Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.11.2011.
08:00
Smedia A

Tri telesna mirisa koje ne želimo da osetimo

Održavanje osnovne higijene prioritet je ne samo zbog našeg sopstvenog imidža, već prvenstveno zbog zdravlja. Ukoliko se redovno tuširamo, peremo zube i čistimo ih koncem, naše telo će sigurno biti čisto i kao takvo imati miris koji je specifičan za svakog od nas.

Oralna higijena je vro važna ukoliko želite da imate uspeha u ljubavi
 

Međutim, ukoliko imate problem s jednim od tri telesna mirisa donosimo vam trikove kako da ih eliminišete.

1. ZADAH
Prvi korak koji napravimo kada primetimo zadah iz usta je žvakaća guma s ukusom mentola ili vodica za ispiranje usta. Žvaka će samo privremeno da kamuflira miris, a kako većina vodica za ispiranje s mentolom u sebi sadrži alkohol sa njima možete previše da isušite usnu duplju i tako onemogućite dovoljnu količinu pljuvačke potrebnu za prirodno čišćenje.

Rešenje: Četkicom ne čistite samo zube već i jezik. Prema istraživanju Univerziteta u Njujorku oni koji su jedan minut uz zube čistili i jezik imali su 53 posto manje sastojaka u ustima koji uzrokuju loš zadah. Pomoći će i one vodice za ispiranje koje u sebi sadrže antibakterijske sastojke poput chlorhexidina, cetylpyridinium hlorida te cink laktata.

2. PAZUH
Miris znoja rezultat je različitih faktora kao što su stres, hrana i hormonalne promene. Sve to utiče na bakterije nastanjene ispod pazuha koje u kombinaciji sa vazduhom razgrađuju znoj i pretvaraju ga u mlečnu kiselinu neprijatnog mirisa.

Rešenje: Perite pazuhe antibakterijskim sapunom dva puta dnevno. Zatim ih dobro osušite te na njih nanesite antiperspirant. Ukoliko se neugodni miris i dalje oseća nanesite antibiotsku kremu koja u sebi sadrži klindamicin ili eritromicin. Miris znoja svakako će ublažiti i smanjeni unos određenih namirnica poput luka, belog luka, marinirane ribe i sirćeta.

3. MEĐUNOŽJE
Kako se menja hormonalni ciklus tako se menja i vaginalni miris. Isto tako, na miris može da utiče i poremećaj vaginalne flore uzrokovan stresom ili pak promenom seksualnog partnera. Takav poremećaj se naziva Gardnerella vaginalis i najčešći je oblik vaginalne infekcije.

Rešenje: Ne perite taj deo tela gelovima za tuširanje jer ćete tako poremetiti ravnotežu vaginalne flore. Voda i lagani intimni gel za tuširanje trebalo bi da budu dovoljni. Dobro isperite, osušite peškirom i nosite pamučni donji veš preko dana, a dok spavate izbegavajte gaćice. Ukoliko to ne pomogne obratite se ginekologu koji će vam propisati odgovarajuću terapiju, savetuje Zadovoljna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online