Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2012.
08:00
Večernje novosti A

Srpski skijaški centri spremni za turiste

Konačno su se zabelele planine Srbije, pa će ski-sezona u najpopularnijim ski-centrima početi upravo onako kako je i planirano. I da nije pao sneg, staze Kopaonika i Tornika kompletno su pokrivene sistemom za veštačko osneživanje. Jer, "Skijališta Srbije" su se čitavog leta pripremala za - zimu, pišu beogradske Večernje novosti.

Kopaonik pripremio niz pogodnosti za goste
 

"Sve je spremno, a obezbedili smo i mnogobrojne popuste za otvaranje skijaške sezone - kaže Ana Jovanović iz JP "Skijališta Srbije". "Pored promotivnog paketa za boravak na Kopaoniku ovog vikenda, oni koji su zakasnili mogu da odu 20. decembra na Tornik, gde će ski-pas biti 50 odsto jeftiniji".

I ne samo ski-pas, tokom "ski openinga" su jeftiniji i oprema, smeštaj i još mnogo toga. Dan snoubordinga zakazan je na Torniku za 29. decembar, i tada će biti niz povoljnosti za snoubordere. Ljubitelji klizanja mogu da dođu u centar Zlatibora, a oni koji vole sankanje mogu da odu na brdo Obudojevica.

Ski-opening i ski-pas

* Ski-opening na Kopaoniku - 7. decembra

* Ski-opening na Babinom zubu - 13. decembra

* Ski- openning na Torniku - 20. decembra

Tokom promotivnih nedelja ski-pas je za 15 odsto jeftiniji

* Šestodenveni ski-pas na "Kopu“ - od 10.200 do 10.710 dinara

* Šestodnevni ski-pas na Babinom zubu - od 4.570 do 4.940 dinara

* Šestodnevni ski-pas na Torniku - od 5.710 do 6.170 dinara

Posle špica sezone, ovogodišnja novina "Skijališta Srbije" su "promotivne nedelje", poput porodične na snegu, koja počinje 20. januara, kada porodice imaju popust od 15 odsto na sedmodnevne karte, školu skijanja, rentu i smeštaj. Isti popust imaju i parovi od 3. februara, kao i dame tokom "ženske nedelje", koja počinje 3. marta, a bonus je i besplatan spa-tretman.

Hoteli u kojima tokom "ski-openinga" i "promotivnih nedelja" skijaši imaju popust na Kopaoniku su "MK mauntin rizort“ ("Grand", "Anđela" i "Konaci"), na Staroj planini "Falkenštajner", a na Zlatiboru hoteli "Mona", "Palisad", "President" i "Beosport".

Paket-aranžman za Babin zub košta 135 evra, a skijaši će moći da se spuštaju stazom uz muziku didžejeva, da skijaju s poznatima, gledaju "fristajl" šou, kupaju se u bazenu, idu na masažu ili nauče da skijaju ukoliko su početnici. Međutim, za početnike je idealan Tornik, koji se naziva i fabrikom skijaša.

"Tornik je idealan za početnike i decu, jer ima blage padine i odlične instruktore", kaže Darko Đurović, direktor TO Zlatibor. "Tornik je pokriven sistemom za veštačko osneživanje, a na "crnoj stazi" Zmajevac su se održavala međunarodna takmičenja. Imamo i tri „crvene staze“, a razvijaćemo i alpsko skijanje, smučarsko trčanje i kros-kantri trke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online