Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.09.2018.
01:30
telegraf.rs, Vestionline A

Jedete ih i pijete svaki dan, a niste ni svesni da vam ove namirnice uništavaju kosu

Svedoci smo da se trendovi menjaju svakodnevno, što u modi što u nezi kože i kose. Jedino što je uvek u modi jeste negovani i prirodni izgled, bilo da se radi o vašoj koži ili kosi, a mnogi od nas koriste namirnice koje imaju u kuhinji kako bi negovali kosu.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Internet je prepun različitih reklama i preporuka kako se najbolji prirodni sastojci za negu kose nalaze se u vašoj kuhinji. Ono što je fascinantno jeste da neke od njih svakodnevno koristimo, a ne znamo njihov puni potencijal. Ovo su samo neke od namirnica koje svakodnevno koristimo u ishrani, a mogu da unište našu kosu.

Crni luk

Rezultati koje obećava jesu jači krajevi, brži rast kose, sjajnija gušća i zdravija kosa. U stvarnosti sveži sok od crnog luka može da izazove upalu skalpa, pogotovo ako imate neku ogrebotinu na koži. Miris je toliko jak da se teško izbacuje iz kose i pored brojnih mirišljavih šampona i balzama, a svaki put je sve gore i gore. Da ne spominjemo suze izazvane mirisom luka.

Jaja

Navodno sprečavaju cvetanje kose, daju joj sjaj i kosa je nežnija zbog vitamina D i E i proteina.Najviše grešimo kada za pripremu maske koristimo belanca, koja umesto da isperemo hladnom vodom mi ispiramo vrućom pa posle moramo da iščešljavamo belanac iz kose. Belanac uopšte ne može da prodre kroz dlaku pa je greška koristiti ga, a i miris nije nimalo prijatan.

Soda bikarbona

Ona bi trebala da učini vašu kosu lakšom i nežnijom, manje masnom, a pri tom je veoma jeftina. Upotrebom sode koju nanosimo na kosu oštećujemo je jer remetimo prirodni pH kose. Upotreba alkalnih sredstava za kosu povećava proizvodnju sebuma i oštećuje vlakna.

Ulja - kokosovo, ricinusovo, ...

Trebalo bi da kosa ne bude suva već sjajnija i nežnija. Ali, upotreba ulja može da pogorša stanje kose jer suvu kosu treba hidrirati što je nemoguće ukoliko je dlaka prekrivena mašću. Kada redovno koristite masne maske, skalp postaje takođe masan pa se kosa brže suši. Kada koristite ulja imajte na umu da ona skidaju farbu. Pa ih izbegavajte na farbanoj kosi.

So

Savetuje se za piling skalpa i brži rast kose. Ono što niko ne kaže jeste da so može da “sprži” skalp i ne sme da se koristi na suvoj kosi jer može da dovede do oštećenja kose i njenog opadanja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online