Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.02.2017.
00:30
Vestionline, punkufer.hr A

Evo kako da prođete jeftinije u "Zemlji izlazećeg sunca"

Ukoliko ste se odlučili da ove godine budete avanturista i posetite neku daleku destinciju, neka Japan bude vaš izbor. Jer, u "Zemlji izlazećeg sunca" definitivno imate šta da vidite. A kao i kad putujete u bilo koju drugu zemlju, i za Japan postoji nekoliko caka kako da na odmoru prođete jeftinije. Svakako da za ovu avanturu morate spremiti dosta novca, ali sledite ove savete, uštedeće vam i vreme i nešto novca.

pixabay.com
Putovanje u Japan jeste skupa avantura, ali postoje trikovi zahvaljujući kojima možete uštedeti 

Kupite železničku povlasticu (rail pass) 

Kao što za skijanje kupujete ski-pas, tako sad kupite rail pass i uštedite novac. Ako planirate da putujete duž cele zemlje, ovo je odlična investicija. Jeste da košta 500 dolara, ali 14 dana se vozite svuda i koliko želite, kroz celu zemlju superbrzim vozovima. Možda vam ovo zvuči preskupo, ali verujte, pojedinačno kupovanje karata je gora odluka. U manjim gradovima možete da unajmite bicikl. 

Kupujte alkohol u supermarketima 

Za razliku od nekih drugih zemalja, u kojima alkohol možete kupiti samo u za to ovlašćenim prodavnicama, u Japanu se on najnormalnije kupuje u supermarketu. Izbora ima nemoguće mnogo, tako da nećete ostati zakinuti ni za jednu vrstu pića. 

Tragajte za skrivenim draguljima 

Odlazak u japanski Diznilend je sigurno super stvar, ali košta previše. S druge strane, u zemlji postoji toliko stvari koje možete obići potpuno besplatno, a pričaju mnogo o istoriji i kulturi zemlje. Neke od njih su Carske palate u Kjotu, ulice Šibuja u Tokiju, Sensoji hrama, Odaiba… 

Izakaja: Mesto za večeru 

Izakaja je zapravo japanski odgovor na irske pabove, a često nudi ponude po sistemu "pojedi koliko možeš" ili "popij koliko možeš". Sjajan odnos cene i kvalitete, a na meniju se nalazi pregršt japanskih tradicionalnih jela. 

Odsednite u "kapsula" hotelu 

U redu, u slučaju da ste klaustrofobični, ovo verovatno nikako nije opcija. Kapsula hoteli pokazuju formu japanske arhitekture i uštede mesta. U svakoj se nalazi jastuk i dušek, klima-uređaj, fen, televizija i wi-fi, zapravo, sve što vam je potrebno. Ovi hoteli jeftiniji su od "običnih" i izvanredan su primer japanskog urbanog života.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online