Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.11.2017.
00:30
Vestionline A

Jedete ren uz pečenje, a on leči ove bolesti

Koren rena čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, podstiče rad jetre i srca, čisti organizam, naročito bubrege, pomaže kod bolova u grlu i toplo se preporučuje dijabetičarima.

commons.wikimedia.org/Anna reg
Dobar uz pečenje, dobar za lečenje

 

Lekovitost te biljke ljutog ukusa poznavali su i stari Grci, koji su je koristili za ublažavanje bolova u leđima, kao i kod nedostatka polne želje. Ren, osim u dobroj supi i uz pečenje, možete koristiti i kao prirodan lek za sledeće zdravstvene probleme.

Reuma i artritis

U pamučnu tkaninu stavite sveže izrendan ren i položite ga na bolno mesto, tako da kožu dodiruje platno, a ne ren. Ukoliko slučajno osetite žarenje, sklonite oblogu, jer ren zna da izazove plikove i opekotine. Zato je najbolje maslinovim uljem dobro namazati kožu pre i posle stavljanja obloge.
Visoka temperatura
Nema boljeg leka za snižavanje temperature usled prehlade i groznice od rena. Kolutove rena nanižite na konac, stavite oko vrata i držite nekoliko sati. Ren će izvući vrućinu iz tela.

Glavobolja

Manite se lekova protiv glavobolje. Kašu od rena stavite na potiljak i držite tako svega nekoliko minuta, da ne bi došlo do iritacije kože. Obavezno nakon toga namažite potiljak maslinovim uljem.

Disajni putevi

Čaj od rena olakšava disanje i ublažava upalne procese disajnih organa. Sa dva decilitra prokuvale vode prelijte 10 grama izrendanog rena, poklopite i pustite da odstoji pet minuta. Procedite ga i pijte dok je mlak.

Kašalj

Malo jabukovog ili vinskog sirćeta dodajte u izrendani ren i nekoliko puta dnevno pojedite po kašičicu te smese. Možete da napravite i sirup, za koji vam je potrebna jedna kašika rena, kašika iseckanog crnog luka, pet kašika vode i pet kašičica meda. Sve to pomešajte i pustite da prokuva, a zatim ohladite i procedite. Pijte po kašiku tri puta na dan.

Srce i krvotok

Recept koji sledi pomoći će vam u jačanju srca i krvnih žila i u sprečavanju bolesti. Potrebno vam je pet kašika soka od šargarepe, isto toliko izrendanog rena, sok od tri limuna i dve čaše meda. Sve sastojke pomešajte i čuvajte u staklenoj flaši u frižideru. Tokom dva meseca tri puta dnevno uzimajte po kašičicu te smese sat pre jela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online