francuske su istakli da u njihovoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Brazilu "vlada ljubav" i da atmosfera ne može da se poredi sa onom od pre četiri godine iz Južne Afrike.

 

"U poslednjih nekoliko utakmica primetili smo da se ljubav ponovo rasplamsala u ekipi. Uradili smo ono što smo morali da na terenu učinimo naše navijače srećnim", rekao je golman Francuske Ugo Loris uoči utakmice osmine finala protiv Nigerije.

Francuska je jedna od reprezentacija koja je ostavila najbolji utisak u dosadašnjem delu takmičenja. Dala je ukupno osam golova protiv Hondurasa i Švajcarske u grupnoj fazi. Poslednju utakmicu u grupi Francuzi su igrali bez golova sa Ekvadorom, a selektor Didije Dešamp je na tom duelu izveo kombinovani sastav.

Prioritet Dešampa kao selektora, pored osvajanja Svetskog prvenstva, bio je i da izbegne ponavljanje situacije od pre četiri godine sa Mundijala u Južnoj Africi, kada su igrači štrajkovali i posramili nacionalni tim.

"Ljudi razgovaraju jedni sa drugima i mislim da njihov posao i jeste da održavaju zamah i zajedno kreiraju atmosferu. Proveli smo mnogo vremena zajedno, 40 dana smo zajedno od okupljanja, ali osmeh je i dalje prisutan, igrači su srećni što su ovde", rekao je Dešamp.

On je istakao da je siguran da će atmosfera biti odlična sve dok Francuska beleži pobede.

Za razliku od Francuske, reprezentacija Nigerije suočena je sa brojnim problemima, pošto su fudbaleri te zemlje nezadovoljni zbog bonusa. Iz Nigerije je saopšteno da je problem rešen, a zbog svega intervenisao je i predsednik te države Gudlak Džonatan.

"Za njih, mislim da to nije veoma neobična situacija. Ne kažem da je to deo kulture, ali to se dešavalo i pre Svetskog prvenstva", rekao je Dešamp.

Selektor Francuske je dodao da će vremenski uslovi biti na strani Nigerije jer se očekuje temperatura od preko 30 stepeni.

"Nigerijci su naviknutiji na tu situaciju, iako dosta njihovih igrača nastpua u Evropi. Nismo navikli na 30 i više stepeni, nisam siguran kako će reagovati tela. Videli smo da su Brazilci i Čileanci imali mnogo problema", rekao je Dešamp.

Francuska ima i problema sa povredama, pošto je neizvestan nastup Mamadua Sakoa zbog povrede butine. Utakmica će se igrati danas od 18 časova u Braziliji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online