Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.06.2017.
04:30
Vestionline A

Ovo su najgluplje stvari koje su turisti uradili u parkovima SAD

Ameriku možemo da volimo ili ne volimo, ali ono što nikako ne možemo da joj osporimo jeste lepota predela. Ali, baš kao i svuda, i tamo turisti neretko naprave štetu i unište neke prave dragulje prirode.

pixabay.com
Biser SAD: Nacionalni park Jeloustoun 

Biznis insajder je napravio listu najvećih gluposti koje su napravili turisti u nacionalnim parkovima Severne Amerike. Nečeg se čak ni mi ne bismo dosetili.

Hteli da uđu u termalni izvor

Četiri muškarca htela su da ušetaju u geotermalni izvor čija temperatura dostiže 70 stepeni Celzijusovih i to u Nacionalnom parku Jeloustoun. Oni su prešli ogradu za posetioce i pokušali da uđu u izvor, što je izazvalo žestoku osudu njihovih pratilaca na internetu. Na stranu opasnost kojoj su se izložili, Veliki prizmatični izvor predstavlja delikatan ekosistem, koji se vrlo lako može narušiti.

Selfiji s bizonima

Od pet ljudi koje je napao bizon u Jeloustounu tokom leta 2015, troje je zadobilo povrede dok je pravilo selfi sa udaljenosti od oko dva metra od životinje.

Šarala po stenama 

Instagram umetnici Kejsi Noket izrečena je doživotna zabrana ulaska u sve američke nacionalne parkove, nakon što je svoj Instagram simbol nacrtala u sedam različitih parkova tokom 2014. Ona je objavljivala fotografije svojih "dela", pa su je nadležni relativno brzo uhvatili. Proglašena je krivom prošle godine.

Ubacili mladunče bizona u automobil

Dvojica posetilaca Jeloustouna naišla su na napušteno mladunče bizona. Umesto da ga ostave na miru ili pozovu rendžera, turisti su ga ubacili na zadnje sedište svog vozila, kako bi ga "spasli". Mladunče je potom eutanazirano, jer je zbog kontakta s ljudima odbačeno iz krda.

Pušila metamfetamin u drevnom drvetu

Žena je pušila metamfetamin u deblu 3.500 godina starog drveta. Drvo se zapalilo i potpuno izgorelo. Reč je o jednoj vrsti čempresa, koja je nekada nosila naziv Senator. Žena je osuđena na pet godina uslovne kazne.

Suzavac protiv komaraca

Jedna porodica koja je bila u obilasku Jeloustouna kupila je suzavac, misleći da je reč o repelentu za komarce. Kad su došli u vizitorski centar, naprskali su se sprejom i izazvali pravi haos među prisutnima. Nisu snosili nikakve posledice.

Srušili 200 miliona godina staru formaciju

Članovi izviđača u Juti srušili su kamenu formaciju staru 200 miliona godina, jer su mislili da će tako društvu učiniti uslugu. Dobili su uslovnu kaznu.

Skočio u termalni izvor da spase psa

U Jeloustounu se 1981. dogodila tragedija bez presedana. Pas jednog posetioca upao je u termalni izvor u kom voda dostiže 93 stepena Celzijusova. Čovek je ne razmišljajući skočio za svojim ljubimcem i obojica su nastradali.

Medvedi neće da se igraju?!

Turisti su u knjizi utisaka napisali da su se lepo proveli u Jeloustounu, ali da su razočarani što nisu videli medvede. "Molimo vas da obučite svoje medvede da budu tamo gde posetioci mogu da ih vide. Ovo je skupo putovanje, a nismo videli nijednog", napisali su turisti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online