Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.05.2013.
11:15
Vesti, Beta A

Jirgen Klop: Plačem zajedno sa igračima!

Trener Borusije kaže da mu teško padaju odlasci igrača iz Dortmunda, a posebno je istakao odlazak Šinđija Kagave sa kojim je zajedno plakao 20 minuta kad je Japanac prošlog leta odlazio u Mančester Junajted

Ne žuri sa odlaskom u Premijer ligu: Jirgen Klop
 

Trener Borusije iz Dortmunda, 45-godišnji Jirgen Klop, kaže da neće žuriti sa odlaskom u Premijer ligu, ali da bi u budućnosti želeo da predvodi jedan od engleskih klubova.


"Kao što moji igrači mogu da odu neke druge klubove, tako mogu i ja. Ako bih zatražio od zainteresovanih klubova da pošalju ponude, možda bi neko došao po mene, ali nisam zainteresovan pošto je posao u Borusiji jedan od najzanimljivijih svetskih fudbalskih projekata", rekao je Klop, preneo je Skaj Sport.


Trener Borusije rekao je da je u dobrim odnosima sa igračima i da će napustiti klub kada se to promeni.

  

Odlazi za tri-četiri godine

"Ako neko želi da me angažuje, u to mora biti potpuno siguran, jer ću promeniti mnoge stvari kada dođem. Ne sme biti sumnji, moramo da radimo zajedno. To nije mnogo teško, ali je važno. Ako neko bude zainteresovan za tri, četiri godine, razgovaraćemo. Trenutno, Borusija je najbolje mesto za mene", kaže trener "žuto-crnih". 

"Najvažniji je dobar odnos trenera i igrača, važno je da me igrači slušaju. Ako se nekada to promeni, klubu će biti potrebno nešto novo, a siguran sam da ću znati kada za to dođe vreme. Ako neko misli da sam ove godine bolji trener jer moja ekipa igra bolje nego prošle godine - on nije mnogo pametan", rekao je nemački trener.


Klop je rekao i da mu teško padaju odlasci igrača iz Dortmunda, a posebno je istakao prelazak Šinđija Kagave prošlog leta u Mančester Junajted.

"To je veoma teško. Prošle godine otišao je Šinđi Kagava - jedan od najboljih svetskih igrača. Sada igra na levom krilu... Srce mi se cepa kada to gledam, ali rekao mi je da želi novi izazov i prelazak u Junajted. Ljudima u Japanu izgleda bolje da on igra u Junajtedu a ne u Borusiji. Nisam mogao da odem tamo i kažem im da ga ostave na miru", rekao je Klop.

"Obojica smo zagrljeni plakali 20 minuta. Pitao sam ga zbog čega odlazi... Godinu dana ranije, otišaoje Nuri Sahin, jer je Real Madrid najveći klub na svetu", dodao je Klop.


Fudbaler Borusije Mario Gece od sledeće sezone igraće za Bajern iz Minhena, a Klop je rekao da je samo u početku bio tužan zbog toga.


On je istakao da Bajern nije veći i bolji klub od Borusije samo zato što može da troši više novca na dovođenje igrača.

"Novac nije važan. Uvećava mogućnost uspeha, ali ne garantuje. Mi nismo supermarket, ali oni znaju da mi ne možemo toliko da plaćamo igrače. Ne možemo da plaćamo kao Real Madrid i Barselona", rekao je Klop.


Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Bajerna iz Minhena u subotu od 20.45 na londonskom Vembliju igraju finalnu utakmicu Lige šampiona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online