Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.04.2018.
06:30
A. Šišić - Vesti A

I Bog stvori pantalone!

U šali se često kaže da je Bog osmog dana stvorio pantalone! Svojevremeno, sve dok na modnu scenu nije stupila francuska revolucionarka Koko Šanel, žene u pantalonama konzervativni umovi smatrali su oličenjem nepoštovanja i neukusa. Slavna Koko bila je prva dama koja je svetu pokazala da devojke u pantalonama mogu da budu i te kako poželjne.

pixabay.com
 

Koliko su se trendovi promenili pokazuje činjenica da bi danas modni znalci osuli paljbu ukoliko bi na ulici spazili damu koja tokom svakodnevnih obaveza šeta u kratkoj suknji.

Postoje takozvani stubovi odevanja koje svaka pripadnica nežnijeg pola treba da ima u garderoberu. Jedni od njih su pantalone. Smatraju se idealnom odećom za svaku priliku.

Elegantne, uske, široke, cigaret ili klasičnog kroja sa njima žena ne može da pogreši bilo da ide u kupovinu, šetnju u prirodi, pozorište ili na posao. Dame sigurno nesvesno zahvaljuju francuskoj kreatorki jer se u pantalonama osećaju slobodno, opuštenije sede, a uvek izgledaju uglađeno. Zato je ovaj komad jedan od najprodavanijih u modnim dućanima širom planete.

Zvoncare u modi

U poslednje vreme na velika vrata su se vratile pantalone sa nogavicama koje se šire od kolena pa na dole. Zvoncare mogu danas da se nađu u kolekcijama popularnih brendova. Dame treba da vode računa da ovaj kroj ne stoji svakome. Ne preporučuje se niskim damama i onima koje kubure s viškom kilograma jer mogu vizuelno da ih učine debljim.

Mogu da se kupuju do mile volje, ali je važno samo da prilikom šopinga ne zaborave neka nepisana pravila. Najvažnije je da svaka žena izabere kroj koji njoj odgovara. Potrebno je da materijal lepo "grli" kožu i prati liniju tela. Punije dame treba da izbegavaju uzane lasteks modele jer postoji šansa da ih tkanina zateže i ocrtava im delove koje žele da prikriju. Ko ima problema s viškom oko struka, treba da izbegava plitke krojeve i kupuje pantalone sa dubokim strukom.

Takozvane cigaret pantalone pristaju većini žena i poznate su po nogavicama koje sežu do gležnjeva. One su najpopularnije jer godinama ne izlaze iz mode, mogu da se nose s visokom potpeticom i košuljom i izgledaju veoma svečano, ali i stilizuju pamučnom majicom, ešarpom i platnenim patikama i stvaraju savršenu odevnu kombinaciju za svaki dan.

Zaboravite na zakrpe

Modni stilisti često ističu da dame ne treba po svaku cenu da kupe pantalone koji im se dopadnu. Ako su predugačke, moraju da ih odnesu kod krojača i svedu na odgovarajuću dužinu. U suprotnom, ako se odluče da ih poviju, izgledaće neuredno. Zakrpe na ovom komadu odeće su nedopustive. Žene se često sentimentalno vežu za određen model, pa kad se on podere umesto da ga bace, odluče da ga zakrpe parčetom tkanine kao što bi to uradile sa farmerkama.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online