Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.04.2019.
14:47
Net Vision A

Zašto je veoma važna nega noktiju?

Mnoge žene na vreme počinju sa negom kože protiv starenja. Noćna nega raznim serumima, piling, kreme protiv bora samo su deo nege, ali kako negovati nokte?

Promo
 

Kako godine prolaze, nokti postaju krti, lome se i počinju da žute. Razlog tome je slabljenje cirkulacije, a ako se duže vreme isključivo nanosi samo tamni lak onda nemojte da se čudite ako vam se pojave crne mrlje na noktima. Kozmeticki saloni su pravo mesto gde ćete dobiti konkretne savete i adekvatnu negu kako bi vaši nokti i u četrdesetim i pedesetim izgledali lepo i negovano.

Kako da vaši nokti izgledaju zdravo?

Ako niste znali, redovna fizička aktivnost doprinosi i lepoti vaših noktiju. A evo i kako. Kada dva do tri puta nedeljno vežbate, vaša cirkulacija postaje bolja, dvadeset minuta ili pola sata vežbanja čini da cirkulacija u vašim rukama i šakama bude još bolja.

Međutim, mnogima su nokti lomljivi usled nedostatka vitamin H, te se savetuje da se konzumiraju preparati koji sadrže ovaj vitamin.

Nokti na nogama vremenom postaju tvrđi i deblji što je posledica nošenja uske i tesne obuće i visokih potpetica. Obavezno birajte obuću koja vam odgovara, a potpetice čuvajte samo za posebne i svečane prilike.

Trikovi iz kozmetičkih salona

Trikovi koje manikiri koriste možete ponoviti u svom domu. Naime, najbolje bi bilo da prepustite negu noktiju profesionalcima, ali ako i niste baš u mogućnosti onda će parola snađi se i te kako pomoći. Nokte treba turpijati od korena prema ivici, a nikako kao što mnoge dame rade s leva na desno. Takođe, ako često koristite tamno crveni lak ili druge tamne boje, imajte na umu da vam nokti mogu lako potamneti. Međutim, ako ne možete bez tamnijih boja, onda prvo nalakirajte bezbojni lak kako biste zaštitili nokat.

Koji su to domaći lekovi za negu noktiju?

Kao i za sve i kada je nega noktiju u pitanju, priroda ima neko rešenje. Trebalo bi da ih masirate posebnom mešavinom koja sadrži maslinovo ulje, šećer i limunov sok. Kada napravite smesu od ovih sastojaka, a trebalo bi da pomešate po kašičicu od svakog, onda bi najbolje bilo da smesu utrljate u zanoktice i nokte masirate kružnim pokretima. Izdvojite 5-10 minuta svakoga dana za svoje nokte i videćete ubrzo kakav ćete efekat postići. Imajte na umu da ćete ovako izazvati bolju prokrvljenost kože koja se nalazi ispod noktiju.

Idealna dužina noktiju

Mnogi kozmetičari i zaposleni u kozmetičkim salonima tvrde da je najbolje nositi srednju dužinu noktiju. Jeste da su na izgled lepi dugi nokti, ali oni nisu za svaki dan iz nekoliko razloga. Naime, najvažnija je lična higijena, a uz to ćete svakodnevno sebi olakšati i obavljanje poslova. Pritom, kada su nokti srednje dužine, njima nije potrebna posebna nega, već je dovoljno da ih redovno održavate. Takođe, kada su nokti manji onda ih je lakše i lakirati i ukrašavati.

Pažnja! Kratki nokti sadrže najmanji broj bakterija, dok duži nokti mogu sadržati veliki broj bakterija, što može biti veliki problem kod ljudi koji imaju naviku da grickaju nokte.

U kozmetičkim salonima kažu da se boja noktiju bira u odnosu na godišnje doba, da se kombinuje sa garderobom, a smatraju i da boja laka na noktima zavisi i od raspoloženja. Uglavnom, najvažnije je kako će se lak uklopiti sa vašom odećom, pa je dobro poznato i da je crveni lak neprevaziđen, ali i da se najčešće biraju nežne boje, trula višnja ili bež.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online