Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 22.05.2013.
17:48 >> 22:58h
P. Živković - Vesti A

Sad i zvanično: Partizan osvojio 25. šampionsku titulu!

Golovima Marka Šćepovića u 16. i Nemanje Kojića u 67. minutu crno-beli savladali Smederevo (2:0) i kolo pre kraja obezbedili zvanje najboljeg srpskog tima u sezoni 2012/13.

Vreme slavlja: Fudbaleri Partizana posle pobede u Smederevu
 

Partizan je bez većih problema slomio otpor već prežaljenog Smedereva, iako se u ekipi trenera Vuka Rašovića osetio umor kaom posledica teškog duela sa Crvenom zvezdom, koji je suštinski i odlučio pitanje šampiona. Crno-beli su već u 3. minutu imali priliku preko junaka derbija Miloša Jojića, ali je on sa nekoliko metara šutirao glavom u prečku. Partizan je poveo u 16. minutu. Odličnu akciju izveli su Luka i Ilića, a najlakši deo posla imao je Marko Šćepović. Sa svega nekoliko metara poslao je loptu u praznu mrežu.

Do kraja prvog poluvremena crno-beli su napadali, mogli su preko Mitrovića i Luke da dupliraju prednost, ali je Živković bio odličan na golu Smedereva. Navijači Partizana su u nekoliko navrata ubacivali baklje, očigledno spremni da uz svečarsku atmosferu proslave 25. šampionsku titulu, čime se njihov klub po broju trofeja izjednačio sa Crvenom zvezdom. U prvom poluvremenu vredi izdvojiti povredu Vladimira Stojkovića, koga je u 32. minutu zamenio Nikola Petrović. Možda je ovo bila i oproštajna utakmica Stojkovića u crno-belom dresu. S druge strane, peh su imali i Smederevci, jer je zbog povrede igru morao da napusti Omega. Njega je zamenio Gegić.


Crno-beli su opušteno ušli u drugi deo utakmice, kao da su jedva čekali da se susret završi i krenu u proslavu titule. Nisu ni Smederevci zaigrali mnogo agresivnije, ali su imali prvu priliku u 60. minutu, kad je pogrešio Ivan Ivanov, a Radosavljević lepo šutirao sa ivice šesnaesterca, ali pored desne stative.

Partizan je od tog trenutka zaigrao malo angažovanije i rešio meč sedam minuta kasnije. Marko Šćepović je ovog puta asistent, ostavio je kao na tacni loptu Nemanji Kojiću, kome nije bilo teško da pogodi mrežu Mladena Živkovića. Do kraja utakmice crno-beli su rutinski priveli posao kraju, i proslavili sa navijačima šampionsku tituli. Naravno, glavna proslava zakazana je za nedelju, kad će crno-belima na meču sa Spartakom biti dodeljen pehar, koji već šest godina krasi vitrine stadiona u Humskoj ulici.

Imali razloga za zadovoljstvo: Navijači Partizana na stadionu u Smederevu

Smederevo je igralo u sastavu: M. Živković, Ristić, Krmar (od 75. minuta Stojanović), Sikimić, Milosavljević, Blagojević, Osman, Božović, Miljković (od 64. Pavić), Radosavljević, Omega (od 39. Gegić).

Partizan je igrao u sastavu: Stojković (od 32. Petrović), M. Živković, Volkov, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Jojić, Ilić (od 74. Ninković), Luka, Šćepović, Mitrović (od 60. Kojić).

Utakmicu je sudio Vlado Glođović iz Vrbasa, a na stadionu u Smederevu okupilo se oko 4.000 navijača.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.05.2013. 19:49
Bravo momci,svaka cast!Uzeli smo titulu kada je bilo najteze i kada smo vec bili otpisani...Bice tesko sl sezone bez Lazara,Stojketa,Ivanova mozda...zato spremajte sastav za 7 titulu u nizu.VOLIM PARTIZAN!!!
Sreda 22.05.2013. 22:27
Svakome "grobaru" je crvena zvezda u srcu.... grba.... ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online