Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.10.2013.
10:48
BETA A

Bufon: Novac ne garantuje pobede Real Madridu

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je uoči sutrašnje utakmice sa Real Madridom u Ligi šampiona, da količina novca koju je španski klub uložio u tim ne može da garantuje pobede.

Juventus ima šansu u Madridu: Đanluiđi Bufon
 

Fudbaleri Juventusa igraju sutra od 20.45 na Santjago Bernabeu protiv Real Madrida, utakmicu trećeg kola Grupe B u Ligi šampiona. Devetostruki evropski prvak Real je prvi na tabeli sa svih šest bodova, Juventus je drugi sa dva boda, a po bod su osvojili Kopenhagen i Galatasaraj.

Bufon je podržao trenera Reala Karla Ančelotija, sa kojim je sarađivao u Juventusu, da se izbori sa velikim pritiskom i očekivanjima uprave "kraljevskog" kluba. Real je u poslednjih pet godina potrošio više od 600 miliona evra na transfere, kako bi osvojio 10. titulu evropskog šampiona. Klub je poslednji put trijumfovao u tom takmičenju 2002. godine.

"U fudbalu, povrh svega, novac ne može da vam garantuje pobedu. Bolje je da napravite projekat, potrebno je strpljenje i uravnotežen tim. Novac je dobra polazna osnova, ali nije dovoljan", rekao je Bufon.

"Mislim da od Ančelotija niko ne zna bolje da podnese pritisak. Nijedan klub na svetu nema veću obavezu od Real Madrida da pobeđuje, a Ančeloti uvek pronađe rešenje", dodao je Bufon.

Kao najopasnijeg igrača Real Madrida, Bufon je označio Kristijana Ronalda.

"Mi smo ekipa koja forsira jak tempo i dobro smo organizovani. Ali, sve to može da padne u vodu kada Kristijano Ronaldo uzme loptu, prođe tri igrača i postigne gol", rekao je Bufon.

Juventus je u prva dva kola odigrao nerešeno sa Kopenhagenom (1:1) i Galatasarajem (2:2), dok je Real pobgedio Galatasaraj (6:1) i Kopenhagen (4:0).

Ako Real pobedi sutra, steći će sedam bodova prednosti u odnosu na Juventus i tri kola pre kraja, gotovo sigurno će osvojiti prvo mesto u grupi.

"Predstojeća utakmica je veliki test za nas. Igramo protiv kluba koji želi da osvoji Ligu šampiona, zbog svoje istorije i borbe za 10. titulu evropskog šampiona. To će biti veliki izazov i dve utakmice protiv njih pokazaće koliko smo napredovali", rekao je trener Juventusa Antonio Konte.

Juventus u utakmicu ulazi posle poraza u prvenstvu od Fiorentine od 4:2, iako je na poluvremenu vodio sa 2:0.

"Nervira nas taj poraz, ali moramo brzo da ga zaboravimo", rekao je Konte.

Utakmicu će zbog povreda propustiti Stefan Lihtštajner i Simone Pepe, a najverovatnije i napadači Mirko Vučinić i Fabio Kvaljarela. Real u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede protiv Malage od 2:0, nakon koje je na tri boda smanjio zaostatak za vodećom Barselonom.

Odbrambeni igrač Real Madrida Brazilac Pepe rekao je da njegova ekipa ne sme da potceni Juventus.

"Moramo da poštujemo sve igrače. U njihovom timu su zvezde kao što su Bufon i (Andrea) Pirlo, ali mislim da je njihov najveći kvalitet kolektiv", rekao je Pepe.

Real je postigao 10 golova u prve dve utakmice u grupi, od kojih je Ronaldo postigao pet. U ekipu Reala vratiće se Geret Bejl, a neizvestan je nastup Karima Benzeme i Rafaela Varana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online