Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.04.2017.
01:30
A. Šišić - Vesti A

Dizajneri u službi trendsetera: Tehnologija za lepši dan

Moda i tehnologija su doskora išle kroz život u suprotnim pravcima. Brendove je odlikovala lepota, dok je za tehnologiju bio sinonim funkcionalnost. Pojedine modne kuće su shvatile značaj tehnike u 21. veku, pa su odlučile da ukrste znanja i stvore idealnu stvar koja je sklop oba sveta.

printscreen/superyachts.com
Diorova audio-oprema
Samo za trendsetere luksuzna modna kuća Dior i nemačka kompanija Zenhojzer su kreirale skupoceni set audio-opreme. U brendiranom kožnom rancu se dobijaju slušalice, pojačalo kao i bežične blutut slušalice. Osim vrhunskog zvuka, znalci tvrde da bi zadovoljile svakog estetu, jer se u njima ogleda luksuz sa modne piste. Ova oprema za audiofile je izrađena u crno-crvenim nijansama. Cena ovog seta još uvek nije poznata.

Luj Viton maska za telefon

Poznato je da su mobilni telefoni postali "deca" ljudima širom planete. Maze ih i čuvaju kako se ne bi oštetili. Za njih izdvajaju basnoslovne sume novca, pa tako ne žale pare da kupe i odgovarajuću futrolu za čuvanje. Modna kuća Luj Viton je predstavila maske za ajfon telefone koje sve trendseterke moraju da poseduju. Cene veriraju od 295 do 445 dolara.

Brend Levis je prošle godina udružio snagu sa kompanijom Gugl u projektu nazvanom Jaljuard.
Oni su zajedničkim snagama osmislili specijalnu pametnu jaknu za bicikliste. Osim što je ovaj komad garderobe odgovara potrebama biciklista, izrađen je od specijalizovanog prepoznatljivog teget Levisovog džinsa, pa je više nego u trendu.
 
Jakna je napravljena tako da deluje kao da je namenjena za večeru sa prijateljima, pa sa njom možete bilo gde. Ima ugrađene specijalne senzore na rukavu. Vlasnik može da poveže jaknu sa mobilnim telefonom i preko rukava upravlja pozivima, pušta muziku, upravlja navigacijom ili menja radio-stanice jednostavnim povlačenjem ili lupkanjem prsta.
 
Američka modna kuća Ralf Loren takođe ide ukorak sa tehnologijom. Oni su svojim korisnicima predstavili prepoznatljive polo majice u poboljšanom ruhu. U tkaninu The PoloTeć majice su utkali senzore koji prate rad srca, disanje i sve potrebne parametre za zdravlje. Testirali su proizvod na teniskom terenu, a vlasnik je mogao da prati na mobilnom telefonu ili pametnom satu očitavanje koje je majica vredno beležila. Koliko je ona oduševila stručnjake, beleži citat, objavljen na sajtu InStyle.com , gde kaže: "Ako neka kompanija može da napravi pametnu odeću tako da izgleda poželjno i u trendu, onda je to Ralf Loren."

Svarovski iznenađenje

Značaj udruživanja tehnologije i mode prepoznao je i brend Svarovski. Oni su imali u planu da damama ponude pametni sat ukrašen prepoznatljivim kristalima. Svetski mediji s nestrpljenjem iščekuju ovaj komad aksesoara, ali za sada njegovo pokazivanje svetu, koje je trebalo premijerno da se dogodi u martu ove godine je odloženo iz nepoznatih razloga. Kakve karakteristike i dizajn će imati ovaj komadić raja ostaje da vidimo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online