Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.12.2016.
12:30
Astrosavet.rs, Vestionline A

Vudu magija - drevna opasnost koja vlada i u moderno doba!

Vudu magija je poznata na ovim prostorima, utoliko što je prisutna u nizu filmova Holivudske produkcije, koje smo imali prilike da gledamo. Naročito je zastupljena u horor žanru, a objašnjenje je veoma jednostavno – većina ljudi se plaši pojma i vrste ove magije, odnosno rituala i načina na koji se ona izvodi. Vudu predstavlja oblik demonskog kulta, komunikacije i prizivanja demona – đavola, koji onome koji ritual izvodi pomeže da postigne željeno. Ova vrsta magije naročito je popularna u Sjedinjenim Američkim Državama, ali negde se tvrdi da je nastala na Haitiju.

pixabay.com

Vudu magija zahteva snažnu vizuelizaciju i snagu uma, bez toga "bacanje čini" nema poentu

Po Vudu shvatanjima ljudska duša načinjena od dva dela: Velikog anđela čuvara - gros bon ange i Malog anđela čuvara - ti bon ange, koji za vreme sna ili transa biva opsednuti duhom loe.

Svi jako dobro znamo da je za izvođenje Vudu rituala neophodno nekoliko elemenata.

Pre svega je potrebna lutka, koja je ručno pravljenja, i predstavlja simboliku žrtve kojoj se zlo, bol, magija...nanosi.

Drugi neophodni element je neki produkt žrtve.

Uglavnom se koristi vlas kose, ali i dlaka sa tela može biti dovoljno dobra, parče nokta, a poznato je da su se rituali izvodili i sa delovima kože žrtve, a sve u zavisnnosti koliko onaj koji magiju čini, može da se snađe.

U novijim datumima, zabeleženo je da se umesto ovih elemenata koristi fotografija žrtve koja se ubacuje u lutku, ali to nema direktne veze sa iskonskim Vudu ritualima, iako neki moderni pobodnici ove vrste magije tvrde da je uspešno i na ovaj način.

Onaj ko ritual izvodi definitivno mora da bude britkog uma, sa veoma velikom sposobnošću vizualizacije, da kažemo mašte.

Šteta se napadnutom nanosi isključivo snagom uma.

Za to je osim navedenog, potrebna i jako velika koncentracija.

Ukoliko onaj koji ritual izvodi, nema ove sposobnosti, ako je slaba ličnost i ne može da zamisli ono što želi da se dogodi napadnutom, teško da će ritual uspeti.

Ono što svi dobri vladaoci Vudu magije znaju jeste to da za uspešno izvođenje rituala oni trže uslugu od Satane, a Satana zasigurno ne radi ništa gratis, pa im obično nekad u budućnosti zatraži sve neprocenjive vrednosti njihovog života!

Često se ispostavi da je preskupa cena usluge koju Satana napravi za Vudu mastera!

Najpoznatiji Vudu ritual je onaj iz Holivudskih filmova, koji za svrhu ima da se žrtvi nanese fizička bol.

Vudu majstor tada izradi krpenu lutku kroz koju se probadaju igle na željena mesta za bol.

Taj ritual se obavlja u ponoć u vreme punog meseca na groblju.

Lutku na kraju zapali  i gleda plamen koncentrišući se na sopstvenu mržnju prema žrtvi.

Razvod braka se Vudu majstor „kroji“  belim koncem koji vezuje u devet čvorova i prilikom tog obreda temeljno se razmišlja kako taj rastanak treba da izgleda.

Da bi ritual bio kompletan, neophodno je da tako začaran konac ubaci u dom supružnika, na takvo mesto, da je gotovo nemoguće da ga iko ikad vidi i pronađe.

Još efikacniji način za delotvoran način da se dvoje razvedu jeste i napravljena lutka koju majstor zatrpava zemljom uzetom sa pet grobnih mesta.

Ako neko koga ste emotivno povredili, želi da vam se osveti i da vas dovede do toga da nemate sreće u ljubavi, obratiće se Vudu majstoru koji će izvesti sledeći ritual.

Komad odeće žrtve, će zakopati na određeno mesto.

Nakon zakopavanja na njega će staviti trinaest uvelih cvetova.

Pri celom tom ritualu, izgovara se bajalica, i Vudu majstor zamišlja šta žrtvi treba da se dogodi negativo u ljubavi.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online