Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.09.2011.
23:14
Vestionline A

LŠ: Milan u nadoknadi izborio bod, a Arsenal izgubio dva

Na startu Lige šampiona aktuelni šampion Barselona je odigrala samo nerešeno protiv Milana 2:2, Čelsi je pobedio Bajer Leverkuzen 2:0, dok je Arsenal u poslednjem minutu isputio pobedu na gostovanju Borusiji u Dortmundu 1:1. Porto je preokrenuo i pobedio Šahtjor 2:1, a istim rezultatom Apoel je savladao Zenit 2:1.

Pato postiže gol Barseloni u 24. sekundu meča na 'Kamp Nou'

Fudbaleri aktuelnog evropskog šampiona Barselone remijem su počeli odbranu titule nakon večerašnjeg velikog derbija na "Kamp Nou" protiv Milana 2:2 u okviru 1. kola grupe H.

Ceo stadion bio je u šoku već u 24. sekundi kada je Aleksandre Pato nakon solo prodora izbio sam ispred golmana Viktora Valdesa i rutinski ga savladao. To je peti najbrži gol u istoriji Lige šampiona.

Međutim, taj gol nije previše uzdrmao Katalonce, koji su od tog trenutka u prepoznatljivom stilu imali loptu u svom posedu u velikoj meri. Mesi, Pedro i ekipa počeli su da stežu obruč oko gola Milana, koji se, mora se reći, prerano povukao, a samo je Abijati zaslužan što je Milan i dalje imao prednost. Međutim, bio je nemoćan u 36. minutu kada je Mesi lagano prošao Abatea, ubacio loptu u peterac a sjajni Pedro se prišunjao iza odbrane Milana i rutinski je poslao u mrežu (1:1).

U drugom poluvremenu potpuna dominacija Barselone, koja nije dozvolila gostima da ozbiljnije pređu centar, ni stvore ozbiljniju šansu. Gvardiolin tim je poveo već u 5. minutu nastavka prelepim golom Davida Vilje. Dosuđen je slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, a Vilja u maniru najboljih izvođača slobodnjaka šalje loptu u sam gornji desni ugao - 2:1.

Barsa je od tog trenutka potpuno kontrolisala igru, imala je čak i prilika za ubedljiviji trijumf, međutim Mesi, Pedro i David Vilja nisu bili precizni i dovoljno koncentrisani u odsudnim momentima. To je na kraju koštalo Katalonce trijumfa, pošto je posle kornera Sedorfa u 92. minutu Tijago Silva bio najviši u skoku i matirao Valdesa za konačnih 2:2.

U drugom meču grupe, Viktorija Plzen i BATE Borisov odigrali su nerešeno 1:1.

Londonski klubovi večeras su osvojili četiri boda u duelu sa nemačkim. Čelsi je na svom terenu golovima Davida Luiza i Huana Mate u drugom poluvremenu slomio otpor Bajera iz Leverkuzena (2:0), za koji je igrao nekadašnji "plavac" Mihael Balak, dok je Arsenal ispustio pobedu u 89. minutu u u Dortmundu protiv nemačkog šampiona Borusije, 1:1. Vodeći gol za "tobdžije" postigao je Van Persi u finišu prvog dela, izjednačio je Ivan Perišić minut pre kraja.

Porto je posle preokreta došao do trijumfa nad Šahtjorom 2:1, a identičan rezultat viđen je na Kipru gde je APOEL slavio protiv Zenita.

Marsej je ostvario važan trijumf u Pireju nad Olimpijakosom 1:0, golom Luća Gonzalesa, dok je jedini meč bez golova odigran između Genka i Valensije.

 

Rezultati 1. kola:

Grupa E:

Čelsi - Leverkuzen 2:0

(Luiz 67, Mata 90+2)

Genk - Valensija 0:0

Grupa F:

Olimpijakos - Olimpik Marsej 0:1

(Lučo Gonzales 51)

Borusija Dortmund - Arsenal 1:1

(Perišić 88 - Van Persi 42)

Grupa G:

Porto - Šahtjor 2:1

(Hulk 28, Kleber 51 - Luiz Adrijano 12)

APOEL - Zenit 2:1

(Manduka 73, Ailton 75 - Zirjanov 63)

Grupa H:

Barselona - Milan 2:2

(Pedro 36, Vilja 50 - Pato 1, Tijago Silva 90+2)

Plzen - BATE Borisov 1:1

(Bakoš 45 - Brešan 69)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online