Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.07.2018.
03:30
mondo.me A

Evo koliko će vas koštati ležaljke u Crnoj Gori

Iako je novim zakonom regulisano da ulaz na plaže bude besplatan, uživanje na crnogorskim kupalištima ove sezone nije baš jeftino naročito za one koji žele da se sunčaju tik uz "pjenu od mora".

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovog leta 330 kupališta, među kojima su i sve najatraktivnije plaže crnogorskog primorja, zakupljene su od JP Morsko dobro, što podrazumeva da boravak na njihovoj boljoj polovini uključuje plaćanje ležaljki i suncobrana.

Novim zakonom regulisano je, naime, da su zakupci dužni da oslobode od plažnog mobilijara 50 odsto kupališta i da taj prostor jasno i vidljivo označe. Naravno, najatraktivniji deo svake od 330 zakupljenih plaža zauzet je mobilijarom čije rentiranje ove sezone košta uglavnom isto koliko i ranije.

Ko želi da boravi na tom delu plaže, dakle, mora da plati korišćenje ležaljki i suncobrana koje se rentiraju u paketu.

Cena kompleta od dve ležaljke sa suncobranom na većini plaža u Crnoj Gori kreće se od 5 do 20 evra (ne računajući nekoliko mondenskih kupališta u blizini Svetog Stefana i hotelske de lux plaže), pri čemu se ova najjeftinija opcija može naći uglavnom samo u Baru i Herceg Novom. I to ne na pozicijama u "prvom redu"!

Odnos kvaliteta ponude i cene, utisak je, svakako je najbolji na Kraljičinoj plaži kraj Čanja do koje se stiže samo morskim putem. Početkom jula na ovoj plaži cena paket aranžmana od dve stolice sa suncobranom koštala je samo 10 evra, što je imajući u vidu da je reč o jednoj od najlepših plaža na Mediteranu koju već decenijama odlikuje najčistija voda, prilično povoljno.

Tome ide u prilog i podatak da se na susednoj plaži u Čanju dve ležaljke sa suncobranom izdaju uglavnom za istu cenu. 

Upućeni u ovaj fenomen tvrde da je cena plažnog mobilijara na Kraljičinoj plaži povoljna zahvaljujući tome što je ovo kupalište tokom leta pod suncem samo do 18 sati, te da je po osobi za dolazak na njega potrebno izdvojiti po 3 evra koliko košta cena vožnje nekim od brodića koji taksiraju na relaciji Čanj-Kraljičina-Čanj.

Zakupcima ove plaže na ruku nije išlo ni to što je i ona polovina koju su morali da oslobode od mobilijara spektakularna kao i "zauzeta", pa se većina kupača na Kraljičinoj odlučuje da prostre peškir na onom "besplatnom delu".

Deset evra košta rentiranje dve ležaljke sa suncobranom i u Sutomoru, kao i na većini malih plaža u barskom zalivu. Na šušanjskoj plaži rentiranje ležaljki sa suncobranom košta uglavnom pet evra, dok se na najatraktivnijoj Kraljevskoj plaži u samom Baru po toj ceni mogu iznajmiti pozicije u zadnjim redovima, dok ona bolja koštaju koliko i u Sutomoru i Čanju - 10 evra.

Cena ležaljki sa suncobranom, najskuplja je, naravno, u budvanskoj opštini. Na jednoj od najpopularnijih crnogorskih plaža Kamenovo rentiranje kompleta u prva dva reda uz more košta tako 15 evra, dok su pozicije u "galeriji" 10 evra. 

Za iznajmljivanje baldahina na ovoj plaži potrebno je izdvojiti 30 evra.

Slične su cene i na budvanskoj rivijeri, ne računajući naravno one na hotelskim kupalištima. 

Rentiranje plažnog mobilijara je najskuplje na kupalištima u blizini Svetog Stefana. Na plaži Crvena glavica nadomak ovog mondenskog letovališta, recimo, iznajmljivanje ležaljki košta 25 evra, s tim što se u paketu dobija i flaša vode.

U Bečićima cene "kompleta" kreću se od 8 do 15 evra, naravno, ne računajući aranžmane na hotelskim kupalištima...

Cene plažnog mobilijara nešto iznad proseka su i u Tivtu. Na plaži Kalardovo, recimo, iznajmljivanje kompleta ležaljki na najboljim pozicijama košta od 18 do 12 evra dok su one na nešto manje atraktivnim položajima 8 evra.

Na Jazu je cena para ležaljki sa suncobranom 10 evra.

Na hercegnovskoj rivijeri cene mobilijara su, uglavnom, na nivou prošlogodišnjih što znači da se komplet od dve ležaljke sa suncobranom kreće uglavnom od 5 do 10 evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online