Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 03.05.2014.
19:23 >> 21:32h
Vestionline A

Pao Rad: Zvezda ne da Partizanu da se približi

I posle 27. kola Jelen Super lige na vrhu ista meta-isto odstojanje. Golovima kapitena Nenada Milijaša iz penala u prvom i Dragana Mrđe u drugom poluvremenu, Crvene zvezda je pobedila Rad 2:0 na Marakani i tako zadržala tri boda prednosti u odnosu na Partizan, tri kola pre kraja šampionata.

Dragan Mrđa (desno) opet je postigao gol za Zvezdu (Foto: Arhiva)
 

Crveno-belima treba još dve pobede u naredna tri kola (Sloboda u Užicu, OFK Beograd na Marakani i Vojvodina u Novom Sadu) da bi posle šest godina titulu vratili na Marakanu. Izabranivi Slaviše Stojanovića rutinskom igrom slavili su protiv oslabljenog Rada, koji je nekoliko prvotimaca odmarao za naredno kolo protiv Donjeg Srema.

Za razliku od večitog derbija, ovaj put penal nije skupo koštao Zvezdu. Kapiten Nenad Milijaš u 33. minutu sa 11 metara doveo je domaćina u vođstvo posle igranja rukom Raspopovića. Pobednik je rešen već na startu drugog poluvremena, kada je posle kornera Milijaša, prvi strelac šampionata Dragan Mrđa glavom, 18. golom u sezoni, povećao prednost, za ispostavilo se konačnih 2:0.

Susret je pratilo oko 13.000 gledalaca, a po završetku utakmice, igrači crveno-belih ispred severne tribine podelili su radost sa najvatrenijim pristalicama.

 

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Kraj utakmice. Crvena zvezda je pobedila Rad 2:0.
82. minut - U igru Zvezde ulazi Gogić, a izlazi Kovačević.
80.minut - Prvi udaraca u okvir gola Zvezde. Milioševič je šutirao sa 20 metara, ali pravo u dobro postavljenog Bajkovića.
79. minut - Mrđa ima stopostotnu priliku, ali opet je napadač Zvezde bio sebičan. Na drugoj strani je imao samog Rakića.
77. minut - Umesto povređenog Sava Pavićevića, u ekipi Zvezde ušao je Jovan Krneta.
75. minut - Knežević pokušava iz slobodnog udarca da ugrozi gol Zvezde, ali nema opasnosti po Bajkovića.
70. minut - Umesto Filipa Kasalice u igri je Đorđe Rakić.
65. minut - Nema uzbuđenja na Marakani. Zvezda rutinski stiže do verovatne pobede.
59. minut - Mrđa ima šansu za 3:0, ali bio je sebičan napadač domaćina. Navijači Rada bacaju baklje na teren i ne dozvoljavaju Milijašu da izvede korner. Prekid utakmice. Sudija ide kod delegata. Fudbaleri gostiju mole navijače da prestanu da ubacuje predmete na teren.
55. minut - Posle drugog gola, Zvezda je "stala na loptu". Rad bezopasan.

48.minut - Mijailović je centrirao, ali nije lopta došla do Mrđe. Samo korner. GOOOL - 2:0 - Dragan Mrđa posle kornera Milijaša duplira prednost. To je 18. pogodak napadača Zvezde u ovom šampionatu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+2. minut - Milijaš pokušava direktno iz kornera, ali nema promene. Igrači Zvezde traže još jedan penal posle igrom ruke igrača Rada, ali Filipović odmahuje. Kraj poluvremena, vodi Zvezda 1:0. Igrači Zvezde na severu pozdravljaju navijače, koji su ih pozvali da dođu.
43. minut - Rad sve ofanzivniji, ali nema opasnosti po gol Bajkovića.
38. minut - Fudbaler Rada, Injac, zbog povrede morao je da napusti igru. Na terenu je Radivojević.
33. minut - Ovo je tek treći postignuti gol igrača Zvezde iz penala, od čak devet dosuđenih jedanaesteraca.

32. minut - PENAL za Zvezdu, posle igranja rukom igrača Rada. Navijači skandiraju Bajko, Bajko, ali loptu uzima Milijaš. GOOOL - 1:0 za crveno-bele.

29. minut - Zvezda u naletu.
25. minut - Šansa za Darka Lazovića, ali šutira nespretno iznad gola. Još jednom je Lazović imao priliku, ali nema promene rezultata.
22. minut - Prvi ozbiljan napad Rada. Raspopović šutira preko gola Zvezde.
20. minut - Filip Kasalica je zasad najagilniji u timu Zvezde, ali nema promene. Domaćin napada.
16. minut - Mijailović je imao veliku šansu da dovede Zvezdu u vođstvo, ali je bio neprecizan. Rad se grčevito brani.
15. minut - Kasalica trese mrežu, ali opet je poništen gol zbog ofsajda.
11. minut - Zvezda sve opasnija, ali nema golova.
6. minut - Dragan Mrđa pokušava, ali brani golman Rada. Nema promene rezultata.
3. minut - Lazović postiže gol, ali je poništen zbog ofsajda. Velika dimna zavesa ispred gola Rada. Zvezda napada od prve sekunde.
1. minut - Utakmica je počela. Zvezda sa Milijašem u sastavu (oporavio se od lakše povrede), nema Daude. Na Marakani oko 12.000 gledalaca. I gosti imaju podršku oko 500 "united force". Minut ćutanja za legendarnog Vujadina Boškova. Rad bez nekoliko standardnih prvotimaca.

POVEZANE VESTI

Subota 03.05.2014. 20:09
Dakle drugi tim RADA I JOŠ PENAL . To je prvi biće ih još ... POZDRAV OD LUKAČA I KOJIĆA .
Subota 03.05.2014. 20:14
Ocemo penal za zvezdu!!!!hahah idi bre ovo vise nema smisla ni gledati ali zaista!SRAMOTA!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online