Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 07.05.2012.
12:16 >> 12:53h
Vestionline, novosti.rs A

FSS: Mihin porez treba da se plaća u Srbiji!

Siniša Mihajlović, prvi kandidat za mesto selektora naše reprezentacije, otkrio je pred početak večitog derbija da postoji velika prepreka do njegovog prihvatanja funkcije, a ispostavilo se da je glavni "problem" gde će se plaćati porez na selektorsku platu.

 

FSS: Nećemo nikog da molimo, imamo i druga rešenja ako budu potrebna

Umesto "pitanja dana" kada će biti promovisan na poziciju stratega "orlova", sada je već pitanje da li će Mihajlović uopšte biti selektor, pošto čelnici Fudbalskog saveza ne nameravaju da odstupe od stava i da izađu u susret Sinišinoj želji.

"Jedini problem koji postoji je pitanje poreza na selektorsku platu. Mihajlović želi da se to plaća u Italiji, dok je naš stav da jedino u obzir dolazi plaćanje u Srbiji! On bi bio strateg srpske reprezentacije i logično je i jedino ispravno da porez na zaradu reguliše u našoj zemlji", podvlači potpredsednik FSS Dragoljub Vukadinović.

Druga pitanja, pa i ono gde bi budući selektor živeo, koje je u prošlosti često bilo tačka sporenja, nisu problematična za rukovodioce Fudbalskog saveza.

"Ne postoje druga sporna pitanja, a što se mene tiče, ni ovo oko poreza nije nepremostiva prepreka. Kada je boravak u pitanju, Mihajlović bi veći deo vremena bio u Italiji, mada bi dosta putovao, gledao na delu kandidate za reprezentaciju po evropskim ligama. Ionako u ovoj našoj nema mnogo da vidi..."

 Ukoliko se pitanje poreza na platu ispostavi kao brvno sa kojeg nijedna strana ne želi da odstupi, potpredsednik FSS smatra da se neće desiti ništa strašno.

"Nisam zabrinut, jer nećemo nikog da molimo. Ako hoće - hoće, a ako neće... Imamo alternative, naravno, nije Mihajlović jedini čovek koji bi mogao da vodi reprezentaciju. Jeste i dalje prvi i najbolji kandidat, ali imaćemo koga da izaberemo i ako ne prihvati ponudu", kazao je potpredsednik FSS Dragoljub Vukadinović.

Novi sastanak između dve strane bi trebalo da usledi u ponedeljak, ali u svakom slučaju do kraja nedelje bi bio red da se zna da li je Siniša Mihajlović novi selektor reprezentacije Srbije ili će neko drugi da sedne na to mesto.

Na Terazijama u toku pregovori Mihe i Toleta

 

Siniša Mihajlović, kandidat za mesto selektora reprezentacije Srbije, stigao je u prostorije FSS na Terazijama, gde s predsednikom ovog tela Tomislavom Karadžićem pregovara o uslovima preuzimanja "orlova".

 

Mihajlović je u prostorije Fudbalskog saveza Srbije došao u pratnji advokata i menadžera, u prolazu je izjavio za RTS da "ne zavisi sve od njega".

 

Predsednik FSS Tomislav Karadžić ranije je naveo da je "gotovo sve rešeno" i da bi Mihajlović uskoro mogao da bude promovisan u selektora državnog tima.

Ponedeljak 07.05.2012. 14:19
Samo u banana drzavama hoce uopste da razgovaraju o tom pitanju gde da placa porez. Da to pitanje strani selektor postavi npr u Engleskoj, Americi, Francuskoj to bi bio kraj razgovora. Zaradjuje u toj zemlji, i tu treba da ga placa. I teniseri kad osvoje turnirsku nagradu, plate porez u zemlji gde ga osvoje. Inace Mihajlovic mi se ne svidja kao covek, kad je igrao za reprezentaciju, suvise neozbiljan, neodgovoran. Jos nije ni u jednom klubu sastavio pola sezone na klupi, a hoce da vodi nacionalni tim. Moze sve u Srbiji.
Ponedeljak 07.05.2012. 12:55
Evo izaberite mene,imate moj meil kod moderatora vesti-online! Ja cu porez da platim u Srbiji tj.na racun g.Curkovica ili g.Karadzica,nije nikakav problem,ma ne morate uopste da me platite,a ja cu iz mog dzepa da platim porez,jel' to OK !?
Ponedeljak 07.05.2012. 13:13
Треба му одузети пасош ове земље (ако га уопште има) и третирати га као странца јер се тако и понаша.Пуна су му уста Србије ал зато се порез плаћа у Италији.Сиктер бре!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online