Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.03.2015.
01:30
punkufer.hr A

Smrt u Australiji: Šta sve može da vas ubije na ovom kontinentu

Australija je kontinent koji po mnogo čemu privlači na milione turista svake godine. Za mnoge je ovo raj na zemlji jer nudi zaista pregršt lepih predela, bogatu floru i faunu, odlične uslove za život u velegradovima kao što su Melburn i Sidnej... Ipak, uproks tome, ova je država poznata je i po tome što je dom nekim od najopasnijih životinjskih vrsta na svetu.

Reuters
Znamo da vam je ovo prva asocijacija na Australiju: Surfovanje, talasi, prelepe plaže... Ipak, budute oprezni

Između Indijskog i Tihog okeana, smestila se Australija. No nisu samo životinje ono što vas može ubiti… Veliki je broj odbačenih iskorištenih narkomanskih igli zaraženih AIDS-om po predivnim plažama, pa preporučujemo japanke.

A, da li ste znali da u Australiji živi čak 520 različitih vrsta paukova. Ako niste ljubitelj ovih gmizavih stvorenja, možda je bolje da zaboravite na nekakve "outback" avanture, jer bi to moglo da vas košta života

Uz paukove, jedna od najopasnijih životinja je i slatkovodni krokodil. Ako sretnete ovog krokodila, možete jedino da se pomolite i pondatate se da je trenutno "na dijeti". On će napasti bez pitanja i bez najave. Ako nekim slučajem preživite napad krokodila, nemojte zaboraviti popiti čašu, dve, ili litar vode, jer treća najopasnija stvar ovde je vrućina. Temperature mogu rasti i preko 50 stepeni na otvorenom području tako da je važno piti dovoljno tečnosti.

wikipedia.org
Da li ste znali da u Australiji ima preko 520 različitih vrsta paukova

Ako je jedino more u kojem ste do sada surfovali ono Jadransko, budite na oprezu. Talasi ovde mogu dostići i preko 10 metara. Otrovnih meduza ne treba da se plašite, jer su nevidljive golim okom. Ali - ubijaju...

Morske dubine kriju još jednog ubicu - otrovnog morskog puža. Nešto nalik na debelo morsko prase, ovaj puž ima jedno ubistveno oružje. To je otrovni zub koji ispaljuje ako pomisli da je u opasnosti i koji vam može oštetiti nervni sistem ispuštanjem posebnih hemikalija.

Ako ipak preživite napad ovog puža, pazite se onih malo većih morskih životinja - morskih pasa. Mislimo da nije potrebno da vam vizualizujemo ono šta ova životinja može da vam ičini.

Reuters/A.L.
Da, da, koale su slatke, i simpatične. Ipak, izbegavajte ih

Uz morske, opasne su i one kopnene životinje. Koale i klokani, iako izgledaju umiljato - izazivaju nevolje. Pogotovo ako naletite na njih sa stotinu i trideset kilometara na sat. Tako da je bolje ne prčkati i igrati se s njima, već sje bolje da se odmaknete i sakrijete u neki grm. Ali prvo proverite da li se tu krije neka zmija. Jer, nisu ni one baš bezopasne. A ima i onih morskih koje plivaju po površini. Ali samo na severu kontinenta.

U svakom slučaju, u Australiji bolje da ste uvek na oprezu jer nikada ne znate koja vas nevolja može zateći! Naravno, ona je toliko predivna, da kad se vratite - nećete ni pomisliti na ovaj tekst, pa neka vam je sretan put!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online