Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.06.2017.
12:30
Astrosavet.rs, Vestionline A

ABRAXAS: Talisman i zaštitnik

U samom biću magije, pa tako i u biću svih amuleta i talismana jeste to da se primjenjuju na svim mogućim poljima čovekovog življenja. Počevši od njegovih osnovnih elemenata - rađanja i umiranja, siromaštva i bogatstva, zdravlja i bolesti, života udvoje i usamljenosti pa sve do različitih najsitnijih detalja neke konkretne situacije kao što je obaranje povišene temperature, zaštita od ujeda zmije ili škorpiona, pronalaska kakvog izgubljenog predmeta, polaganja predstojeceg ispita na fakultetu, sigurnog putovanja i upravljanja automobilom, uspešnog početka ili završetka izgradnje kuće; uspešnog ishoda nekog poslovnog projekta i dogovora – svuda se mogu primenjivati amuleti i talismani kako bi doneli sreću ili oterali nesreću.

pixabay.com
Amajlija, zaštitnik sreće

Zato vam predstavljam izbor amuleta i talismana iz različitih kulturnih krugova i različitih epoha. Objasniću vam njihovo značenje i delovanje, onoliko koliko se danas o njima zna. Jer, neke stare talismane i amulete možemo danas izvanredno dobro opisati i objasniti, kao što je to slučaj sa egipatskim skarabejem, dok o nekim drugima znamo vrlo malo.

Svi amuleti koje imaju dugu tradiciju i najčešće ih danas možete kupiti u zlatarskim radnjama kao razne priveske za lančiće, narukvice ili u obliku minduša i broševa.

ABRAXAS: Široka primena

Kako deluje: Abraksas ima široku primenu u svim oblastima života. On pomaže u rešavanju svih mogućih problema i prevazilaženju teškoća koje potiču iz bilo koje poznate oblasti.
Njegova istorija: Abraksas je magična reč koja se povezuje sa početnim slovom hebrejskog imena Božijeg. U helenističkim magijskim tekstovima upotrebljavan je kao magijska formula. Magijska vrednost mu je izuzetna, jer sedam slova ove reči u svom zbiru daju broj dana u godini: 365 se sastoji od: A=1, B=2, R=100, A=1, X=60, A=1 i S=200. Sedam slova ove reči odnose se i na sedam planeta ili na sedam stepena razvitka u životu čoveka.
Abraxas, Svemogući, Pobednik vremena često je prikazivan figurom koja je imala petlovu glavu, čovekovo telo i noge u obliku dve zmije. Bog sa petlovom glavom istovremeno je stvorenje svetlosti i simbol spoznaje. U rukama on drzi bič i štit, što s jedne strane treba da simbolizuje njegovu moć, a sa druge strane otera zle duhove.

Izvor: Alfred Ernest Volis Badz - Amajlije i Talismani

Autor Teksta. Tarot Tumač Sanja Grubač © Astrosavet, Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Sa avetima na megdan
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online