Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.05.2013.
16:58
M. Stojiljković - Vesti A

Mnogo će nam nedostajati: Bekam objavio da završava karijeru!

Fudbalska i modna ikona, jedan od najpopularnijih i najbogatijih sportista sveta odlučio da po završetku sezone okači kopačke o klin

ŠAMPION U ČETIRI RAZLIČITE DRŽAVE: Dejvid Bekam slavi sa Parižanima
 

Fudbaler Pari Sen Žermena i bivši reprezentativac Engleske, 38-godišnji Dejvid Bekam, objavio je da posle ove sezone završava fudbalsku karijeru.

- Zahvalan sam Pari sen Žermenu što mi je pružio priliku da nastavim karijeru, ali osećam da je ovo pravo vreme da je završim, igrajući na najvišem nivou - rekao je Bekam posle 20 godina profesionalnog igranja fudbala.

Šampion u četiri zemlje

Dejvid Bekam je ušao u istoriju kao jedini engleski fudbaler koji je osvojio titule prvaka u četiri različite zemlje. Njemu je to uspelo u Engleskoj, Španiji, Americi i sad Francuskoj.

Šta dalje?

- Ništa nikad neće potpuno zameniti igru koju volim. Ipak, osećam da započinjem novu avanturu i iskreno sam uzbuđen zbog onoga što me čeka - rekao je ovaj Englez.

Bekam je karijeru počeo u Mančester Junajtedu 1993. godine i u tom klubu je igrao 10 godina.

Jedan od najpopularnijih i najbogatijih fudbalera svih vremena je 2003. godine sa Old Traforda prešao u Real Madrid u kojem je proveo četiri godine. Iz kraljevskog kluba preselio se u Los Anđeles Galaksi, a u dva navrata igrao je i za Milan.

U januaru ove godine potpisao je šestomesečni ugovor sa Pari Sen Žermenom sa kojim je ovih dana osvojio titulu prvaka Francuske.

- Da ste mi kao dečaku rekli da ću jednog dana igrati za svoj omiljeni klub Mančester Junajted i s njim osvajati trofeje, da ću igrati za neke od najvećih svetskih klubova i sakupiti više od 100 mečeva za nacionalni tim, rekao bih vam da je to fantazija. Srećan sam što sam ostvario te snove - kazao je igrač koji može da se pohvali da je igrao za pet vrhunskih klubova u u pet različitih zemalja.

Drugoligaški fudbaler

Dejvid Bekam je kratak period igrao u drugoligaškoj konkurenciji, kad ga je Mančester Junajted poslao na pozajmicu u Preston. Interesantno je da mu je tamo saigrač bio Dejvid Mojes, koji će od sledeće sezone biti menadžer Mančester Junajteda umesto Aleksa Fergusona.

Najuspešniji je bio u dresu Mančester Junajteda, sa kojim je osvojio čak 15 trofeja, uključujući šest titula u Premijer ligi i titulu prvaka Evrope u onom nezaboravnom finalu Lige šampiona 1999. godine kad su "crveni đavoli" u sudijskoj nadoknadi vremena preokrenuli rezultat protiv minhenskog Bajerna za pobedu od 2:1.

Tokom bogate karijere ukupno je osvojio 19 trofeja, od čega 10 nacionalnih titula.

Dejvid Bekam je dres reprezentacije Engleske oblačio 115 puta, postigao 17 golova i godinama bio kapiten Gordog Albiona.

GORDI ALBION: Za Englesku je odigrao 115 utakmica i postigao 17 golova
 

Sjajni Englez je dva puta bio "srebrni" u izboru za najboljeg igrača sveta, prvi je engleski fudbaler koji je odigrao 100 utakmica u Ligi šampiona, proslavio se po fantastičnom izvođenju slobodnih udaraca, ali ono po čemu ga znaju i oni koji ne prate fudbal je njegov brak sa bivšom "spajsicom" Viktorijom, sa kojom ima četvoro dece, tri sina i ćerkicu.  

- Ne bih postigao sve ovo bez podrške porodice. Zahvalan sam roditeljima što su se žrtvovali za mene, to me je guralo napred da ostvarim svoje snove. Sve dugujem Viktoriji i deci koji su mi dali inspiraciju i podršku da tako dug period igram na najvišem nivou - kazao je Dejvid Bekam.     

Pogledajte sve Bekamove golove iz slobodnih udaraca:

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online