Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 04.12.2013.
13:56
BETA A

Džajić i Vujošević: Zaslužujemo nove stadione!

Predsednici Fudbalskog kluba Crvena zvezda i Sportskog društva Partizan, Dragan Džajić i Duško Vujošević, rekli su danas da ti klubovi zaslužuju da dobiju nove stadione.

Dragan Džajić
 

"Crvena zvezda je imala moderen i nov stadion 1964. godine. Kasnije smo bili prvaci Evrope i sveta i stadion bi bio lepši i konforniji da se nije desilo ono što se desilo devedesetih... Zvezda i Partizan imaju najviše simpatizera, zaslužuju da imaju lepše stadione", rekao je Džajić na Međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta" u Beogradu.

Džajić je naveo da svi žele da gledaju utakmice "u miru i komforu".

"Vidim da država pokušava da zavede red na stadionima. Očekujem i da će učestvovati i u poboljšanju infrastrukture koliko je moguće. Treba rekonstruisati i stadion Crvene zvezde i stadion Partizana. Ako bude samo jedan rekonstruisan, izazvaće ljutnju rivala", kazao je Džajić.

Prvi čovek Sportskog društva Partizan Duško Vujošević složio se sa Džajićem da oba stadiona treba renovirati.

"Politika ne bi trebalo da se meša. Iskreno, podržavam reči Džajića. Nije neizvodljivo da dva stadiona budu obnovljena u jednom projektu", naveo je Vujošević.

On je rekao da je da se neki zakoni lako kopiraju iz uređenih država.

"Mislim da bi trebalo kopirati zakone od pre 20 godina iz uređenih država, pa onda polako napredovati. Poreska politika ove zemlje je loša. Oko 80 odsto prihoda od sponzora koje dobija Partizan ide na porez. Sponzori ne mogu da se dobiju bez podrške političara. Treba privatnici da se motivišu da sponzorišu kulturu, zdravstvo i sport", rekao je trener košarkaša Partizana.

On je podržao pravljenje sportskih objekata koji mogu ekonomski da funkcionišu, nezavisno od sporta.

"Arena nema nijedan kafić, nijednu sportsku prodavicu, a nije građena tako davno", dodao je Vujošević.

Duško Vujošević
 

Ministar privrede Saša Radulović naveo je da je sport privredna grana i to važna, ali da je ona u Srbiji zapostavljena.

"Sport ne daje privredne rezultate koje očekujemo. Pravimo lične karte klubova da vidimo šta je vlasništvo klubova, a šta države. Da bi došlo do ulaganja, papiri moraju biti čisti, da se zna šta je čije. Moramo raditi na poboljšanju bezbednosti na stadionima. Kada budemo imali veću bezbednost, imaćemo i veću posećenost", kazao je Radulović.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković rekao je da su Savez i Mejs korporacija počeli saradnju u cilju pronalaženja investitora za izgradnju nacionalnog stadiona na kome bi se igralo Evropsko prvenstvo 2020.

"Ako ne poboljšamo infrastrukturu stadiona, Zvezda i Partizan će morati da igraju van Srbije jer neće zadovoljavati UEFA kriterijume", kazao je Ćurković.

On je podsetio da je Srbija bila domaćin finala Lige šampiona pre 35 godina.

"Ne smemo da propustimo ovu priliku. Pitanje kada ćemo biti u mogućnosti da se u našoj zemlji održava Evropsko prvenstvo", rekao je on.

Predstavnik UEFA Ben Vernbrink rekao je da su dobra infastuktura i bezbednosti na stadionu ključni.

"Ne želite da vidite policiju u punoj opremi za razbijanje nereda. To ne daje osećaj sigurnosti. Navijači ne treba da se osećaju kao u kavezu, jer će se onda i ponašati kao životinje u kavezu. Imala je i Engleska puno problema sa nasiljem na utakmicama, a vidite gde je sad. Srbija nema nov stadion, nadam se da će ga uskoro dobiti i biti spremna za Euro 2020", rekao je Vernbrink.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.12.2013. 22:48
Mars lopovi,prodajte klubove pa neka vlasnik gradi stadion. Jos nam je to potrebno da vam narod plati izgradnju,kako vas nije sramota
Subota 07.06.2014. 14:23
antiantista likuje sto je komunizam propao, i neka je ali sta je stvoreno u zamenu? Gle apsurde, sve svetske uspehe na svim poljima zabelezili smo u komunizmu, sve sto smo imali a bilo je meta Nato bombi, opet stvoreno u komunizmu, zaduzenje DRZAVE bilo oko $1000 po glavi u komunizmu, u komunizmu niko nije pljackao penzioni fond niti stednju sopstvenih gradjana, u komunizmu smo imali respektivnu vojsku i policiju koja nije ratovala nego cuvala javni red, o zdravstvenoj zastiti i ugledu skolstva u svetu da ne govorim, i da ne ispadne da se bavim glorifikovanjem komunizma, ne - nego samo pitam sta smo dobili umesto svega toga. U komunizmu i Zvezda bila prvak sveta, a ovo sada - BRUKA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online