Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.01.2018.
05:30
Vestionline, Kurir.rs/Aura.ba A

Ukleti hoteli sveta: Dočekaće vas duh sobarice obešene pre 200 godina

Neki hoteli reputaciju turističke atrakcije grade kao "ukleta mesta". Međutim, i među tim ukletim hotelima postoje VIP podele – neke od njih opsedaju "obični" duhovi, a neke Merlinka, Sid Višis, Napoleon…

pixabay.com

Etington park, veličanstvena građevina sagrađena u 12. veku, još prima goste, pa je nakon brojnih promena trenutno u funkciji hotela. Ono što ovaj hotel čini posebnim jeste činjenica da je jedna od retkih poznatih ukletih građevina koja i dalje funkcioniše i samim tim privlači brojne goste sklone neobičnim iskustvima, dok odbija druge. Hotel je bio porodično imanje sve do 1912. godine, a od tada do 1935. je nekoliko puta promenio vlasnike, da bi završio kao dom za penzionere.

Među poznate događaje iz prošlosti ubraja se i vešanje nepoznate žene koje se pre oko 200 godina odigralo u potkrovlju, a navodno su i razdoblja kada je hotel bio penzionerski dom i zatvor doprinela lošem glasu.

Sten Smit je bio jedan od gostiju ovog hotela pre nekoliko godina. On priča:

"Odseo sam u sobi koja se nalazi na poslednjem spratu, neposredno ispod potkrovlja. U jednom momentu sam čuo kako neko udara vratima i hoda po sobi iznad mene. Na kraju sam bio primoran da siđem i požalim se manadžeru, koji mi je začuđeno odgovorio da je soba iznad mene prazna", priseća se Smit svog iskustva. Navodno je reč o duhu žene koja se ojesila u toj sobi pre 200 godina.

Evo još nekoliko svetski poznatih hotela u kojima odsedaju duhovi poznatih faca.

Čelzi hotel krije Sida Višisa

U Drugom svetskom ratu imanje je postalo zatvor za italijanske ratne zarobljenike, da bi se nakon rata pretvorilo u noćni klub. Ova građevina zamalo je doživela tragični kraj kada ju je 1979. progutao požar. Međutim, obnovljena je 1983. uz finansiranje hotelskog lanca i od tada je u funkciji hotela.

Ipak, izgleda da bogata prošlost ove građevine ima i svoje breme jer su gosti hotela prijavljivali mnogo neobičnih pojava, čije priče doprinose verovanju da je uklet. Samo neke od pritužbi uključuju korake u praznim sobama, lebdeće utvare koje gledaju kroz prozore, zvuk bilijarskih kugli koje se sudaraju u praznoj biblioteci, lebdeće sveće oko kamina, duh starije žene i duh izvesne Meri koja je navodno radila kao sluškinja neko vreme.

Čelsi hotel je jedan od zaštitnih znakova Njujorka. Leonard Koen mu je posvetio pesmu, a Endi Vorhol, Artur Miler, Džimi Hendriks, Džim Morison i mnoge druge zvezde smatrale su ga domom. Međutim, za neke se priča da im je Čelsi zaista i ostao "večni dom". Zaposleni navodno najčešće sreću duh Sida Višisa iz Sex Pistolsa, koji je bio optužen za ubistvo svoje devojke Nensi, dok su živeli u ovom hotelu.

Noć sa Merilin Monro u Ruzvelt hotelu

Ako usred noći u holivudskom Ruzvelt hotelu čujete zvuk trube, to znači da se duh glumca Montgomerija Klifta vratio u sobu 928, u kojoj je svojevremeno odsjedao. Ipak, zvezda ovog hotela je duh Merilin Monro, koji se, navodno, pojavljuje u ogledalima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online