Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.11.2010.
08:00
Press rs A

Kako se pravi kozmetička čistka

Puno je proizvoda koje pod hitno morate da bacite. Sva šminka ima rok trajanja, zato budite pažljivi jer ne želite infekciju oka ili lišajeve na licu...

Mejk-ap proizvodi, kao i sve ostalo, imaju svoj rok trajanja, i postoje velike šanse da je onoj plavoj senki koju ste s puno entuzijazma kupili pre nekoliko godina odavno prošao rok trajanja.


Gotovo svaka žena u nekoj od svojih fiočica ima hrpu proizvoda koje „ponekad" koristi, u prevodu: takve proizvode nikad ne koristi, već ih čuva za slučaj da napokon nauči kako da ih uklopi u dnevni ritual šminkanja.


Donosimo kratak pregled roka trajanja tipičnih mejk-ap proizvoda, ali imajte na umu da se ovde radi tek o procenama i bez obzira na upozorenja, malo je verovatno da ćete oslepeti od maskare koja je stara dve godine, iako, naravno, nije preterano pametno da je koristite.

1. Sunđeri bi trebalo da se peru jednom nedeljno i menjaju svakog meseca
2. Četkice bi trebalo da perete u antibakterijskom sapunu i toploj vodi svaka dva do tri meseca
3. Korektor traje do 12 meseci
4. Puder traje do dve godine
5. Gelovi i pene za umivanje traju do jedne godine
6. Lak za nokte traje do 12 meseci, u zavisnosti od kvaliteta i toga koliko često ga koristite
7. Olovka za usne traje do tri godine
8. Olovka za oči trebalo bi redovno da se oštri, a traje do tri godine
9. Senka takođe traje do tri godine

Savet: Tamna senka može da igra ulogu ajlajnera, čak većina šminkera to i praktikuje. Za ovo će vam trebati kosa četkica koju ćete malo pokvasiti, pa potom staviti senku. Njom pređite preko kapka, uz liniju rasta trepavica, baš onako kao što biste to uradili s ajlajnerom.

Karmin - neki stručnjaci tvrde da traje od jedne do dve godine, dok drugi spominju i četiri godine. Ono oko čega se svi slažu jeste da ako karmin promeni miris, to je definitivan znak da ga bacite.
Savet: Ako ga čuvate u frižideru, trajaće duže.

Maskara ima najkraći rok trajanja, do četiri meseca.
Savet: Ako ne želite da se vaša maskara potroši pre roka trajanja, nemojte je „napumpavati" gore-dole jer time u nju samo ubacujete vazduh zbog čega se ona brže suši.


Podloga za lice - proverite sastojke. Ako se ona bazira na vodi, njen rok trajanja je maksimalno 12 meseci, dok oni na bazi ulja traju do 18 meseci. Tokom godine potrebne su vam dve različite nijanse podloge za lice, jedna koju ćete koristiti preko leta kada vam lice potamni, a jednu preko zime kada je ono svetlije.


Savet: Ako se vaša podloga osuši i pre roka trajanja, jednostavno mu dodajte nekoliko kapi bezalkoholnog tonera i promućkajte. Ovo nije potrebno raditi sa podlogama na bazi ulja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online