Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 26.04.2014.
16:02
Vesti A

Partizan - C. zvezda 2:1: Kojić za pobedu u 90. minutu, Lukač odbranio dva penala!!!

Večiti derbi, 146. po redu, doneo nam je mnogo uzbuđenja, najpre "predigra" pre meča u kojoj je morala da interveniše i policija, a onda šanse, penali, evrogolovi, na kraju velika pobeda domaćina, koji je smanjio prednost lidera Superlige na tri boda.

Jedan od junaka: Golman Milan Lukač je odbranio dva penala fudbalerima Crvene zvezde
 

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u 146. večitom derbiju Crvenu zvezdu sa 2:1 i odložili odluku o šampionu Superlige Srbije. Crveno-beli sad imaju samo tri boda više od komšija, četiri kola pre kraja šampionata. 

Slavlje fudbalera Partizana posle utakmice

Mnogo uzbuđenja bilo je pre i za vreme utakmice, a na portalu "Vesti" mogli ste iz minuta u minut da pratite sve zanimljivosti sa stadiona u Humskoj.

...

 

Neka pobedi bolji, a ostaje nada da će ovaj derbi proteći u sportskoj atmosferi, a ne kao neki prethodni, gde su događaji van terena zasenili fudbalske, što se dogodilo i na prošlom duelu Crvene zvezde i Partizana, jesenas na "Marakani". Igrači će danas na teren izaći u majicama na kojima će pisati "Ne mržnji".

Sa jedne strane, trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović ističe da bi sve pobede, a ima ih 15 u nizu, menjao za titulu. Sa druge strane, šef stručnog štaba Partizana Marko Nikolić svestan je da je sve osim tri boda kraj snova o tituli za njegovu ekipu, a predsednik Dragan Đurić se nada da bi pobeda mogla da bude uvod u šampionsku završnicu sezone za Partizan.

Utakmicu sudi najbolji srpski sudija Milorad Mažić, a pre zagrevanja pogledajte kako su stanovnici Beograda procenili šanse oba rivala u ovom duelu.

U međuvremenu, FK Partizan je saopštio da su se u medijima pojavile dezinformacije oko toga da će u dogovoru sa svojim navijačima prekinuti 146. "večiti" derbi "kako bi se poremetili takmičarski ciljevi crno-belih i stvorila negativna atmosfera među igračima i stručnim štabom".

Predsednik crno-belih, Dragan Đurić, rekao je da su to"gluposti i da neki zlobni ljudi žele namerno da naprave nemir na stadionu".

Istovremeno, Mozzart Sport je objavio da je policija potvrdila da navijači Partizana u dogovoru sa upravom planiraju prekid derbija!!! Policija je najavila i pretres i igrača Partizana (!?), koji su navodno imali zadatak da unesu pirotehniku na stadion! 

Reporter Monda javlja da je ograda do atletske staze na severnoj tribini premazana lepkom, najverovatnije kako bi gostujući navijači bili onemogućeni da istaknu transparente i zastave.

Policija je zadržala navijače Crvene zvezde sve dok se lepak nije uklopnio sa ograda.

B92 je objavio da pripadnici MUP nisu pretresali fudbalere Partizana na ulazu u stadion u Humskoj, ali da nije isključeno da su to obavili u SC Teleoptik.

Mozzart Sport je objavio da je izveštač TV Arene sport sa stadiona razgovarao s komesarom za bezbednost FS Srbije Milivojem Mirkovim koji je rekao da je utvrđeno da na severnoj tribini jeste nanet lepak (i to za glodare), ali da je procenjeno da to ne ugrožava bezbednost.

Poznati su sastavi ekipa:

Partizan: Lukač - Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov - Brašanac, Drinčić, Ninković, A. Živković - Danko Lazović, Škuletić. Rezerve: Ž. Živković, Obradović, S. Marković, Pantić, Luka, Malbašić, Kojić. 

Crvena zvezda: Bajković - Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović - Gogić, Kovačević - Darko Lazović, Milijaš, Ninković - Mrđa. Rezerve: Rajković, Petković, Krneta, Kasalica, Savićević, Onjilo.

Dok se čeka početak večitog derbija, odigrane su sve današnje utakmice 26. kola Superlige Srbije, a najviše je profitirala Jagodina, koja je ubedljivom pobedom u Užici nad Slobodom (4:0) preskočila Čukarički (igrao 1:1 sa Spartakom) na trećem mestu na tabeli. Istakao se Aleksandar Pešić sa tri gola.

Pretresani igrači Partizana

Agencija Beta objavila je da su fudbaleri Partizana podvrgnuti policijskom pretresu pri dolasku na stadion na utakmicu sa Crvenom zvezdom.

Tokom dana se pojavila informacija da je uprava Partizana u dogovoru sa huliganima nameravala da prekine derbi na stadionu crno-belih, zbog čega je policija objavila da će pretresati igrače i to je i učinila.

Policajci su fudbalere crno-belih pretresali i otvarali im torbe na izlasku iz klupskog autobusa.

Izveštač "Vesti" sa stadiona Partizana javlja da su igrači Crvene zvezde zasuti petardama pri povratku u tunel posle zagrevanja.

Počela je utakmica...

------------------------------------------------------------------------------------

Nažalost... Izgleda da bez ovoga ne može. Po "tradiciji" u derbijima gori gostujuća tribina. Ovaj put je "red" na Sever...  Tribina je zapaljena na više mesta

94. minut: Kraj!!!!!!!!!!!!

92. minut: Velika šansa za Mrđu, koji šutira glavom pored gola posle centaršuta Milijaša

91. minut: Izlazi Aleksandar Kovačević, ulazi Đorđe Rakić  

90. minut: Evrogol Nemanje Kojića!!! Vulićević je prethodno sjajno centrirao, a "zlatna rezerva" crno-belih postigao jedan od najlepših i verovatno najdraži gol u karijeri! Zvezdaši će se sigurno buniti, jer je prethodno bio diskutabilan start Drinčića nad Mrđom. 

87. minut: Kojić je šutirao, ali je Pavićević izblokirao udarac u korner

80. minut: Žuti karton za kapitena gostiju, Nenada Milijaša 

73. minut: Šansa za Crvenu zvezdu, ali Miloš Ninković šutira preko gola

71. minut: Izlazi Danko Lazović, ulazi Nemanja Kojić

69. minut: Izlazi Darko Lazović, ulazi Marko Petković

67. minut: Izlazi Nikola Ninković, ulazi Filip Malbašić

65. minut: Predrag Luka ušao u igru umesto Andrije Živkovića 

Topovski udar odjeknuo ispred policajca koji stoji blizu korner zastavice na jugoistoku. Srećom, bez posledica

63. minut: Žuti karton za Nikolu Mijailovića posle faula nad mladim Brašancem 

57. minut: Partizan je odmah uzvratio, ali je mladi Andrija Živković pogodio stativu

56. minut: Gooool! Izjednačio je Dragan Mrđa posle loše intervencije Vladimira Volkova. Prethodno je odlično centrirao kapiten Nenad Milijaš, bek crno-belih kratko odbio, a prvi strelac Superlige zakucao loptu u mrežu.  

53. minut: Dva uzastopna kornera za Crvenu zvezdu, ali bez opasnosti po gol Partizana

48. minut: Sudija Milorad Mažić opomenuo je trenera Partizana Marka Nikolića zbog prigovaranja 

46. minut: Počelo je drugo poluvreme

 

Sudija Milorad Mažić je zbog bakljade odložio nastavak utakmice

Neko je spomenuo da će biti rigorozne kontrole na ulazima? 

Velika bakljada navijača Crvene zvezde na severnoj tribini ped početak drugog poluvremena

Na kraju prvog dela igre izbio je manji požar kada su huligani sa južne tribine zapalili zastavu navijača Zvezde, tako da su vatrogasci morali da intervenišu. 

Kraj prvog poluvremena...

45. minut: Sudija Milorad Mažić produžio je prvo poluvreme za dva minuta

43. minut: Sa Juga i dela Istoka skandiraju: "Penal, penal" i "Hoćemo penal za Zvezdu" posle prekršaja Mrđe ispred kaznenog prostora Partizana

39. minut: Prvi korner za Crvenu zvezdu, Partizan je izveo tri

38. minut: Pre drugog penala prozivanje sa juga i istoka ka severu jer su se na tim tribinama našla neka obeležja navijača Crvene zvezde. Nisu propustili ni da zapale jedno od njih

34. minut: Novi penal za crveno-bele, ponovo je srušen Dragan Mrđa (skrivio Branislav Trajković), ali je opet Milan Lukač odranio jedanaesterac, ovog puta Nikoli Mijailoviću... 

Gol Nikole Drinčića

27. minut: Gooool: Sjajan pogodak Nikole Drinčića iz slobodnog udarca!

 

Delirijum među navijačima Partizana posle odbranjenog penala. Bakljada na jugu i istoku.

25. minut: Fantastična odbrana!!! Milan Lukač uspeo je da uhvati "živu" loptu Milošu Ninkoviću!

24. minut: penal za Crvenu zvezdu, pao je Dragan Mrđa, a žuti karton dobio Vojislav Stanković  

Na Severu je bila i slika vojnika na tenku koji nosi crveno-beli barjak

22. minut: Žuti katon za Darka Brašanca zbog oštrog starta nad Aleksandrom Kovačevićem 

21. minut: Pritisak Partizana i dalje traje...

Na ogradi Severa transparent: Hrabro, hrabro junačine, zadajmo im poslednji udarac! 

Na ogradi Juga: Za nas nema predaje, pobeda danas, borba ne prestaje

16. minut: Slobodan udarac za Crvenu zvezdu iskosa sa desne strane, kapiten Nenad Milijaš se odlučio na šut, ali je lopta otišla visoko preko gola 

  

12. minut - Nastavljaju se napadi domaćina, ali na žalost crno-belih Škuletić je promašio celu loptu 

10. minut - Još jedna prilika za crno-bele, Danko Lazović je pronašao Ninkovića, koji je šutirao, Bajković odbio loptu, ali Škuletić nije mogao da je ubacio u mrežu... 

9. minut - prva prava šansa za Partizan, ali je Volkov udarcem glavom šutirao preko gola

2. minut - Prva šansa na meču, pogrešio je mladi Nikola Ninković, a Dragan Mrđa šutirao iz prve, ali pored gola 

POVEZANE VESTI

Subota 26.04.2014. 16:50
Neka bolji pobedi! Nadam se da ce Zvezda odneti sva 3 boda, ali bice tesko, jer praksa pokazuje kroz statistiku da u vecini slucajeva u derbiju pobedjuje onaj tim koji je tog trenutka u losijoj formi, a to je danas Partizan. Zato Zvezda mora biti veoma skoncentrisana i odlucna u nameri da pobedi! Srecno CRVENO-BELI! P.S. FAIR PLAY !
Subota 26.04.2014. 21:53
NIKO da ČESTITA VEČERAS BOLJEM . BRUKA I NEVASPITANJE . PIROVA POBEDA Partizana . Jednostavno ZVEZDA ima 3 boda prednosti a to je OGROMNA PREDNOST na 4 kola pre kraja prvenstva i sada se vidi da je Partizan izgubio prvenstvo u KRUŠEVCU . REALNO . Inače ODLIČNA UTAKMICA sa dva POTPUNO OPRAVDANO DOSUĐENA PENALA ZA CIGANIJU . Kada se dva penala promaše NEREALNO JE OČEKIVATI DOBAR REZULTAT . E , sada ono što je opasno za PARTIZAN je to što se USUDIO DA POBEDI TRENUTNO "NAJBOLJI" TIM EVROPE I TO POSLE SERIJE OD 15 POBEDA . Očekujem reakciju PREDSEDNIKA VLADE VUČIĆA jer njega je ova POBEDA BACILA U BEDAK .
Subota 26.04.2014. 22:16
Cestitam Partizanu na pobedi, zasluzena pobeda pogotovo zbog 2 promasena penala sto je neverovatno. I da je ostalo nereseno bilo bi fer zbog bolje igre Zvezde u drugom poluvremenu. Kao sto sam naveo u prvom postu ispostavilo se da je tacno, pobedjuje onaj ko je u losijoj formi u tom trenutku, Nadam se da ce momci iz Zvezde brzo da zaborave ovaj poraz i da istraju do kraja i osvajanju titule!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online