Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.05.2013.
11:59 >> 22:14h
BETA, Mondo A

Nađ: Doveo bih igrača iz Zvezde!

Sportski direktor Partizana Albert Nađ je rekao danas da su ciljevi tog kluba da sačuva "kostur tima", da nastavi dominaciju u domaćim takmičenjima, i da "napravi iskorak u Evropi".

Sportski direktor Partizana Albert Nađ
 

"Nije lako osvojiti šest uzastopnih titula. Uvek je lakše osvajati, mnogo je teže ostati na toj poziciji. Cilj je da nastavimo dominaciju u srpskom fudbalu i osvojimo sve što je moguće, kao i da težimo iskoraku u Evropi", rekao je Nađ.

Upravni odbor Partizana je juče imenovao Nađa za sportskog direkora. On je do sada bio koordinator za sportska pitanja u klubu. Upitan šta je po njemu iskorak u Evropi, odnosno da li je to učešće u Ligi šampiona ili veći bodovni saldo, Nađ je rekao da ne želi da obećava bilo šta.

"Doći do Lige šampiona nije lagan put. Dešavalo se da na papiru izvučete lake protivnike, ali kada se igraju utakmice svi imaju podjednake ambicije. Izlazak u Evropu je primarni cilj", rekao je Nađ. 

Sportski direktor šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije je istakao da je odlazak pojedinih igrača neminovan, ali da se ti odlasci moraju nadoknaditi adekvatnim zamenama.

"Poznato je da klubovi u Srbiji žive od prodaje igrača, dolasci zavise od odlazaka. Nekim igračima su istekli ugovori, ali će se sve znati kada budem razgovarao sa trenerom Vukom Rašovićem i vidim na čemu smo", rekao je Nađ i dodao da se njegova razmišljanja "100 odsto" poklapaju sa trenerovim.

Nađ je rekao da će od svih fudbalera Partizana tražiti disciplinu, "jer je dres Partizana svetinja".

"Ono što ću tražiti kao sportski direktor od igrača je disciplina. Od toga sve polazi. Imaju kvalitet i svi koji budu došli moraće da shvate da je Partizan svetinja i institucija i da nije prolazna stanica. Oni koji obuku crno-beli dres uvek moraju da daju svoj maksimum, taj dres je skup i niko ne sme da se igra imenom Partizana",
rekao je Nađ.

Upitan da li u Super ligi ima interesantnih igrača, novi sportski direktor cno-belih rekao je da postoje pojedinci koji mogu da zadovolje zahtevima Partizana. Prema njegovim rečima, cilj kluba je da se što više igrača iz omladinske škole prekomanduju u prvi tim.

"Neki od njih će krenuti na pripreme i na njima je da izbore status prvotimca", rekao je Nađ.

Nađ je istakao da je želja kluba da sačuva kapitena Sašu Ilića.

"Želja nam je da produžimo ugovor sa njim. Sale je živa legenda Partizana i posle njega će biti velika praznina do neke druge legende. On je u prethodnom periodu pokazao da je jedan od ključnih igrača Partizana", rekao je Nađ.

On je dodao da još nije stigla nijedna zvanična ponuda za bilo kog igrača i dodao da su Lazar Marković i Marko Šćepović i dalje članovi Partizana i da će se obojica 12. juna pojaviti na prozivci uoči početka priprema.

"Posle toga ćemo videti njihove ambicije i interesovanja", dodao je Nađ.

Upitan da li može navijačima da obeća da će Aleksandar Mitrović i sledeće sezone igrati u Partizanu, Nađ je rekao da nikada nikome nije ništa obećavao, ali da će se klub truditi da ga zadrži.

"On je dobrim igrama skrenuo pažnju na sebe i mnogi timovi se raspituju za njega, ali zvanično nema nijedne ponude ni za jednog igrača", rekao je bivši kapiten Partizana.

Nađ je dodao da ne vidi razlog zbog kojeg ne bi i neko od stranih fudbalera došao u Partizan, ukoliko može da donese kvalitet, ali je ponovio da je poklonik toga da deca iz omladinske škole dobiju prednost. Isto važi i za fudbalere "večitog rivala".

"Ako bi u redovima večitog rivala bio neki igrač interesantan i svojim mogućnostima spreman da pomogne Partizanu, ne vidim razlog zašto ne bi pokušali da ga dovedemo", dodao je Nađ.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online