Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 02.09.2018.
05:30
b92.net, Vestionline A

Zašto su Samsung Galaxy S9 i S9+ idealni za ljubitelje fotografije?

Ideja zaustavljanja trenutka u vremenu i prostoru, a sve kako bismo zauvek uživali u njemu, starija je od izuma fotoaparata i fotografije.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Danas je ova jednom apstraktna ideja postala stvarnost i gotovo da ne postoji dan kada nešto nismo zabeležili fotoaparatom svog pametnog telefona, piše Tportal.hr. 

Bez obzira na situaciju koju želimo ovekovečiti, u principu, postupak je uvek isti. Uzmemo svoj pametni telefon i fotografišemo - ne vodeći računa o osvetljenju, uglu snimanja, otvoru blende ili ostalim postavkama fotoaparata. 

Ali, pregledavajući fotografije u galeriji pametnog telefona često shvatimo da ponekad stvari nisu tako jednostavne te da savršenu fotografiju nije lako uhvatiti. Kako bi nam svakodnevni trenuci ostali u trajnom sećanju uz savršenu fotografiju pobrinuo se Samsung svojim novim modelima pametnih telefona Samsung Galaxy S9 i S9+. 

U nastavku teksta donosimo vam jedinstvene funkcije i mogućnosti kojima će novi Samsung Galaxy S9 i S9+ postati omiljen uređaj za svakoga korisnika koji je istinski zaljubljenik u fotografisanje i vrhunsku tehnologiju. 

Dvostruki otvor blende omogućuje vam da snimite vrhunske fotografije bez obzira na doba dana. Snažni novi senzori i veća svetlost sočiva omogućuju vam jasnije i živopisnije fotografije, čak i pri slabom osvetljenju. Naime, ako je osvetljenje lošije, sočivo se otvara u načinu rada F1.5 kako bi propustilo svetlo za svetlu i jasnu fotografiju, dok u slučaju jarkog dnevnog svetla, sočivo prelazi u način F2.4 kako bi pomoglo da vaša slika bude izoštrena. Dakle, uz dva načina f-stop, dvostruki otvor blende automatski se prilagođava uslovima s jakom, ili pak lošom svetlošću, baš poput ljudskog oka. Menjajući otvor blende možete kreirati različite atmosfere i tako izraziti i svoju umetničku stranu.

Optička stabilizacija slike (OIS) pomoći će vam da vaše fotografije i videozapisi budu savršenog kvalitets i oštrine čak i u udlovima kada se vaš pametni telefon trese, npr. u vožnji, hodu ili na plesnom podiju. 

Live fokus sa zamućenim oblicima u pozadini lice stavlja u prvi plan pa je tako idealan za fotografisanje savršenih portreta. Nakon što ste fotografisali portret drage osobe, pomoću funkcije zamućivanja pozadinskih oblika, pozadinsko osvetljenje možete pretvoriti u oblike i tako fotografiji dati dodatan sjaj. 

Super usporeno snimanje ili Super Slow-mo, dugo je očekivana funkcija koja donosi sasvim novi trenutak u snimanju vaših videa. Snimajući pri neverovatnoj brzini od 960 okvira u sekundi, zahvaljujući super brzom senzoru, možete kreirati nezaboravne i zabavne video materijale te isprobati svoje rediteljske veštine dodajući super usporene delove videu ili naglašavajući određeni trenutak. Takođe, svom videu možete dodati i muzikzu uz nasumičan odabir muzičke pozadine ili pesmu sa svoje liste. A da bude još zanimljivije, iz svog snimka možete da kreirate i GIF sa tri stila ponavljanja: unazad, napred ili swing.

AR Emoji aplikacija donosi poboljšano prepoznavanje lica, kao i niz zabavnih mogućnosti kojima je moguće dodatno personalizovati AR Emoji i stvoriti svoju verziju virtualnog avatara. Nove funkcije omogućuju prilagođavanje veličine očiju, ušiju, nosa. usta, oblika kose, obraza i lica, tako da izgledom budu najsličniji onima u stvarnosti. U sklopu ažuriranja, AR Emoji je unapredio i funkciju praćenja lica i pokreta očiju i usta, zbog čega avatar preciznije i prirodnije oponaša pokrete. Stvarajući personalizovane avatare i deleći ih na društvenim medijima, oživljavate svoje razgovore i dajete im ličniji ton. 

Samsung S9 i S9+ donose novu dimenziju snimanja fotografija i videa, a nebrojene mogućnosti uređivanja vašeg sadražaja, pretvoriće fotkanje u vaš omiljen hobi.

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Nokia 9 imaće pet kamera?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online