Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.12.2013.
18:20
Beta A

Benfika i Olimpijakos igraju za osminu finala LŠ

Fudbaleri Benfike igraju sutra protiv Pari Sen Žermena i potrebna im je pobeda za plasman u osminu finala, ali i neuspeh Olimpijakosa protiv Anderlehta u drugoj utakmici u Grupi C.

Utakmica šestog kola Grupe C između Benfike i Pari Sen Žermena se igra sutra od 20.45 u Lisabonu. Benfika na trećem mestu ima sedam bodova, koliko ima i Olimpijakos na drugom mestu, ali i bolji međusobni duel. Zbog toga je Benfiki pored pobede potreban i kiks Olimpijakosa, koji sutra od 20.45 na svom terenu igra protiv Anderlehta.


Trener Benfike Žorž Žesus je pokušao da umanji pritisak i rekao je da je za njegovu ekipu važnije da osvoji domaće prvenstvo.

"Cilj je titula u Portugalu, pošto je naši navijači žele. Finale Lige šampiona je naš drugi cilj, ali mislim da su druge ekipe u boljoj poziciji od nas. Ali, to ne znači da ne možemo da sanjamo o tome i da radimo na tome", rekao je Žesus.


U prvom delu takmičenja je Pari Sen Žermen pobedio Benfiku sa 3:0, a dvostruki strelac u tom duelu je bio Ibrahimović, koji je tako dao osam golova u grupnoj fazi takmičenja. On je izjednačio rekord Kristijana Ronalda, Ruda van Nistelroja, Filipa Inzagija i Ernana Krespa.


Pariski klub je sa 13 bodova osigurao prvo mesto na tabeli, pa se očekuje da trener Loran Blan odmori svoje najbolje igrač. PSŽ ima drugi najbolji napad u grupnoj fazi sa 15 golova, a bolji je samo Real Madrid, koji je upisao 18 golova. Benfika je dala šest pogodaka.


U portugalskom timu zbog povreda neće biti Rubena Amorima, Giljerma Sigueira i Eduarda Salvio, dok će se u ekipu vratiti Oskar Kardoso, koji je zbog povrede leđa propustio poslednje tri utakmice. Blan nema problema sa sastavom.


U drugoj utakmici Grupe C Olimpijakos na svom terenu igra protiv Anderlehta i potrebna mu je pobeda kako bi se, bez obzira na rezultat druge utakmice u grupi, plasirao među 16 najboljih ekipa.


Andereht, sa druge strane, nema šanse ni da se plasira u Ligu Evropa, pošto je osvojio samo bod u pet utakmica. U prvom delu takmičenja Olimpijakos je pobedio sa 3:0.


U grčkom timu neće biti najboljeg strelaca Kostasa Mitroglua zbog povrede kolena. On je ove sezone postigao 23 gola u svim takmičenjima za klub i reprezentaciju, uključujući i "het trik" protiv Anderlehta.


Anderleht nije pobedio na gostovanjima u poslednjih šest utakmica u Ligi šampiona. U ekipi zbog povrede neće biti Matijasa Suaresa, dok će Masimo Bruno propustiti duel zbog suspenzije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online