Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 17.06.2012.
08:00
24sata.rs A

Ishrana i vežbanje prema horoskopskom znaku

Ako još niste uspeli da pronađete dijetu i način vežbanja koji vam najviše odgovara, možda će vam pomoći da pročitate šta bilo najbolje za vas prema vašem horoskopskom znaku.

Svaki horoskopski znak ima svoj način ishrane i vežbanja

OVAN 21.3. - 20.4.

Preduzimljivi ovnovi izuzetno su takmičarski raspoloženi i razmišljaju samo o pobedi. Njima najbolje odgovara brzi trening, jer im strpljenje nije najbolja osobina.

Najbolja dijeta za ovnove je Atkinsova, bogata proteinima, a s malo ugljenih hidrata. Iako daje dovoljno energije, reč je o ekstremnoj dijeti zbog čega su posete lekaru i kontrolisanje holesterola obavezni.

Ovnovi su previše egocentrični zbog čega vežbanje u timu ne dolazi u obzir. Najbolje im odgovara trčanje i aerobik, sportovi u kojima mogu da testiraju svoje granice.

BIK 21.4. - 20.5.

Bikovi vole poslastice, zato je bitno da planiraju svoju ishranu.

Bikovima najviše odgovara Volumetriks dijeta, niskokalorični režim ishrane koji uključuje puno povrća, ali i dopušta slatki mali greh u obliku kolača. Ishranu treba bazirati na smeđem pirinču, integralnom hlebu i suvom voću, koji će ostaviti dugotrajan osećaj sitosti.

U vežbanju iskoristite svoju tvrdoglavost da bi se koncentrisali na željeni cilj, a to je savršena figura. Najbolje vam odgovaraju petominutni šprintevi i trčanje od pola sata

 

BLIZANCI 21.5. - 21.6.

Blizanci su uvek spremni na akciju i smatraju da je raznolikost začin života zbog čega se teško pridržavaju jednog načina vežbanja ili istog režima ishrane.

Za njih je idealna ishrana raznovrsna, a grickanje slatkiša kojima su skloni, treba da zamene voćem. Jedan od ciljeva blizancima treba da bude da barem jednom nedeljno uživaju u porodičnom ručku umesto da jedu u žurbi.

Kombinacija različitih vežbi najbolje odgovara blizancima. Isprobajte miks aerobika i kratkih intenzivnih vežbi, a možete se oprobati i u rvanju, jogi ili kik-boksu.

RAK 22.6. - 22.7.

Rakovi u hrani najčešće pronalaze utehu. Kod njih glavnu reč vodi želudac, pa se zato dok su tužni ili uzbuđeni, teše odnosno nagrađuju hranom.

Amen dijeta koju je osmislio poznati američki psihijatar dr. Daniel Amen, može pomoći rakovima. Naime, srž ove dijete krije se u tome da se odredi jedan od pet tipova mozga i prema tome odredi režim ishrane.

Vojnički kampovi i agresivni tipovi vežbanja za rakove su prava noćna mora, njima najviše odgovara plivanje i tai či koji vežba i um i telo.

Samo za izdržljive

LAV 23.7. - 22.8.

Lavovi su vatreni i fokusirani na željeni cilj. Nakon što odluče čime će se baviti, lavovi će izvršiti zadatak ne mareći za cenu.

Veliki su obožavatelji bogate hrane poput crvenog mesa, sireva i umaka. Ali kako su veoma tašti, lavovi će se dijete pridržavati bez problema samo kako bi imali savršenu figuru. Najviše im odgovara ishrana bogata proteinima, odnosno jajima i ribom. Za njih je najbolje da izbegavaju ugljiene hidrate što Dukanovu dijetu čini idealnom jer im pruža rutinu, stroga pravila i željeni cilj.

Energični lavovi vole izazove i vežbe u kojima daju maksimalno od sebe pa će se odlično snaći u dizanju tegova, skvošu i zumbi.

DEVICA 23.8. - 23.9.

Iako su dosta ozbiljne, device prate trendove kad su dijete u pitanju. Ali upamtite da od dečje hrane ili povrćnih supa nećete imati dugoročne koristi.

Režim "Weight Watchersa" najviše će odgovarati pedantnim devicama. Hrana bogata vlaknima poput svežeg voća, salata, lososa i orašastih plodova savršeno im odgovara, dok hleb, punomasno mleko i pavlaku treba da izbegavaju. Kod devica glavnu reč vode probavni i nervni sistem, zbog čega se i najmanji stres odražava na probavnim problemima. Zato treba da izbegavaju bogatu hranu.

Vežbe oblikovanja poput pilatesa i joge idealne su za device.

VAGA 24.9. - 23.10.

Sklad i ravnoteža, glavne su osobine vaga, koje bi trebali da uključe u svoj režim ishrane. Njima vlada Venera zbog čega vole da se osećaju posebnim, a bilo kakav stres "utapaju" u slatkišima.

Upravo im iz toga razloga najviše odgovara GI dijeta s niskim glikemijskim indeksom (koji utiče na regulisanje šećera u krvi i taloženje masti). Vage treba da jedu puno piletine, ćuretine, ribe, voća, povrća, testenine, integralnog hleba i mlečne proizvode koji im posebno pomažu jer imaju krhke kosti.

Naporne vežbe nisu za vage, njima više odgovaraju one relaksirajuće poput joge.

ŠKORPIJA 24.10. - 21.11.

Takmičarski raspoložene i izrazito fokusirane škorpije vole takav režim vežbanja koji testira njihove granice.

Tim Feris dijeta škorpijama se čini savršena jer je stroga, ali jedan dan nedeljno mogu da jedu šta god požele. Dijeta je prilično ekstremna i zabranjuje mlečne proizvode, ugljene hidrate, voće i začine. Škorpije često imaju problema s hormonskom neravnotežom, a u tom slučaju pomaže riblje ulje.

Zahtevne i strastvene škorpije traže vežbanje u kome će ispoljiti svu negativnu energiju, pa su zato borilačke veštine i kik-boks savršene za njih.

Neko voli, neko ne voli povrće

STRELAC 23.11. - 21.12.

Tipičan strelac voli putovanja, pa bi to trebao i iskoristiti u svojoj ishrani i vežbanju. Vežbanje na otvorenom i egzotična hrana odličan su način za promenu načina života.

Orijentalna dijeta najbolje odgovara strelcima, a bazira se na ribi, orašastim plodovima, semenkama, povrću i pirinču. Slabost su im slatkiši koje bi trebali da zamene zdravim grickalicama kao što su keks od pirinča, suši i orašasti plodovi.

Vežbajte na otvorenom, vozite bicikl, planinarite i trčite po svežem vazduhu.

JARAC 22.12. - 20.1.

Jarac je majstor u samokontroli. Ako ponekad i posrnete, nemojte se previše nervirati - može da se desi i previše fokusiranim jarcima.

Plan za mršavljenje Cambridge pristaje jarcima, jer uključuje mešanje obroka poput piletine, jaja, povrća i voća s posebnim supama i šejkovima.

Toliko ste dobri u solo vežbanju, da vam ne treba trener. Idealan početak dana za vas je lagano trčanje po kraju.

VODOLIJA 21.1. - 19.2.

Vodolije stvaraju i ruše pravila uz put što se odražava na njihovu liniju.
Oni uživaju u hrani, a jedini način da promene svoj način ishrane je hipnoza jer njima vlada nervni sistem. Ali da bi umirili svoj želudac jedite hranu bogatu vitaminom B poput jaja, povrća i tune.

Što je vežba luđa, to vam je lakše vežbati. Isprobajte hula-hup i vežbe na trapezu. Sve dok se osjećate slobodno, bit ćete srećni.

RIBE 22.2. - 20.3.

Intuitivnim i saosećajnim ribama trebaju opuštajući režim vežbanja i ishrane.

"Jedite zdravo prema tipu tela", dijeta škotske nutricioniskinje Anjuma Ananda, idealna je za ribe jer ljude deli na fizičke i emotivne tipove. Ribama najviše odgovara ishrana bogata belim lukom i đumbirom i azijska hrana poput pirinča, sušija i povrća.

Najbolji način za opuštanje je svakodnevno plesanje, plivanje i istezanje.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Ribe, prijatelji za ceo život
ZVEZDE I MISTERIJE Tri najveće rospije horoskopa!
ZVEZDE I MISTERIJE Astro kuhinja!
Četvrtak 21.06.2012. 13:15
Bas je zanimljiv tekst :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online