Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.04.2012.
12:27
Piše: Kata Vuletić A

Smršajte bez muke uz kapi cvetnih esencija

Dolaskom proleća većina žena se suočava sa večnom dilemom: kako što brže i trajnije skinuti višak kilograma koji se pojavio tokom zime? Drugim rečima, opet je vreme za dijetu. Ali kako izabrati pravu dijetu? Ove godine probajte nešto drugačije. Nudimo trajnije rešenje - dijeta uz terapiju cvetnim esencijama.

 

Terapija cvetnim esencijama ne obećava čuda u vidu skidanja pet kilograma ili pet centimetara u obimu butina za pet dana, ali je od velike pomoći kada imamo problem sa viškom kilograma i eliminacijom toksina, od čega se stvaraju naslage celulita.

Kako se floriterapijom menjaju način razmišljanja i osećanja, osoba trajno usvoji odgovorniji odnos prema svom telu, ishrani, fizičkim vežbama i izboru kozmetike. Zbog toga jo-jo efekat koji se javlja kod većina dijeta nije moguć.


Floriterapija je prirodna, nežna i potpuno neškodljiva metoda pogodna za sve uzraste. Mogu je koristiti veoma mala deca, kao i stare osobe.

Floriterapija i sama daje prve rezultate veoma brzo, a iako je za postojanu promenu navika potrebno nekoliko meseci, jako je važno naglasiti da se kilogrami gube bez muke.

Primena je laka, cvetne esencije se uzimaju u vidu kapi, četiri puta dnevno i obrasci našeg ponašanja se postupno i postojano menjaju.

U dogovoru sa floriterapeutom, mešavina cvetnih esencija može pratiti i izmenjeni režim ishrane ili pojačani režim telesnih vežbi, ali to nije neophodno. 

Ukoliko želite da dobijete više informacijama o lečenju cvetnim esencijama pišite našoj saradnici Kati Vuletić, praktičaru i edukatoru kalifornijskih cvetnih esencija na adresu katav@eunet.rs.

Kombinacija cvetnih esencija Manzanita, Pretty Face ,Madrone i Fairy Lantern će pomoći osobama koje pate od viška kilograma ili nedostatka vitalnosti, da prevaziđu averziju prema svom telu i da prekinu sa opsesivnim dijetama. Razvija duboku zahvalnost i prihvatanje svog tela, te potrebu da se ono, na naročito pažljiv način, neguje i hrani. Osoba bez napora postaje pažljiva pri izboru hrane i fizičke aktivnosti i iz dana u dan sve zadovoljnija. Lakše prihvata svoje fizičke nesavršenosti , razvija samopouzdanje u sopstvenu lepotu i sve intenzivnije zrači unutrašnjom lepotom, što ne prolazi neprimećeno.

Kombinacija cvetnih esencija Fuchsia, Scarlet Monkeyflower, Hyssop, Pine i Willow pomoći će kada su samokažnjavanje i duboko potisnuti bes uzrok preterivanju sa hranom i nagomilavanju otpadnih materija. Ove jake, uglavnom potisnute, emocije su najčešći uzrok našeg skrivanja iza naslaga sala i bega u konzumiranje obilja nezdrave hrane. Floriterapija pomaže oslobađanje velike količine energije kroz postojan razvoj vrlina suprotnih ovim negativnim emocijama. Tako se naše telo savim lako oslobađa oklopa koje je samo sebi napravilo. Postojano i nepovratno postajemo radosniji, zadovoljniji i mršaviji.

Ukoliko imate potrebu stalno nešto da žvaćete, ili postoji deo dana u kom konstantno jedete, krckate i grickate, Snapdragon i Morning Glory predstavljaju kombinaciju koja će pomoći da se toga oslobodite. Ukoliko imate česte žudnje za slatkišima, naročito ako time potiskujete istinsku potrebu za ispoljavanjem autentične kreativnosti, Iris bi mogao biti rešenje. A kombinacija cvetnh esencija Milkweed i Evening Primrose pomažu kada postoji sklonost prejedanju pri kojoj se ne oseća sitost, čak i posle unete ogromne količine hrane, kao i jedenje do stanja ošamućenosti.

Ako imate problema sa celulitom, koji je posledica nagomilavanja i nemogućnosti oslobađanja toksičnog otpada, kao i ako ste skloni lošem varenju, od pomoći će biti kombinacija cvetnih esencija Trillium, California Pitcher Plant i tria protiv emotivnog prejedanja: Crab Apple, Cherry Plum i Chestnut Bud. Ova kombinacije pospešiće eliminaciju toksina, poboljšaće varenje i sprečiće vas da izgubite kontrolu ili se vratite na stare, pogrešne navike u ishrani.


Posegnite za floriterapijom ovog proleća da biste se, jednom za uvek, oslobodili loših navika u ishrani i počeli postojano da zračite svojom autentičnom lepotom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online