Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.03.2018.
06:30
Nova energija A

Uštedite vreme i povećajte zaradu uz pomoć ovih aplikacija

Ako pametne uređaje koristimo na pravi način, vreme koje provodimo koristeći ih biće racionalno upotrebljeno, a istovremeno rastu šanse da će se i naša zarada povećati.

pixabay.com

Aplikacije su postale važni stvaraoci imidža poslovnih ljudi, koji ih koriste ne da bi gradili virtualnu sliku o sebi, već da bi zaista na najbolji način iskoristili svoje vreme i potencijale.

Ovo je devet besplatnih programa koji vam mogu olakšati i posao i život.

Mint - upravitelj vaše riznice

Mint vam pomaže da sve svoje finansije vidite na jednom mestu – kolika vam je plata, ušteda, računi, stanje na kreditnoj kartici… Automatski se apdejtuje kako dođe do promena u transakcijama, a alarm koji se aktivira kada je vreme za izmirenje računa čuvaće vas od opomena banke.

Aplikacija kategorizuje vašu potrošnju u nekoliko kategorija, izračunava mesečnu potrošnju za svaku i stvara vaš budžet, a kada se podeli na dane do sledeće plate, biće vam jasnije kolika treba da bude vaša dnevna potrošnja. Pomoću nje možete i da pravite finansijske planove za putovanja, otplatu duga ili kupovinu. Može da se koristi i oflajn.

Mailtracker - ko me čita?

Ponekad to koliko ćete posla danas završiti ne zavisi od vas, već od drugih ljudi. Aplikacija mejltreker je dodatak inboksu i džimejlu, a služi za to da vam pokaže da li je onaj kome ste poslali poruku istu video, kada je i koliko puta otvorio mejl. Pa neka kolega ponovo pokuša da vas “masti” da je kasno pregledao poštu.

Refresh - vaša Endi

Sećate se scene iz “Đavo nosi Pradu” kada Endi šapuće Mirandi na uho ko su ti silni gosti na gala proslavi magazina, pa se ova pravi kako ih odlično poznaje? Ova aplikacija to radi za vas.

Ukoliko imate važan sastanak sa novim klijentom, želite da ostavite dobar utisak, a o njoj ili njemu ne znate baš ništa, aplikacija će sa društvenih mreža brzo sakupiti sve javno dostupne podatke o toj osobi, a vama dati temu kojom ćete impresionirati sagovornika. Možete i sami napraviti podsetnik o toj osobi i tako se pripremiti za sledeći susret.

pixabay.com

Habit tracker - napred dobre navike

Ima onih dana na poslu kada se niste ni osvrnuli, a osam sati je protutnjalo. Celu radnu sedmicu nikako da se setite da bekapujete svoja dokumenta, da se konsultujete sa kolegom ili ugovorite novi projekat. Ova aplikacija pomaže vam da razvijate one navike koje su za vas dobre.

Za vreme posla podseća vas da pijete više vode, sedite uspravno, pravite pauzu svakih nekoliko sati, dok vas nakon radnog vremena podseća na one lične navike koje ste obećali da ćete negovati – bilo da su to trening, osam sati sna ili aktivnost na društvenim mrežama.

Hours - evo šta vam troši vreme

Ovo je aplikacija za ljude koji u toku radnog dana imaju milion zadataka. Pomoću nje saznaćete na šta tačno najviše trošite vremena i da li je vaša pažnja pravilno raspoređena. Ako vam najviše sati oduzimaju poslovi koji nisu bitni za vaše karijerne ciljeve, vreme je reorganizaciju.

Cisco WebEx Meetings - i park je sala za konferencije

Oni koju imaju mnogo sastanaka, a istovremeno često putuju ili borave van firme, neretko koriste ovu aplikaciju da pristupe željenoj veb konferenciji, ali i da proslede ili prime fajl, da komentarišu prezentaciju ili podatke iz eksel tabele u realnom vremenu, dok sve vreme pričaju sa svojim kolegama. Besplatna verzija ograničava se na troje ljudi po sastanku.

CamCard - pune ruke vizit karti

Svi i dalje drugima dele svoje vizit karte, ali ko to zaista i skuplja? Ovo je jedna u nizu aplikacija koja vam omogućava da vizit karte kojima ste nakon nekog važnog poslovnog događaja napunili džepove prebacite u elektronsko izdanje.

Kartica se slika, a aplikacija sačuva najvažnije podatke u listu kontakta. Ove elektronske vizit karte onda možete i sami razmenjivati. Postoje slične aplikacije sa više opcija, ali nisu besplatne.

Evernote

Aplikacija koju skoro svako ima u svom telefonu, ali ne koristi. Ona sprečava da ideje koje vam sinu dok letite avionom ne “odlete” kada se spustite na zemlju.

Služi da vam pomogne da se lakše organizujete, da isplanirate radni dan i bude svaštara u kojoj ćete beležiti sve što vam padne na pamet. Podržava razne formate, te svoje poruke možete da snimite kao video, foto, u PDF-u i td.

Llama

Aplikacija koja vas izvlači iz neprijatne situacije. Ona očitava lokacije na kojima se nalazite i na pojedinima, ako to želite, momentano vam gasi zvono. Tako se neće desiti da vam prodoran zvuk omiljene pesme pokvari važan sastanak u banci ili Skupštini, ili stvori neprijatnu situaciju na groblju, u crkvi ili sudnici. Takođe, ako aplikacija pročita da ste u kući ili u teretani, telefon može da vam zvoni jače. Neke slične su bolje, ali ova je besplatna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online