Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.09.2013.
11:40 >> 11:39h
mozzartsport.com, Sportski žurnal A

Direktor Zvezdine škole o odlascima i parama od Gasproma

Crvena zvezda je ovog leta uvela modu da iz omladinske škole Partizana preotima neke od najboljih talenata, što je svakako pohvalna činjenica u trci sa večitim rivalom, ali istovremeno i dokazala nemoć da zadrži svoje najbolje izdanke, prenosi "Mocart sport" pisanje "Sportskog žurnala".

 

Retki su primeri Vukana Savićevića koji je uprkos svim problemim pristao da potpiše profesionalni ugovor i da posle toga dobija minutažu na kašičicu u prvom tinmu. Mnogo češći su slučajevi igrača koji sa Marakane pobegli čim im se ukazala prva prilika poput Veljka Simića (Bazel), Nemanje Maksimovića i Matije Miketića (Verona), Mihajla Milutinovića (Braga), Rastka Šuljagića (Štutgart), braće Srnić i Šakića (Čukarički)…

Direktor omladinske škole Srđan Vasiljević u intervjuu za "Sportski žurnal" ističe da su finansije glavni problem Zvezdine škole, ali i da je situacija bolja nego pre godinu dana kada je on došao na čelo.
“Zatekao sam malo prostora za manevar i reakcije. Nije ni bilo logike da odmah nešto menjam, trebalo mi je vremena da upoznam situaciju. Situacija nije toliko loša kao što je predstavljena u medijima, ali istina je da fali lopti, trenažnih rekvizita, opreme… Neophodna nam je podrška svih struktura u klubu. Mi nemamo ni budžet, ni račun. Sve ostvarujemo komunikacijom sa rukovodstvom kluba. Potrebne su nam neke osnovne stvari. Ipak, pre dva meseca su regulisana sva dugovanja prema igračima iz mlađih kategorija. Što se tiče tog ugovora sa Gaspromom, svi pominju neke famozne procente i sredstva koja bi trebalo da pripadnu omladinskoj školi. Ja niti sam video, niti osetio ta sredstva”, kaže Srđan Vasiljević.

Kako sprečiti odlazak najtalentovanije dece?
“Postoje mehanizmi. Jedan od načina je i priključivanje prvom timu, ali tako može još brže da napravi veće ime i da ode iz kluba. Rešenje je da igrač u 15. godini popiše na tri godine, a da mu mi već sa 16. ponudimo reviziju na još tri godine, isto tako i u 17. godini… “

 Vukan Savićević i Nejc Pečnik na treningu
 

Slučaj Veljka Simića?
“Ponuđen mu je novi profesionalni ugovor, ali odnosom prema obavezama je pokazao da ne želi da bude deo Crvene zvezde. Možda imamo deo krivice jer smo godinu dana ranije mogli da mu ponudimo produženje saradanje.”

Zlatni omladinac Nemanja Maksimović je otišao kao slobodan igrač u Veronu.
“Dečak i otac su prvi bili oduševljeni kada su čuli da je Nemanja dobio poziv za pripreme prvog tima, a onda se on nije pojavio. Izgovor je bio da je u Bosni i da polaže vožnju. Posle toga me je zvao i rekao da ne želi više da dolazi u Zvezdu jer se plaši osvete kluba, navijača… Prazna priča.”

Nikola Šakić je izabrao Čukarički.
“Bio je kod predsednika Džajića i dobio podršku da se priključi prvom timu i pokuša da se izbori za dres Zvezde. Odlučio je da ode u Čukarički, kao i golman Šuljagić u Nemačku”.

Matija Miketić je završio u Veroni.
“Predložio sam ga za stipendijski ugovor, a njegov otac je rekao da njih to ne interesuje. Bio je standardan u kadetima, a oni su se žalili što ga trener menja u 70. minutu. Uloga roditelja i menadžera je velika i vodi igrače u pogrešnom smeru.”

Zvezdine velike nade za budućnost su Luka Jović i Marko Grujić.
“Luka već igra za omladince koji su dve tri godine stariji od njega. Sigurno da i za Grujića ima mesta u prvom timu. Kao i za Živkovića, Stojanovića, Zukanovića…".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online