Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.09.2017.
12:30
Vestionline A

Rubin i njegova moć!

Rubin je dragi kamen koji i dan danas simbolizuje slobodu, moć, ali i dostojanstvo. U vidu nakita, nose ga dame koje hoće da istaknu svoju prefinjenost, ali i eleganciju. Rubin definitivno ne može ničim drugim da se zameni, jer taj dragi kamen crvene boje koji isijava, definitivno privlači poglede, ali i emituje ogromnu količinu pozitivne energije za onu osobu koja ga nosi.

pixabay.com

Priča o Rubinu mora da zađe u neka davna vremena. Tada je njemu pripisivana moć vatre zbog crvene boje. Međutim, različita mišljenja o tome da ovaj dragi kamen ima svoju moć, snažno su prisutna i dan danas u mnogim kulturama, ša čak i u modernoj civilizaciji poput zapadne Evrope ili Amerike. Vlada mišljenje da će Rubin dovoljno energije dodati vodi, koja će zbog njegovog prisustva daleko brže proključati. Takođe, veruje se da ne postoji, papir ili tkanina u koju se može umotati, a koja bi adekvatno i u potpunosti prikrila njegov sjaj.

Zbog jarko crvene boje i svetlucavosti, Rubin je ratnicima bio simbol moći, neustrašivosti i nepobedivosti, pa nije retkost da ga u nekim muzejima, nađemo kao deljan na oružju starih ratnika. Posebno je korišćen za drške mačeva, raznih bodeža, a neretko je ukrašavao i verske simbole poput krsta.

Korišćen je i u svrhe lečenja, pogotovu duševnih, nervnih bolesti, jer su mu pripisivana dejstva umirenja. Takođe, on je energetski element koji treba osobu koja ga nosi da „podigne“, odnosno razveseli, i aktivira, da postane vedrija, angažovanija i spremna za nove životne pobede.

Rubin je smatran moćnim talismanom, pa je korišćen u samostalnoj varijanti ili kao deo različitih nakita, ogrlica, narukvica, prstenja, upravo u svrhu zaštite osobe koja ga nosi od uticaja negativnih i nečastivih sila. Crvena boja i svetlucavost su po tadašnjem verovanju, bile prejak faktor da bi išta negativno moglo da prevaziđe tu energiju i da ugrozi vlasnika ovakog komada nakita.

Prevashodno u Kini, ali i u Evropi, u ranijim vekovima su u Rubin gravirani zmajevi, zmije, lavovi, kao simboli moći koji bi vlasniku, po verovanju, trebalo da donesu novac, prosperitet, dobru zaradu i slavu.

Rubin smiruje um, i aktivira seksualnu energiju. Zbog toga u njegovoj blizini pozitivne strasti mogu biti rasplamsane. U nekim kulturama, dama koja ga nosi, suprotnom polu poručuje da je zavodljiva, ali i da je njen temperament vatren u svakom pogledu.

U modernom dobu današnjice Rubin se najčešće tumači kao simbol ljubavi i to one iskrene, iskonske, ali i ljubavi koja je obavezno začinjena određenom dozom strasti, jer Rubin zapravo to i jeste ljubav i strast! On predstavlja i najčešći izbor za verenički pristen, jer mu je zapravo tu i mesto. Ređe se koristi i kao ukras za burme, ali i to je dosta učestalo. Danas je veoma popularna kombinacija ovog dragog kamena baš sa belim zlatom, jer se veruje da on tada daje najbolji efekat u svom energetskim dejstvu, ali i u estetskom smislu, ostavlja utisak elegancije i prefinjenosti, odnosno „dobrog ukusa“.

Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić. © Astrosavet. Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Roditelji po meri zvezda
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online