Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.11.2010.
08:00
Novosti rs A

Zrelo doba: Izgledajte sveže i mladoliko

U zrelom dobu šminka može imati učinak liftinga lica, ali ako poštujete neka pravila mejkapa za zreliju kožu...

 Ne treba puno da biste i u zrelim godinama zablistali

Ako ste još u dilemi da li je kucnuo čas da i vi odete pod nož plastičnog hirurga, zastanite i pogledajte se u ogledalo širom otvorenih očiju – bore su tu, ali još uvek nije kasno da sebi podarite mlađi izgled, ali promenom načina šminkanja.

U dvadesetim godinama lice podnosi skoro svaki način šminkanja, potrebno je samo prilagoditi ga obliku lica. Mlado lice može uspešno da „ponese” čak i greške u šminkanju.

U zrelom dobu šminka može imati učinak liftinga lica, ali ako poštujete neka pravila mejkapa za zreliju kožu. Iskoristite nekoliko trikova.

Korektor daje licu svežinu
S obzirom da se lice opušta i koža bledi, postaje žućkasta ili flekava, delove lica ćete „podići” pravim teksturama i bojama pudera, korektora i senki.

Korektor za samo nekoliko trenutaka može transformisati vaš izgled. Svetliju nijansku korektora nanesite oko očiju, tako ćete licu dati svež i odmoran izgled, i uspešno sakriti tamne podočnjake. Ukoliko korektor nije dovoljan za prekrivanje tamnih kolutova oko očiju koji odaju vaš umor, preko njega nanesite tanak sloj bež senke koja u sebi ne bi trebalo da ima sedefa ili bilo kakvog sjaja.


Zaboravite na smokeyeyes

Ovaj stil šminkanja već godinama drži vodeće mesto među mejkap trendovima. Popularni "zadimljeni" look vaših očiju sa markantim tamnim nijansama preko celih kapaka nije više za vas. Sredovečnim ženama više pristaju svetle i prozračne nijanse breskve, bež ili boje šampanjca, a oko oka možete iscrtati konture smeđom bojom. Još nanesite maskaru i oko će sinuti, a pogled neće biti „težak” i umoran.


Ako i dalje koristite uvijač za trepavice, trudite se da pravite po nekoliko dana pauze kako bi se one mogle oporaviti. Premažite ih zaštitnim preparatom s proteinima koji će ih regenerisati. Takav preparat možete potražiti u apoteci ili parfimeriji.

Stop za crveni ruž

Promenite način na koji šminkate usne. Prestanite da koristite crveni ruž, a umesto njega nanesite sveže nijanse kajsije ili smeđe tonove. Preko dana je dovoljan i transparentan sjaj.


Stil života vidi se na licu
Ne samo psiholozi, već i mejkap artisti savetuju još nešto što biste morali učiniti za sebe. Šminka zaista može promeniti izgled vašeg lica, ali i vi možete pomoći svom izgledu malim promenama u stilu života. Ako je ikako moguće ostavite ili bar smanjite cigarete, izbegavajte alkohol, osim one čaše vina (samo jedne!) uz ručak ili večeru.

Odlazite na spavanje pre ponoći - nikada sa šminkom na licu, obavezno sa hidratantnom kremom i antirid gelom oko očiju. Naočare za sunce nosite i leti i zimi, kako biste izbegli škiljenje koje stvara bore na čelu i oko očiju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online