Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.10.2016.
06:30
Vestionline A

Ove šume su uklete, evo i zašto

Što zbog bajki, u kojima strašna bića uvek žive u šumi, što zbog načina na kojima su predstavljene u filmovima, guste i mračne šume su uvek izazivale osećanje straha. Ovo su samo neke od šuma za koje se vezuju strašna i neobična verovanja, a na vama je da li ćete da verujete u njih.

commons.wikimedia.org/DAVID ILIFF
Čuvena šuma Eping

Aokigahara (ili Šuma samoubistava), Japan
Ova šuma je, posle mosta Golden Gejt u San Francisku, mesto na kome se izvrši najviše samoubistava. Jedni to pripisuju demonima iz japanske mitologije, drugi gustini drveća koje prigušuje zvuke, zbog čega se možete lako izgubiti. Hodanjem kroz šumu možete da naiđete na odevni predmet ili pismo, koji su bačeni u lavirint šume, a koji doprinose strašnom izgledu.

Šuma Eping, Eseks, Engleska
Veličina i gustina šume učinile su je popularnim mesto za skrivanje kriminalaca i leševa. Od 1960. godina u šumi je pronađeno na desetine žrtava ubistava. Nije ni čudo što postoji verovanje da u šumi ima duhova. Ako ste od onih koji ne veruju u takve stvari, sam izgled šume, sa drvećem koje datira iz davne 1800. godina, učiniće da vas obuzme jeza.

Šuma “Borov Kamenjar”, Nju Džersi
Oblast je napredovala i bila domaćin pilanama, fabrikama papira i drugim industrijama. Međutim, kada je otkriven ugalj, stanovništo je napustilo fabrike i otišlo na zapad, ostavljajući za sobom prazna naselja. Najpopularniji stanovnik ove šume je Džersi Vrag. Prema legendi, stvorenje je rođeno 1735. kao trinaesto dete Debore Lids, sa perjanim krilima, glavom koze i kopitama. Stvorenje je, prema verovanju pobeglo iz kuće i nastanilo se u šumi i od tada ubija stoku i plaši stanovnike Južnog Džersija.

Hoia-baciu šuma, Rumunija
Od kako je vojni tehničar fotografisao navodni nepoznati leteći objekat iznad šume 1968. godine, ova šuma je širom sveta ozloglašena kao paranormalna. Oblast je poznata i kao “Bermudski trougao Transilvanije”, zbog verovanja da je šuma neka vrsta portala u kojem posetioci nestaju. Ljudi koji su prolazili kroz šumu priavljivali su da su dobijali osipe, mučninu i osećaj anksioznosti.

Crna šuma, Nemačka
Kroz gusto drveće ove šume jedva da se probija sunčeva svetlost. Verovanja u vezi ove šume su više fantastična mnego paranormalna. Naime, bezglavi jahač na velikom belom konju kidnapuje žene i odvodi ih u svoju podvodnu jazbinu, gde živi sa nimfama, dobrim patuljcima i vrebajućim vukodlacima. Nije ni čudo što se većina bajki Braće Grim odvija baš u ovoj šumi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online