Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.10.2012.
08:00
Smedia A

Skijaška sezona u Srbiji više neće zavisiti od snega

U centrima na Kopaoniku, Torniku i Staroj planini su zadovoljni pred početak zime.

Foto: Ilustracija
 

Sa prvim snegom stiže i osmeh na lica zaposlenih u zimskim centrima Srbije, uz koji idu i uveravanja da spremno dočekuju ovogodišnju skijašku sezonu. Jer, "Skijališta Srbije“ su i tokom leta razmišljala o zimi, pa su, tako, završene neophodne popravke i uređenje staza, a na Kopaoniku i na Staroj planini proširen je sistem za veštačko osnežavanje.

Od ove sezone, ski-centar na Kopoaniku je u potpunosti (tačnije 97 odsto) pokriven veštačkim snegom. Jer, ovaj sistem postavljen je i na lokaciji Gobelja, gde su urađene i tri nove staze, srednje i teške kategorije, kao i vezni ski-putevi.

"I u ski-centru Stara planina proširen je sistem za veštačko osnežavanje" - kaže Ana Jovanović, iz JP "Skijališta Srbije". - Početak i kraj zimske sezone više neće zavisiti od snežnih padavina. Da bi lanseri, mobilni i fiksni topovi radili, dovoljno je da temperatura vazduha bude ispod tri stepena.

Prošlogodišnja skijaška sezona na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini završena je sa prvomajskim praznicima.

Obeležili su je rekordi, mnogo snega, otvaranje snežnog parka i klizališta na Kopu, kao i dolazak vodećeg "snou festivala“ u Srbiju. Sezona je na Torniku trajala 97, na Staroj planini 112 i Kopu 144 dana. Za to vreme 4.988.000 skijaša vozilo se ski-liftovima!

A, ovogodišnja sezona počela je, u stvari, još u septembru - ranim bukingom. Zahvaljujući popustima na Kopaoniku, u decembru gotovo da i nema slobodnih mesta!

SKI-PAS Trenutnoje cena ski-pasa ista kao i lane: najprodavaniji šestodnevni do 15. marta košta 9.800 za odrasle i 6.450 dinara za decu. Vikend skijaši su prošle zime plaćali po 3.800 dinara za dvodnevni ski-pas. Trebalo bi očekivati i povećanje cena, naravno, ukoliko to prihvati Vlada, ali poskupljenje je uvek bilo manje od 10 odsto.

Za sve koji planiraju da posete ski-centre na Kopaoniku, Staroj planini i Torniku pripremljene su razne promocije u okviru kojih će skijaši imati popuste na smeštaj, ski-školu, iznajmljivanje skija ili ski-kartu, pišu Novosti.

Skijaši će moći da biraju porodičnu nedelju, nedelju za parove ili žensku nedelju, kada pripadnice lepšeg pola očekuju mnogobrojna iznenađenja i aktivnosti.

Na najpopularnijoj srpskoj planini skijanje je dodatna atrakcija, jer je na Zlatiboru tokom čitave godine 20.000 kreveta retko kada bez turista. Svi se nadaju da će bolju sezonu zabeležiti i Stara planina, gde je austrijski lanac "Falkenštajner“ preuzeo upravljanje nad hotelom "Stara planina“ u narednih 15 godina. U hotel je država uložila 30 miliona evra. Otvoren pre tačno godinu dana, ali je ubrzo zatvoren jer nije bilo struje i vode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online