Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.07.2012.
12:53
P.Ž. A

Mitrović nije Baloteli!

"Uši ću da počupam svima koji ga budu tako zvali", kaže Vladimir Vermezović za 17-godišnjeg Aleksandra Mitrovića, koji je golom u kvalifikacijama za Ligu šampiona debitovao za crno-bele.

Partizanova mladost oduševila je pokisle navijače stadiona u Humskoj. I dalje se priča o majstorijama Ninkovića, prodorima Aksentijevića, golu Mitrovića...

Fudbalska škola crno-belih sjajno radi decenijama unazad, ali njeni treneri nikad nisu bili ponosniji kao u utorak veče. Čak devetorica polaznika škole u "Zemunelu" bili su starteri na međunarodnoj utakmici, položili su prijemni ispit i pokazali da hrabrost trenera Vermezovića nije bila bez pokrića.

Dan posle utakmice najviše se pričalo o Aleksandru Mitroviću (17), najmlađem prvotimcu, koji je debi u crno-belom dresu krunisao golom. Saigrači su ga zbog temperamenta već prozvali Baloteli, što se šefu struke baš i nije dopalo.

"Uši ću da počupam svima koji ga budu zvali Baloteli", smeje se Vermezović. "Stalno se pitam zašto ovde niko nema nadimak Zidan ili Raul, nego se svi hvataju za neke čudne tipove. Mitrović je bez sumnje budućnost Partizana, što je pokazao i svojim radom na Tari. Stojim iza toga da ima kvalitet, a normalno je da ima uspona i padova. To mora da se trpi, a ne da ga posle jedne slabe igre precrtamo. Dobijaće šansu, pokazao je da je radnik i strelac".


Treba reći da je Mitrović dobio šansu zahvaljujući povredama Marka Šćepovića i Eduarda, kao i činjenici da Mohamed Zabija zbog iscrpljenosti nije bio u konkurenciji.


"Tu ima određenih problema. Poštujem običaje, ali ne razumem i nisam do tančina upućen na koji način se sprovodi to. Imao je problem, nije jeo sa nama, morao je da jede sa familijom i prijateljima... Nama je Zabija potreban, to je pokazao na Malti i naći ćemo neko rešenje, pametni smo ljudi. Znao sam da će biti problema da se uklopi u naš mentalitet, jer su njegov i ovdašnji potpuno različiti".


Kad je reč o golmanima tu dileme nema. Nikola Petrović je sjajno uradio posao, ali zna se ko je "broj jedan".

"Stojković je prvi golman i on će braniti na Kipru. Nije branio protiv Valete, jer su mu se desile strašne stvari na prvom meču. Plašio sam se da novi duel u njemu ne probudi ružna sećanja, nisam želeo ništa da prepustim slučaju. Takođe, nisam želeo da rizikujem, a Vlada ništa nije izgubio. Petrović je maestralno odradio posao u svojoj prvoj internacionalnoj utakmici u dresu Partizana", rekao je Vermezović.

Vavržnjak štoper crno-belih?


Partizan je ovog leta želeo od štopera Bugarina Nikolaja Bodurova i Slovenca Marka Šulera, a sada je glavna meta Poljak Jakub Vavržinjak (29) iz Legije i sad ostaje da se vidi da li će transfer da se realizuje.

 

Vavržinjak je prošle sezone u prvenstvu Poljske odigrao 29 utakmica i postigao je jedan gol, a dobio je tri žuta kartona.


Klupski kolega Milana Radovića i Danijela Ljuboje je bio među 23 igrača koji su bili prijavljeni za EURO 2012, ali nije ulazio u igru. Vavržinjak je 2005. prešao u Viđev iz Lođa, a 2007. je došao u Legiju nakon čega potpisuje za Panatinaikos. Međutim, optužen je za doping i suspendovan je 4. juna 2009. od strane komisije Super lige Grčke prvo na tri meseca pa na godinu dana i PAO je odustao od transfera. Kasnije je Sportski sud u Lozani ipak odlučio da kazna bude tri meseca, a Vavržinjak se u međuvremenu vratio u Legiju. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online