Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.01.2011.
08:00
Mondo rs A

Skijaški vodič za neskijaše

Ako volite planine, ali ne i skije i zimske sportove, evo vodiča za najbolja zimska odmarališta bez skijanja.

Za gurmane - Kurševel, Francuska
Džordž Kluni i Beks su ovde redovni gosti, ali najvažnije zvezde u ovom kraju su onih šest iz Mišelinovih vodiča. Le Bateau Ivre i Chabichou imaju po dve, Le Farçon samo jednu, a Aleks Etken, vlasnik Le Poussina s jednom zvezdicom, upravo je otvorio četiri raskošne i izvanredno opremljene alpske brvnare. Moraćete, međutim, da krenete uzbrdo, da biste sve to sagoreli, preporučuje "Mens helt" (Men's Health)


Za prefinjene avantu­riste - Šamoni, Švajcarska
Ukoliko niste radi da izlažete svoje krhke kosti riziku na skijaškoj stazi, evropska prestonica zimskih sportova nudi vam uzbuđenja u kazinu Barrières koji dominira glavnim trgom. Savršeno za prefinjene alpske avantu­riste.


Za alternativne pustolovine - Tinja, Francuska
Francuski avanturisti Ecole Evolution 2 ovde vode kurs ronjenja u ledu, na kome vas ubacuju u rupu na debeloj površini Lak de Tinja, da biste istražili njegove ledene dubine. Kao u Velikom plavetnilu. Od 75 evra, dostupno danju ili noću.


Za smeh - Meribel, Francuska
Ako vam vratolomije skijaša iz vaše grupe nisu dovoljno smešne, u aprilu se u ovom odmaralištu, poznatom po noćnom životu koliko i po snežnim padinama, održava godišnji Festival komedije Markusa Brigstoka. Među izvođačima do sada su bili Omid Đalili, Li Mak, Endru Maksvel, Ardal O’Hanion, Fil Džupitus i Ed Bern, po cenama od 5 evra.

Za eko spa - Poprad, Slovačka
Aquacity je prvi svetski 100% ekološki spa centar, koji se snabdeva energijom iz prirodno zagrejanih termalnih voda i solarnih panela. Opustite se i zaboravite na bolove i umor u velikom izboru bazena i tretmana sa masažom. Potom isprobajte i glavnu atrakciju, salu za krioterapiju, gde koji minut možete sedeti u prostoriji rashlađenoj na temperaturu – 120°C. Kažu da je protiv bolova bolja od saune.


Za bondovce - Miren, Švajcarska
Smešten ispod Elgera i Jungfraua, Miren je mesto do kojeg se može stići samo žičarom. Kabi Brokoli je u rotirajući restoran Piz Gloria na vrhu Šiltorna smestio Blofelda, u filmu U tajnoj službi Njenog Veličanstva. Tamo možete doći ne na skijanje, već na božanstven ručak. Ionako biste verovatno bili bolji Bond od Lejzenbija.

Za gradski odmor u Alpima - Insbruk, Austrija
Jedini velegrad u Alpima sjedinjuje romantiku arhitekture petnaestog veka sa adrenalinom Bergizel stadiona za skijaške skokove – delo arhitekte Zaha Hadida – gde sa još 28.000 gledalaca možete bodriti skijaše. Osim toga, žičarom ili uspinjačom možete stići iz grada na vrh visine 2300 m, za manje od 20 minuta.


Za Top gear fantazije - Ore, Švedska
Švedska kompanija Ice Driver nudi vozila BMW M3, Subaru Impreza Turbo i klasične Poršee, spremne da jurnu oko 2 km (1,2 m) njihovog privatnog zaleđenog jezera. Međutim, to nije jeftina zabava: za 899 £ dobićete i obuku, hranu i transfere. A nećete morati da se družite sa Klarksonom.

Za automanijake - Madona di Kampiljo, Italija
Na Zimskom maratonu, koji se u januaru održava u italijanskom odmaralištu Madona di Kampiljo, stotine retkih, klasičnih automobila trkaju se po planinskim putevima. Prijavite se i sami, ili samo gledajte ferarije i bugatije, koje često voze i legende motosporta. Mihael Šumaher je ovde redovan gost.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online