Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.10.2011.
08:00
gdestinacija.com A

Kako provesti oktobar u Srbiji

Ono što će najviše privući turiste tokom oktobra u Srbiju je finale Evropskog prvenstva u odbojci za žene, Beogradski sajam knjiga, ali i Radost Evrope - doći će nam u goste najmlađi turisti, za koje se nadamo da će ponovo u Beograd i Srbiju kad porastu.



Bliži se jesen i preovlađuju sajmovi, sportski događaji, završavaju se berbe grožđa, a tu i tamo biće organizovani kulinarski spektakli... Evo, dakle, šta sa nestrpljenjem da očekujemo tokom oktobra...

Sport

U nedelju, 2. oktobra na programu su poslednje dve utakmice u Hali Pionir, koje će biti odigrane u okviru Evropskog prvenstva u odbojci za žene: borba za treće mesto i finalni meč. Malo kasnije, od 4. do 9. oktobra, takođe u Beogradu, biće održano i Svetsko prvenstvo u rvanju "grepling" stilom - dolaze najbolji rvači sveta!

U Novom Sadu 9. oktobra biće održan maraton, a još trčanja biće 12. oktobra kad je na programu Beogradska trka kroz istoriju i 13. oktobra - u Ćupriji će biti održana Ulična trka.

Iće i piće

Skorenovac će biti u gurmanskom centru pažnje 1. i 2. oktobra zbog "Dana mađarske kuhinje": Od 6. do 10. oktobra posetite Temerin, jer će tu biti organizovan "Južnobački festival ludaje", a na jednoj od napoznatijih vojvođanskih manifestacija opet ludaja - u Kikindi se 8. i 9. oktobra održava takmičenje proizvođača za najtežu i najdužu tikvu, uz bogat kulturno-zabavni program.

Ne propustite Pekarske dane u Aleksincu od 20. do 22. oktobra, i nezaobilaznu Pasuljijadu u Pirotu, 25. oktobra. Svi koji imaju bilo kakve veze sa medom biće na Tašmajdanu od 6. do 9. oktobra na 37. izložbi meda i pčelarske opreme.

Oplenačka berba grožđa je u Topoli od 7. do 9. oktobra, Rakijada u Beloj Crkvi 8. i 9. oktobra, Susreti kulinara, ugostitelja i vinara (Gastwine 11) u Beogradu - 12. oktobra, a Vinski lavirint u Novom Sadu - 22. oktobra.

Ostali događaji

Dečji kulturni centar Beograda, Sava centar i cela prestonica biće na raspolaganju učesnicima Radosti Evrope, manifestaciji koja se održava od 1. do 5. oktobra.

Sajam automobila "Auto Show" biće organizovan u Novom Sadu od 12. do 16. oktobra. Još dva velika oktobarska sajma biće održana u prestonici: 15. i 16. oktobra, "Dodir Pariza" - Međunarodni sajam kozmetike, solarijuma, opreme, wellness, SPA i nege kose i od 24. oktobra do kraja meseca - najveći Beogradski sajam knjiga!

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online