Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.08.2017.
12:00
Vestionline A

Šta nam donosi retrogradni Merkur od 14.avgusta do 4. septembra?

Uticaj planete Merkur na dešavanja na planeti Zemlji je jako velik i osetan. Merkur je druga planeta po udaljenosti od Zemlje, a najbliži je Suncu!

pixabay.com

Ovog puta Merkur će biti retrogradan u period od 14.8-4.9.2017. On svoj hod započinje u znaku Device, a završava ga u Lavu. U znak Device, direktnim hodom Merkur će se vratiti 10.9. gde će ostati sve do pred kraj Septembra meseca.

Iako svi, posebno astrološki laici jako strahuju od retrogradnog Merkura, definitivno može da se kaže da za takvim vrstama strahovanja nema posebne potrebe, ali generalno, bitno je imati u vidu neke određene stvari, neke mere predostrožnosti, kako bismo ovaj period što je moguće bolje iskoristili. Evo na šta sve trebate da obratite posebnu pažnju u nastupajućem periodu.

Mogući su problemi papirološke vrste – Sve poslove ove vrste, u meri u kojoj je to moguće odlažite i odložite, ako je ikako moguće za drugu polovinu Septembra. Tada će biti sve daleko povoljnije. Ukoliko vam neko bitno odlučivanje vezano za papirologiju sledi u navedenom periodu kada je retrogradan Merkur, definitivno trebate da se „naprasno razbolite“, izmislite neki drugi razlog, i ne pojavite se, samo u cilju odlaganja celokupnog postupka. Takođe, ovo je užasno nepovoljan period za sve kada u svojoj pošti možemo da očekujemo razne sudske pozive, administrativne zabrane, bankarske „obračune“, potraživanje i slično.

Naplata zaostalih potraživanja – U periodu retrogradnog Merkura, kao za „baksuz“, apsolutno svi kojima neko nešto duguje, će se setiti svojih dužnika. Nepisano je pravilo da BAŠ tad banke svode račune i počinju juriš na sopstvene neplatiše. Ako ste od nekog pozajmili novac, sigurni budite da će vas zvati telefonom i tražiti da mu novac vratite, naravno, što je moguće pre.

Mogući novi neplanski materijalni troškovi – Dakle, u ovom periodu potrudite se da budete besprekorni vozači. Ako je na znaku pisalo da je ograničenje 60, vozite do 60, ali nikako preko toga. U slučaju da ne poslušate ovaj savet, budite maksimalno uvereni da će policija biti baš iza onog nekog ćoška, i baš vas zaustaviti, i baš ćete platiti kaznu, i baš pored toga što je onaj ispred vas tuda prozujao sa stotkom, a nije uhvaćen – retro merkur – bili ste drugi u nizu!

Loša komunikacija i veze u tehničkom pogledu – A vi taman planirali da pozovete putem Skajpa tetku u Kanadi, da vidite šta radi i da li ima neki kanadski dolarčić za svog sestrića! Da,...tetke nema ni na facebooku? Ostale naprave, aplikacije? Stiskaj...stiskaj...ništa ne radi! Čak i kada budete uspostavili vezu, veza će da puca, sve će krčati, sagovornici se neće razumeti i tako u nedogled. Rešili ste da se bacite u trošak pa da pozovete preko starog-dobrog fiksnog telefona, ali i on će se ispostaviti kao „izdajica“! Jednostavno, sve planove za komunikacije putem tehnologija, naročito modernih i naročito sa udaljenim krajevima sveta, u ovom periodu stavite „na ler“ dokle god Merkur ne krene direktnim hodom.

Tehnika koja „riknjava“ – Ovo je nadaleko poznato i ne predstavlja nikakvu nepoznanicu niti novost za veliku većinu ljudi. Naprosto, kada Merkur ide unazad, on kvari apsolutno sve, od fridžidera, do mobilnih telefona, računara, ma sve što poseduje u sebi i zrno tehnologije, može da prestane da radi. Uzalud ćete menjati bateriju na svom starom zidnom satu, nije u pitanju istrošena baterija, već sat koji se pokvario, a teško da će popravka biti isplativa. Delujete preventivno u ovom periodu. Ako grmi, poisključujte sve moguće aparate, nemojte ih pregrevati, budite umereni sa njihovom upotrebom, a ako već znate da vam je nešto od tehnike polu-ispravno, trudite se da ga u ovom periodu ne koristite.

Povratak otpisanih – U naše živote će se, hteli mi to ili ne hteli vratiti, makar pokušati da se vrate neke osobe na koje je doslovce i „bog zaboravio“. Koga još interesuje stara ljubav iz gimnazije koja je u međuvremenu postala sva izborana, i pati od raznih vrsta išijalgije – nikog, ali ćete ih sresti u prolazu. Ako ne budete te sreće, onda će neko od „taze-bivših“ da zove, kuka, moli, plače, da želi oproštaj, uključujući zaklinjanje na ikone, oltare i razna druga pomagala, što će verovatno imati za cilj da vas uveri, kako je doživeo potpuno duhovno preobraženje i prosvetljenje, i kako od sad, naravno ako pomirenje prihvatite, ima da poteče med i mleko – ne nasedajte to je samo uticaj retrogradnog Merkura i čim Merkur krene direktno, eto opet one stare osobe i ponašanja zbog koje ste ga i „otperjali“.

Mogući zdravstveni problemi – U ovom periodu mogu da haraju razne infekcije, upale, od pluća do sistema organa za izlučivanje. Bakrterije i virusi će biti aktivniji nego ikada, ali i paraziti, pa se pripazite. Ukoliko ste skloni alergijama, u ovom periodu ćete morati uvek sa sobom da nosite lekove, jer će reakcije biti izuzetno snažne, a javljaće se u talasima. Takođe, neophodno je da se čuvate svih vrsta potencijalnih opekotina, termičkih i drugih vrsta povreda, te da zaista sebe sačuvate u najboljem zdravstvenom stanju, sve dok ovaj planetarni uticaj traje.

                   Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Astrosavet. Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online