Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.02.2011.
23:05
Vestionline A

LŠ: Krauč utišao San Siro, Šalke remizirao

Fudbaleri Totenhema savladali su na gostovanju Milan rezulatom 0:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok je Šalke uspeo da ostane neporažen na gostovanju u Valensiji 1:1.

'Meč viner' - Piter Krauč

Jedni gol na milanskom San Siru postigao je Piter Krauč u 80. minutu na asistenciju Arona Lenona.

U prvom poluvremenu je viđena sjajna taktika menadžera "pevaca" Harija Rednapa, koji je odbranu postavio između 30 i 40 metara od gola Gomeza. Odlično su svoje zadatke u veznom redu obavili Pijenar, Sandro i Palasios, koji je potpuno zatvorio Zedorfa, pa je Milan u odsustvu Andree Pirla i Ambrosinija, bez pravog kreativca, pored vremešnog Gatuza i Flaminija, bio nemoćan na sredini terena. To je uslovilo da najbolji strelac Milana Zlatan Ibrahimović tokom prvog poluvremena ne dobije nijednu korisnu loptu i ostane potpuno nevidljiv na terenu.

Pored toga, ni Robijno se nije istakao prodorima po levoj strani. Velike probleme odbrani Milana zadavali su iskusni Ćorluka i brzonogi Džon Lenon, koji su nekoliko puta "probili" po desnoj strani, ali nijedan njihov centaršut nije završio tamo gde je bio upućen - Piteru Krauču. Milan za 45 minuta nije uputio nijedan šut u okvir gola, dok je Totehnem to učinio u tri navrata, a najbolju šansu propustio je Van der Vart, čiji je šut sa oko 25 metara uz dosta muke Amelija (zamenio povređenog Abijatija u 19. minutu) uspeo da zaustavi.

Ulaskom Alešandra Pata u drugom delu igre Milan je konačno počeo da preti timu iz Londona, koji se polako povlačio prema svom golu. Najbolju priliku za Milan propustio je Jepes, čiji je šut glavom u 50. minutu fantastično zaustavio večeras sjajni golman Gomeš. U tim trenucima je domaćin preuzeo potpunu kontrolu nad igrom. Gotovo iz identične poziciji, 10 minuta kasnije, Jepes se ponovo nalazi u gol šansi, ali Gomeš ponovo izlazi kao pobednik, pošto je praktično "vadi loptu iz gola".

I onda, u potpunoj inicijativi tima Maksa Alegrija, odjednom se za goste ukazala prilika za kontru. Luka Modrić, koji je zamenio van der Varta, i zaigrao posle samo dve nedelje od operacije slepog creva, uspeo je da "ćušne" loptu ispod noge Flaminija i prosledi brzonogog Lenona, koji je pretrčao skoro 70 metara, prevario u trku Jepesa i potom nesebično uposlio usamljenog Krauča, koji rutinski po zemlji, vara golmana Ameliju za vođstvo od 1:0.

Milan je do kraja uspeo da postigne gol, ali su polumakazice Ibrahimovića poništene u trećem minutu nadoknade zbog ofsajda. Na kraju meča viđene su nemile scene, pošto je iznervirani Gatuzo, koji je ranije odgurnuo pomoćnog trenera gostiju, pokušao i da se obračuna sa jednim igračem Totenhema.

Totenhem je tako postao jedan od retkih timova koji je pobedio i Inter i Milan u jednoj sezoni Lige šampiona. Sedmostruki šampion Evrope sa druge strane ostaje na samo jednom trijumfu u poslednjih 10 evro-mečeva.

Sačuvao Šalke na Mestalji

U drugom meču večeri Valensija i Šalke su odigrali nerešeno 1:1 (1:0). Domaćin je poveo golom Soldada u 17. minutu, a izjednačio je legenda Reala iz Madrida, Raul Gonzales u 63. minutu meča.

U sredu se sastaju Arsenal - Barselona i Roma - Šahtjor. Za 22. februara zakazani su mečevi između FC Kopenhagena i Čelsija, odnosno Liona i Reala, a 23. februara Olimpik dočekuje Mančester junajted, a Inter u reprizi prošlogodišnjeg finala igra sa Bajernom iz Minhena.

Revanš utakmice na programu su 8, 9, 15. i 16. marta.

utorak, 15. februar:
Milan - Totenhem 0:1 (0:0)
(Krauč 80')

Valensija - Šalke 1:1 (1:0)
(Soldado 17' - Raul 63')

sreda, 16. februar:
Arsenal - Barselona 20,45
Roma - Šahtjor 20,45

utorak, 22. februar:
Kopenhagen - Čelsi 20,45
Lion - Real Madrid 20,45

sreda, 23. februar:
Inter - Bajern Minhen 20,45
Marsej - Mančester junajted 20,45

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online