Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.05.2013.
20:57
M. Stojiljković - Vesti A

Risto Vidaković trener "orlova" iz Hondurasa

Naš bivši reprezentativac i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde preuzeo ekipu Deportivo Motagua.

Prvi put kao trener u Južnoj Americi: Risto Vidaković
 

Risto Vidaković, nekadašnji jugoslovenski reprezentativac i devedesetih fudbaler Crvene zvezde, novi je trener ekipe Deportivo Motagua iz Hondurasa.

Klub iz Tegusigalpe objavio je na svom sajtu da će ih 44-godišnji srpski trener predvoditi u novoj sezoni Aperture. Vidaković je promovisan u ponedeljak u prestonici Hondurasa uz prisustvo mnogobrojnih novinara.

- Imao sam prilike da igram u Južnoj Americi kad sam sa mojom reprezentacijom gostovao u Brazilu i Argentini, ali u ovom delu sveta sam sad prvi put. Zahvaljujem se predsedniku na poverenju koje mi je ukazao. Za mene je veliki izazov i odgovornost da vodim ekipu Motanje - rekao je Vidaković na promociji u novom klubu.

Ugovor je potpisan na godina dana, uz mogućnost produžetka ukoliko obe strane budu zadovoljne, odnosno ako popularni "orlovi" (Aguilas) ostvare zacrtane ciljeve.

Izazov: Risto Vidaković sa predsednikom i novim saradnicima u Deportivo Motagui

Sa "Marakane" u Španiju

Risto Vidaković je profesionalnu fudbalsku karijeru počeo u FK Sarajevo odakle je 1992. godine prešao u Crvenu zvezdu. Posle dve sezone provedene na beogradskoj "Marakani", karijeru je nastavio u Španiji gde je šest godina nosio zeleno-beli dres Betisa. Na zalasku karijere igrao je i za Osasunu i Poli Ehido.

Deportivo Motagua, poznat i po nadimku "omiljeni" (Los Mimados), jedan je od najboljih i najpoznatijih klubova u Hondurasu i borba za titulu i trofeje se podrazumeva. Risto Vidaković je prvi evropski trener, koji će ih predvoditi na tom putu.

 - Fudbal je moja strast, a ovo je bila velika prilika koju nisam mogao da odbijem - dodao je mladi srpski trener.

Risto Vidaković je trenersku karijeru započeo kao pomoćnik Havijera Klementea u selekciji Srbije. Kao trener radio je u španskim klubovima Mursiji, Esiji, Kadizu i Betisu B.

Za reprezentaciju Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, ukupno je odigrao osam utakmica. Za nacionalni tim je debitovao oktobra 1991. godine protiv Brazila u Varžinji, a poslednji meč odigrao je januara 1998. protiv Tunisa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online